Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já mám jedno dítě adoptivní, druhé z IVF a nelituji ani jednoho rozhodnutí.
@krtek7489 zkušenosti myslím tak, že kdo nezažije, nepochopí - já děti nemám, proto si ani neumím představit, že až je jednou konečně budu mít, tak řeknu „umím si život představit i bez nich“
Teď, když děti nemám, tak jsem nucená představit si i tu variantu bez dětí, ale jinak ne…
Tahle diskuse je fakt o ničem, každý má svůj názor a bude ho prosazovat. Nicméně bych tady chtěla slyšet názor ženský, která skutečně nemůže mít děti a odsuzuje IVF, to by pro mne bylo směrodatné. Než takové to, kdyby to nešlo, tak bych do IVF nešla…Co kdyby, že? ![]()
@Kimme píše:
Každopádně nechápu, co děla ženská která ma děti a klidně dokáže říct ze si bez nich umí představit život, tady na E. miminu… Klobouk dolu, budeš zřejmě velmi z milující a pečující matka…
Umíš číst prosím
Ne bez nich
Bereme snad alternativu, že je nemám a mít nemůžu. Tak si prostě dovedu představit, že prostě mít nikdy žádné nebudu ![]()
@Kimme píše:
Každopádně nechápu, co děla ženská která ma děti a klidně dokáže říct ze si bez nich umí představit život, tady na E. miminu… Klobouk dolu, budeš zřejmě velmi z milující a pečující matka…
proč by nemohla být na emiminu?
podle mě zrovna tohle dokazuje, že se stará
ona nikomu svůj názor nenutí, neříká, at se podle něj řídí ostatní, napsala jen to, jak si myslí, že by se zachovala ona, kdyby nemohla mít děti
Kdyz se nam nedarilo prvni dite, bylo riziko ivf. podarilo se samo. kdyby se nepodarilo samo, sla bych do ivf. kdyby se nepodarilo ivf, adoptovala bych si dite. nemam nic proti ivf a myslim, ze touha po diteti je silnejsi nez vsechny ty procedury kolem toho. a proti prirode? myslim, ze ne. priroda zajistila, ze mnoho zen chce byt matkou a lekari a veda to jen umoznili
Tak se mi zdá, že tu obecně tato zakladatelka chce provokovat…
@krtek7489 Pokud máš děti, tak to vůbec nechápu..
EDIT: a neber to nějak špatně…
Příspěvek upraven 13.11.14 v 10:34
@kometa32 píše:
Já mám jedno dítě adoptivní, druhé z IVF a nelituji ani jednoho rozhodnutí.
@krtek7489 píše:
Nevím, jak moc jsi zkušená, nebo nezkušená a co s tím mají co společného zkušenosti,ale ano. Kdybych děti neměla, dovedu si představit, že bych žila a umřela jako bezdětná
Já si taky dovedu představit život bez dětí. Ale až po té, co bych nemohla otěhotnět žádnou cestou, tudíž i tou cestou umělého oplodnění. Cizí dítě bych si nevzala to vím. Ale smekám před těmi, kteří do adopce jdou.
@JLP píše:
@krtek7489 zkušenosti myslím tak, že kdo nezažije, nepochopí - já děti nemám, proto si ani neumím představit, že až je jednou konečně budu mít, tak řeknu „umím si život představit i bez nich“Teď, když děti nemám, tak jsem nucená představit si i tu variantu bez dětí, ale jinak ne…
Bože
Ne bez nich!!! Vy fakt neumíte číst?
Bavíme se snad o tom, když někdo nemá děti, nemůže je mít. Tak já bych žádné dítě ze zkumavky nikdy nechtěla a dovedu si představit, že budu žít a umřu jako bezdětná. To je všechno ![]()
@Kimme píše:
Když někdo děti má, je snadné odsoudit nebo nepochopit ty, kteří je MIT nemůžou… Jestli ze už děti máš, je snadné říct to, ale neumíš si ani představit tu touhu když ti začnou Tikal hodiny, a šance se měsíc co měsíc snižují… S tím se ženská co chce děti v životě nesmiří, tak prestsaň mlít blbosti!!!
@Kimme píše:
jo souhlasím - moje slova…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.