Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31386
8.12.14 22:23
@KackaDoup píše:
@elanaa neboj, trikrat to neklaplo. :,(

to já nebojím…to je mi líto :? Takže nakonec 3? I tak dobrý-na „dnešní“ ;) dobu :)

podle mě ta „dnešní doba“, kdy ubyl počet dětí v rodinách, trvá už bratru kolem 60 let…prostě co začaly ženy víc chodit do práce. Jedno dítě je „málo“, dvě „akorát“ a pak do práce, občas někdo to třetí (ev. čtvrté) měl, ale rozhodně to není záležitost třeba porevolučních let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 22:24

@elanaa jj,jak si to kazd yudela takovy to ma…jsem rada, ze se tady na emiminu potkam i se zenami co maji 9 deti :palec: 6,5,4 a docela casto ;)

• Citovat
  • Upravit
68965
8.12.14 22:29

@KackaDoup protoze posuzovat plodnost na tom, jak se jednomu cloveku kdy zadari rychle otehotnet, proste nejde, ale to urcite vis sama ;) Az jich vezmes tisic a udelas takovouhle statistiku, tak se dostanes k tomu, ze naprosta vetsina z nich bude mnohem lip tehotnet ve dvaceti nez ve ctyriceti, dokonce nemala cast z nich ve ctyriceti uz nedokaze otehotnet vubec, ve dvaceti je procento neplodnych diametralne odlisne (samozrejme ne nulove). Coz v tehle diskuzi samozrejme nikdo nezpochybnuje, jen me proste tenhle argument dost prekvapil.

Clankem si nejsem jista, nejspis by to chtelo prelouskat spis original vycuc studie nez clanek na lidovkach typu „vedci objevili“, takze se asi nedokazu kvalifikovane vyjadrit, nicmene mi z toho plyne spis nadeje pro budouci vylepseni metod asistovane reprodukce, nez zazracne zjisteni, ze zene v prubehu casu ta plodnost zas az tak moc neklesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
8.12.14 22:30

@KackaDoup jasný. Navíc mě se zdá naopak, že je trošičku trend mít těch dětí vic jak 2. Přesně jak říkáš, jak to kdo chce, ať to tak má…pokud se samozřejmě daří. Umíme říct děkujeme nechceme, ale zatím jsme (ani díky IVF a přilehlým metodám :jazyk: )nepřišli na to, jak si to vydupat, když nechce Bůh, příroda, osud…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 22:32

@ugluk ja jsme proste mela spousty problemu mezi 17 a ccca34 rokem..silene nepravidlene cykly..a az od te doby pravidlenost…tak nevim..ja to tak proste mam…kolem toho 20 roku jsme se lecila furt :zed: a stalo to za ho… :oops: od 34 nebo tak nejak jak hodinky!!Antikoncepci jsem v zivote nevzala do ust.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.12.14 22:33
@elanaa píše:
@KackaDoup jasný. Navíc mě se zdá naopak, že je trošičku trend mít těch dětí vic jak 2. Přesně jak říkáš, jak to kdo chce, ať to tak má…pokud se samozřejmě daří. Umíme říct děkujeme nechceme, ale zatím jsme (ani díky IVF a přilehlým metodám :jazyk: )nepřišli na to, jak si to vydupat, když nechce Bůh, příroda, osud…atd.
:palec: presne tak :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.12.14 22:34

@ugluk ze zene v prubehu casu ta plodnost zas az tak moc neklesa.,tak ja jsme trochu dukazem ze ani ne ;)

• Citovat
  • Upravit
68965
8.12.14 22:37

@KackaDoup nekdy telu proste trva, nez se „usadi“… A kolikrat je tehotenstvi nejlepsi „lecba na problemy s plodnosti“, proste se tim tehotenstvim hormonalni problemy v tele porovnaji. Ale souhrnne proste nic nepopra fakt, ze se stoupajicim vekem schopnost poceti klesa a zaroven stoupa riziko potratu a vyvojovych vad.
Zas pripomenu, co mi rikala dr., kdyz vysetruji geneticky embrya, u petadvacitky jich je spatnych kolem 30 %. U petatricitky uz dvakrat tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
8.12.14 22:40
@KackaDoup píše:
@ugluk ze zene v prubehu casu ta plodnost zas az tak moc neklesa.,tak ja jsme trochu dukazem ze ani ne ;)

No pockej pockej, jedna zenska neni dukaz, jedna zenska muze byt dost dobre vyjimka potvrzujici pravidlo. Znovu pisu - az jich vyberes nahodne zvolenych tisic a zjistis, ze vetsina z nich tehotni lip ve ctyriceti nez ve dvaceti, zkus to publikovat, asi se vetsina doktoru pujde hambou zahrabat pod zem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 22:40

@ugluk o tom nepochybuji…ale taky s erika po 41 roce pravdepodobnost 1 procento otehotneni…a ja na prvni pokus? a jess te pak znova omylem divne ne? hele a hlavne taky nezapominejme na chlapy. ;) embryo, to je chap plus zena.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.12.14 22:42
@ugluk píše:
No pockej pockej, jedna zenska neni dukaz, jedna zenska muze byt dost dobre vyjimka potvrzujici pravidlo. Znovu pisu - az jich vyberes nahodne zvolenych tisic a zjistis, ze vetsina z nich tehotni lip ve ctyriceti nez ve dvaceti, zkus to publikovat, asi se vetsina doktoru pujde hambou zahrabat pod zem ;)

taky ted nemluvime o provnim tehotenszvi napriklad po 20 letech brani antikoncepce ze jo :mrgreen: a moje telo x let s vajicky desne setrilo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
68965
8.12.14 22:46

@KackaDoup jo, ale chlapum ten spermiogram s casem rozhodne neklesa tak dramaticky, jako zenam mnozstvi a kvalita vajicek. Na jednu takovou, jako jsi ty, je nekde sto jinych, ktere se snazi marne :mrgreen:

Argument asi to nebude tak vazne, kdyz ja to mam uplne jinak, mi prijde z kategorie muj dedecek kouril krabicku denne a dozil se sta let, takze to koureni nejsppis moc neskodi. Popripade dvacet let prechazim tuhle rusnou krizovatku zasadne na cervenou a nikdy se mi nic nestalo, tudiz je to bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
8.12.14 22:47

@KackaDoup moje telo si zas vajicka vyplacalo desne rychle :jazyk: Od dvanacti menstruuju co tri tydny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 22:50

@ugluk ja si myslim ze to tak bylo i proto, ze mam o hodne mladšiho chlapa…a zrovna neavno nekde byl clanek o tom, ze za to casto muzou po te 40tce i chalpi…a ze kdyz chce zena po 40 dite ma si najit mladsiho ploditele ;) ze ta sance pak bude mnohonasobne vyssi. ;)

Příspěvek upraven 08.12.14 v 22:51

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.12.14 22:50
@ugluk píše:
@KackaDoup moje telo si zas vajicka vyplacalo desne rychle :jazyk: Od dvanacti menstruuju co tri tydny :roll:
:zed: chudacku
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.