Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Svistice souhlasím jen s poslední větou. „Hrazené“ IVF stojí kolem 30 tisíc, to ti přijde málo? To bychom si pak mohli platit sami lázně a spoustu dalších věcí, bez kterých se „obejdeme“, že? Nemluvě o hazardních domácích porodech, když se něco po… volá se záchranka, to vše je hrazené také ze zdrav. pojištění, ne??
Nezlobte se na mě, kdo neprošel IVF procesem tak by tohle neměl vůbec řešit, protože absolutně neví, co to znamená. stejně jako já bych nikdy nedokázala jakkoliv hodnotit někoho, kdo se třeba rozhodne pro ukončení těhotenství z důvodu vývojových vad dítěte a podobně. To jsou zkrátka situace, které si člověk musí prožít, aby je pochopil. A kdo to odsuzuje je totálně mimo… Můj názor
@Martrich píše:
Si děláš srandu zakladatelko? Nudíš se a chceš provokovat? Vzhledem k tomu, že e-mimino je plné žen, které IVF podstupují, tak bych řekla, že podobná diskuse je skutečně trochu mimo. Navíc nechápu, co na tom odsuzuješ, šanci mít vlastní dítě??? Četla jsi statistiky? Za 20 let prý budou skoro všichni muži neplodní, takže raději vymřeme??? Ufff![]()
![]()
Vymru len tie casti sveta, kde zeny curaju do vody zvysky antikoncepcnych piluliek, pripadne koja chlapcov a zaroven sa laduju antikoncepcnymi pilulkami ![]()
„Odsuzuju, nechapu, vyvolavam hadky“…holka zlata, neco mi rika, ze tebe ve tvem zivote hodne lidi odsuzuje, nechape a hada se s tebou. Nenech se spatnymi lidmi strhnou na jejich stranu. Tunhle diskuzi chapu jen jako ventil natlakovanych spatnych emoci. Najdi si lidi s podobnymi hodnotami ![]()
Tohle je teda pěkně blbé téma… Ivf pomůže. Já nejsem proti spíš mě dost štve, že do jídla cpou sra*ky a my to pak jíme. Slabší jedinci různě onemocní a podle mě to je i neplodnost. Já vím, že je to jen moje domněnka, ale když jsem si četla co způsobuje raka a neplodnost… Pak čtu dál a zjistím, že je to v bonbónech a ve všem možném a to jí malé děti… Při kojení toho slupnou určo taky dost. Plíživě a sistematicky farmace. tráví lidi. Pak z toho těží prachy… Někomu ivf nepomůže a zase vyvolá rakovinu
měla jsem takovou zákazníci. Tolik chtěla miminko a místo toho… Když mě dala oblečení na miminko s tím, že to nebude potřebovat, bylo mi z toho dost špatně.
Každá žena má právo mít dítě i za cenu vlastního zdraví. Je to naše volba. A když tu ta možnost je proč po ní neskočit. Já dítě chtěla a kdyby to nešlo normálně určo jdu na ivf. Ta touha je hrozně moc silná.
Ty - pokud máš děti - ses otřela o trenky a otěhotněla, co? Jinak bys tohle nemohla napsat. Víš jak to je projíc cyklem IVF? Kolik to stojí nervů, zklamání a o penězích nemluvě? Prošla sis někdy psychotestama a přípravkou pro osvojitele? Pokud ne, nechápu jak můžeš tohle napsat, fakt lidi, kteří nemaj s něčím zkušenost a soudí to, miluju…je mo z tebe ![]()
@Martrich Přečti si prosím můj příspěvek pořádně. Vím, že se doplácí v řádu desetitisíců kvůli zlepšení šance na výsledek, takže vím, že „hrazené“ není zadarmo.
A nehodnotím nikoho, uvedla jsem, jak to vnímám já. Jen jsem se jako daňový poplatník pozastavila nad nastavením systému.
@Svistice já se jako daňový poplatník také pozastavuji nad spoustou věcí. Ale naopak IVF je hodně předražené, někteří lidé si na něho musí půjčovat už nyní.
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct, mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domovy.
Mohu vědět, na základě čeho jsi dospěla k tomu názoru, že ženy podstupující IVF o tom nepřemýšlí
Většina žen s tím naopak svádí velmi tvrdý morální boj, včetně mě. To jak se rozhodnou je věc druhotná, najdeš tu ženy které se rozhodly pro i proti. Ale myslet si že ženy bojující s neplodností spí klidně, protože je to děsně morálně jednoduché, svědčí o velmi špatném pozorování.
@Smajlinka123 píše:
Myslím, že se tu chybně chápe slovo příroda. IVF není nic proti přírodě, je v jejím rámci. V embryologické laboratoři se neděje nic, co by příroda nedopustila. Příroda nekončí před dveřmi lékařů a vědců, oni se v jejím rámci jen naučili pohybovat líp než my obyčejní nevzdělanci. Všechno, co se děje v laboratořích je vše jen a jen příroda.
Perfektní. Chtěla jsem napsat to samé, ale napsala jsi to za mě.
@Beccca V rámci IVF se také potká vajíčko a spermie, ze kterých vznikne/nevznikne embryo, které se pak v děloze zahnízdí/nezahnízdí a vznikne/nevznikne z toho dítě. ![]()
@Martrich píše:
@Svistice já se jako daňový poplatník také pozastavuji nad spoustou věcí. Ale naopak IVF je hodně předražené, někteří lidé si na něho musí půjčovat už nyní.
Na lidském „neštěstí“ se obecně staví business velmi dobře.
Bohužel.
Taky jsem proti tomu, důvody rozvádět nebudu, stejně by je většina nepochopila protože jsou jen zahleděne do toho JA CHCI SVOJE DITE. Ano, mam dvě děti, ale mužů říct, ze na IVF bych NIKDY nesla, zrovna tak ale ne do adopce. Ona totiž asi ta příroda ma důvod, proč mužům ubýváji spermie apod…se koukněte, kolik tu uZ žije lidí, jednou to bude neudržitelny stav. Je teda pravda, ze odsuzuji i urcite medicínské zákroky atd., aby to nebylo jenom o tom IVF. Dal to tu komentovat nebudu.
Příspěvek upraven 13.11.14 v 08:51
@Svistice Promiň, ale ta věta s daňovým poplatníkem je fakt hodně mimo… Jsem státní zaměstnanec a taková věta, která je navíc doplněná o „takže mám právo vědět, kolik vydělává každý jednotlivý státní úředník, protože ho platím já ze svých daní“ mě hodně nadzvedává ze židle… Já jsem taky daňový poplatník a rozhodně se nebudu starat do Tvých záležitostí jen proto, že mizivé procento z mých daní jde na Tvoji mateřskou, případně rodičovskou…
Ano, všichni máme právo vědět, jak stát s našimi odvody nakládá, jenže naše daně nejsou jediným příjmem státu a ty hranice si málokdo uvědomuje… Ale opravdu to neber ve zlém - jen tu poslední dobou řeším právě lidi, kteří si myslí, že když mě platí ze svých daní (jako kdyby mě platili jen právě oni, nebo jako kdybych já daně neodváděla), mají právo znát nejen moji výplatu, ale i datum narození a kde bydlím
(podle zákona o svobodném přístupu k informacím) A omlouvám se za příspěvek mimo diskuzi
Ale ona stejně byla založena jen jako provokace ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.