Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Docela drsne téma na ráno
.
Každopádně ja proti tomu nejsem a klanim se zenskym co do toho jdou!
Holky, mohl by mi prosím někdo vysvětlit, o čem že PŘESNĚ tahle diskuze je? ![]()
Zakladatelka by potřebovala trochu více pokory před životem a zdravím vlastních dětí, ale pochopila jsem, že kdyby její děti potřebovali lékařský zákrok, tak to nechá zcela na té přírodě a kdyby nedejbože o děti přišla, tak si díky -a to je potřeba zdůraznit - PŘÍRODĚ zřejmě pořídí nové (rozhodně ne tedy metodou IVF!!! 3× fuj!!!)
Tak jí při tom nechte a přejme jí hodně štěstí, s tímhle přístupem ho bude potřebovat ![]()
Tuhle diskusi by bylo nejlepší asi úplně smazat, bez invektiv?? Super nápad ![]()
Holky pojďte založíme si diskusi „jak vymřít snadno a rychle aneb přelidnění =zkáza světa“
Třeba se tam zakladatelka a ta žena tady sblíží… ![]()
@Koblížek21 píše:
@LolitkaP tajk si to spocti, dve deti pocet lidi na planete nezvysi, i kdyby je mela kazda…A koncim, uz jsem to psala jednou, proste s tim nesouhlasim a tecka. Muj nazor, vy zas mate jinej, akorat mate evidentne potrebu ho kazdymu vnutit.
Příspěvek upraven 13.11.14 v 09:19
Takže když bude mít každá žena dvě děti, tak to počet nezvýší? ![]()
No co je toto za názor… 1+1= 2, 2+2= 4…
@Janice78 píše:
Holky, mohl by mi prosím někdo vysvětlit, o čem že PŘESNĚ tahle diskuze je?
Zakladatelka by potřebovala trochu více pokory před životem a zdravím vlastních dětí, ale pochopila jsem, že kdyby její děti potřebovali lékařský zákrok, tak to nechá zcela na té přírodě a kdyby nedejbože o děti přišla, tak si díky -a to je potřeba zdůraznit - PŘÍRODĚ zřejmě pořídí nové (rozhodně ne tedy metodou IVF!!! 3× fuj!!!)Tak jí při tom nechte a přejme jí hodně štěstí, s tímhle přístupem ho bude potřebovat
zakladatelka ne, to je jen troll, který chtěl vyvolat hádky a urážky. Plivla a zmizela.
tohle (na co reaguješ Ty) byl jen jeden z názorů, který tu taky zazněl.
@svituska patrne mysleno s jednim partnerem. Za 2 lidi 2 deti.
@Beccca Víš co? Medicína jako taková je proti přírodě, léčit, operovat, zachraňovat to vše je proti přírodě. Jezdit autama, létat letadlama, vařit na sporáku, prát v pračce, to vše je proti přírodě. Jenže co je vlastně příroda?
Jsme homo sapiens (člověk moudrý) Je pro nás charakteristická rozumová inteligence…Jsme schopni vymýšlet a používat nástroje.
Ty asi nemáš s početím problémy co? Tak já Ti přeji ať to tak vydrží, protože bych tě chtěla vidět, jak by jsi šla do DD, kdyby jsi nemohla mít dítě a měla ještě jinou možnost než adopci… A vlastně všechny co IVF odsuzují. Mít doma několik dětí přirozenou cestou a vykřikovat já bych nikdy…
![]()
@Koblížek21 a proč teda v Africe rodí děti jak na bežícím pásu, ač mají HIV či cokoliv jiného, nemají sami ani co jíst, a přesto jsou plodní?
Tady za to může civilizace, to co jíme, jak se chováme, sedavý styl, u chlapů rifle a slipy, steroidy..
@svituska píše:
Takže když bude mít každá žena dvě děti, tak to počet nezvýší?
Tot otazka, ve kterem rocniku autorka teto matematicke teorie ukoncila vzdelani ![]()
mozna to bude neco alternativniho, misty sci-fi ![]()
@elanaa
Ale podle ohlasu byl ten názor spíš jako takový pčouch do ticha… Nepochopitelné… Hold ta už je na koni a holky co nemají děti si je už neporizujte at mají ty její dost životního prostoru pro sebe… Ona svým dětem asi zakáže mít děti… Aby se to tu moc neprelidnilo. ![]()
@svituska píše:
Takže když bude mít každá žena dvě děti, tak to počet nezvýší?
jo jo, kazda zena dve deti, kazdy chlap dve deti, sakra to su hned 4 decka na par a pocet ludi nam rastie geometrickou radou ![]()
@Kimme píše:
@elanaa
Ale podle ohlasu byl ten názor spíš jako takový pčouch do ticha… Nepochopitelné… Hold ta už je na koni a holky co nemají děti si je už neporizujte at mají ty její dost životního prostoru pro sebe… Ona svým dětem asi zakáže mít děti… Aby se to tu moc neprelidnilo.
ony se jí ptát nebudou. A nebude se jich ptát ani mocná „příroda“, neplodných mužů přibývá raketovým tempem a ne proto, že jsou geneeticky vadní, ale mj. proto, že ta (dosud) plodná část populace do sebe pere antikoncepci, jejíž rezidua pak pijou i těhotné, co čekají chlapečky, malí kluci, muži atd. Zabíjíme se vlastníma sofistikovanýma zbraněma, jen to ještě nevidíme a žádná z nás neví, na čího syna „to slovo padne a bude muset jít z (reprodukčního) kola ven“. Resp. přirozeně. A my budem rády za uměle počatá vnoučata, protože nebudou vůbec jiná, než ta přirozená.
Tak třeba mě se to taky týká.. mám jedno dítě přirozeně, druhé z IVF (naštěstí na první pokus)
U mě problém nebyl, byl u partnera, prostě dlouho čekal, a skoro ve 40 už děti mít přirozeně nemůže, nebo teda může, ale kdo ví, jak dlouho by to trvalo a zda vůbec.. Šla jsem do toho z lásky k němu, aby měl taky vlastního potomka, kterého uvidí vyrůstat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.