Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@krtek7489 píše:
Vy jste holky vážně tak zabejčené a sebestředné, že nevidíte rozdíl mezi tím napsat „mám děti, ale život bez nich si dovedu představit“,což jsem nikdy nenapsala, nebo napsat „děti mám, ale kdybych je mít nemohla, umělko ani adopci bych nepodstoupila a život bez dětí si dovedlu představit“. Fakt v tom žádný rozdíl nevidíte?
třeba nevidí, mají jiný úhel pohledu. A i když to napíšeš 100× nemusí ho změnit. Jestli ty jseš srovnaná s tím co cítíš a chceš není potřeba se obhajovat a už vůbec ne na nějaké internetové diskusi, kde jsou lidi které ani neznáš ![]()
Ja se vzdycky lehce pousmeju nad vyjadrenim „proti prirode“. Mam za sebou IVF nekolik (jedno z nich uspesne) a musim rict, ze kdyz priroda nechce, muzu se treba na hlavu stavet, zaplatit si sebedrazsi metody a sebedrazsi leky a stejne je mi to zcela k nicemu. Mam za sebou par pokusu, kdy mi byla zavadena krasna embrya a stejne jsem neotehotnela. Mam za sebou pokusy, kdy navzdory vsemu se vajicka ani nedokazala oplodnit. A nenadelam s tim nic, protoze TOHLE bylo rozhodnuti prirody.
Rovnez se usmivam nad vsema kategorickyma nikdy. Jo, taky jsem jich v zivote par vyslovila. A kdyz jsem se pak v dane situaci ocitla, razem jsem pochopila, ze svet neni cernobily.
No nic, jdu si hrat se svym umelym ditetem. Zajimalo by me, kolik z tech, kdo netusi, ho povazuje za nejake jine, divne, neobvykle.
@xantipi děkuji
snažím se to brát s rezervou, protože přece jen nemáme s manželem zrovna ideální „matroš“ - což byla výhoda mimochodem IVF, že vybrali právě ten kvalitní - tu je to necháno na přírodě ![]()
@tatranka1 píše:
Ano pletu jablka s hruškama, to je asi pravda. Zachránit život IVF neumí, umí ho ale vytvořit a svým způsobem vlastně zachránit život toho neplodného páru, které opravdu smysl životam mají až se svým vlastním dítětem. Nám se naštěstí obě ivf povedla hned, ale viděla jsem ty zdrcený holky co šly na 5.,6.,IVF atd.atd. a nic.
Protiřečíš si. V jedné větě napíšeš, jak dokáže zachránit život toho neplodného páru, trochu nadnesené, ale budiš a v druhé větě napíšeš, jak se ty holky trápí, když to nejde. Tobě přijde normální to podstupovat 5×,6×? To ti nepřijde jako dítě za každou cenu? ![]()
@ugluk Napsala jsi to parádně…Přesně to nám říkal i doktor, pomůžeme jak to půjde, ale stejně je vše na přírodě…
Pokud se tak nemá stát, nestane se..
@Lasislava1 píše:
@krtek7489 Pokud děti máš, tak opravdu si neumíš představit život bez nich..Možná si jen můžeš myslet, že by to šlo, ale to nepoznáš, když je máš, že
Dovedu
,znám několik takových párů a žijí si spokojený život. Nemít děti přece není konec života
Vy to tady berete strašně fatálně. Žít bez dětí přece není konečná ![]()
TAk tato diskuze mě mírně řečeno nadzvedla ze židle. Že já to vůbec četla! Kdo si neprošel procesem IVF a pod. ten to prostě nepochopí. Jezdili jsme rok do CARU a naštěstí se zadařilo. Ale ty nervy každý měsíc… není to jen psychicky náročné ale i finančně. Nehledě o tom, že sexuální život podle naplánovaného harmonu vám vůbec nepřidá. V dětských domovech je hodně dětí a uvažovala bych o tom. Ale jako každá mamina bych chtěla miminko. Těch dětí tam je spousta co čekají na svou šanci, ale spousta z nich taky nemůže do jiné rodiny, jen kvůli tomu, že jim ti úžasní a praví rodiče, který stačilo si jednou štrejchnout o trenky pošlou pohlednici k Vánocům. Zvažte si každý po svém. Ale neříkejte, proč se častečně platí ze zdravotního pojištění! Platíte sociální? a z čehou jdou příspěvky na bydlení a bůh ví co ještě? VďyŤ je to stejné. O tom taky chcete vědět? BOŽE KAM JSME SE TO DOSTALI. KAŽDÝ MÁ SNAD PRÁVO NA ŽIVOT, RODINU… ![]()
@krtek7489 Ale tak já dokáži pochopit, že se někdo rozhodně pro život bez dětí a naprosto to respektuji, ale neměla by ses třeba trošku zamyslet, že jsou lidi různí a někteří vidí jako největší štěstí mít s milovaným mužem společné dítě? Pro mě to třeba hrozně moc znamená a jsem štastná, že při prvním ivf jsem otěhotněla.
Moc se omlouvám, že jsem se nezapojovala do mé diskuze - musela jsem odejít a do teď jsem dočítala všechny vaše příspěvky… i když už jsem hodněkrát chtěla reagovat na různých stranách tak jsem se přemohla…
No, čekala jsem všechno, ale diskuze neměla být provokací, jen jsem si chtěla popovídat s těmi které to vidí stejně, pár jich tu bylo, bohužel se to v množství vysvětlování od maminek které do IVF šly ztratilo. ![]()
Každopádně díky @admin za pochopení.
Nechápu ale proč jste do diskuze některé lezly když se vás tohle dotýká - proto jsem napsala jasně název diskuze, abych někoho nenakrkla až když vstoupí nevědomky.
Já sama jsem z dětského domova, mám naštěstí svoje dvě děti, které sice nešly na první vrz jak jste některé psaly, ale nakonec po tom „necháme to na přírodě“ se nám po několika letech zadařilo. Navíc máme miminko v adopci a další dítě v pěstounské péči.
IVF má podle mě hodně negativ které prostě převládají. Jak tu někdo psal, chtěli jsme založit rodinu, ne mít nutně svoje dítě ze skumavky.
Pro ty, které mi psaly ať se vyliskám… Je mi to líto ale v životě potkáte ještě hodně lidí kteří hold stejný názor mít nebudou.
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct,mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domovy.
@Beccca tvůj první příspěvek vyznívá, ale úplně jinak než druhý
proč máš předsudky vůči ženám, které to nemají jako ty? něco jiného je napsat svůj názor a něco jiného je soudit někoho za opačný názor
@lukresia píše:
@Beccca tvůj první příspěvek vyznívá, ale úplně jinak než druhýproč máš předsudky vůči ženám, které to nemají jako ty? něco jiného je napsat svůj názor a něco jiného je soudit někoho za opačný názor
Přensě tak… ale to se tady plete obecně…
@Beccca píše:
Moc se omlouvám, že jsem se nezapojovala do mé diskuze - musela jsem odejít a do teď jsem dočítala všechny vaše příspěvky… i když už jsem hodněkrát chtěla reagovat na různých stranách tak jsem se přemohla…
No, čekala jsem všechno, ale diskuze neměla být provokací, jen jsem si chtěla popovídat s těmi které to vidí stejně, pár jich tu bylo, bohužel se to v množství vysvětlování od maminek které do IVF šly ztratilo.![]()
Každopádně díky @admin za pochopení.
Nechápu ale proč jste do diskuze některé lezly když se vás tohle dotýká - proto jsem napsala jasně název diskuze, abych někoho nenakrkla až když vstoupí nevědomky.
Já sama jsem z dětského domova, mám naštěstí svoje dvě děti, které sice nešly na první vrz jak jste některé psaly, ale nakonec po tom „necháme to na přírodě“ se nám po několika letech zadařilo. Navíc máme miminko v adopci a další dítě v pěstounské péči.
IVF má podle mě hodně negativ které prostě převládají. Jak tu někdo psal, chtěli jsme založit rodinu, ne mít nutně svoje dítě ze skumavky.
Pro ty, které mi psaly ať se vyliskám… Je mi to líto ale v životě potkáte ještě hodně lidí kteří hold stejný názor mít nebudou.
To se máš, gratuluji…
@Lasislava1 píše:
@krtek7489 Ale tak já dokáži pochopit, že se někdo rozhodně pro život bez dětí a naprosto to respektuji, ale neměla by ses třeba trošku zamyslet, že jsou lidi různí a někteří vidí jako největší štěstí mít s milovaným mužem společné dítě? Pro mě to třeba hrozně moc znamená a jsem štastná, že při prvním ivf jsem otěhotněla.
Ok, já ti to přece neberu a jsem ráda, že jsi štastná
Ale proč mě tady někdo něco podsouvá, že kdybych byla v té situaci… Já prostě vím, že bych do umělka nešla, ani můj muž a tak jsme k tomu i přistupovali a předem si řekli, kdyby to nešlo, tak uměle vytvořené dítě nikdy, měli by jsme s tím prostě problém takové dítě mít, ale to neznamená, že pokud s tím někdo problém nemá, že takové dítě mít nemůže. Každého věc. ![]()
Příspěvek upraven 13.11.14 v 12:02
@Beccca přesně jak píše @lukresia Tys vlastně odsoudila nás, které jsme IVF podstoupily, nebo uvažujeme o IVF. Takže proto to např. zvedlo ze židle mě
neznáš mě, ani spoustu jiných žen, nevíš o jejich motivaci nic, nevíš, jaké mají životní osudy, ale napíšeš, že máš vůči nim předsudky a že jsou to ženy, které chtějí dítě za každou cenu - pro mě prostě IVF není „za každou cenu“.
Je to zajímavá diskuze
sama své „umele“ vytvořené dítě uz ted velmi miluji a nikdy neprestanu byt vděčná, ze díky ivf mi bylo doprano zažít ten pocit nosit v sobě miminko..je to trochu proti přírodě, i ja to tak citim..nicméně to nejdůležitější rozhodnuti stejne nakonec zůstane na přírodě…ja než jsem si na vlastní uši vyslechla verdikt, ze přirozene deti nikdy mít nebudeme, mela jsem na ivf podobný názor jako zakladatelka…neodsuzuji, chapu..silné řeči, ze raději miminko z domova jsem mela take…ale víte jak..člověk mini…
cela ta záležitost s ivf hodne změnila muj pohled na věc a na zivot celkove…zkušenost velmi náročná, ale k nezaplacení zaroven.,nemá cenu se dohadovat, to ze jsou odpůrci umělého oplodneni přeci vime..,
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.