Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
13.11.14 11:03
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct, mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domovy.

Taky se mi to nelíbí, ale co naděláš. Nesouhlasím ani s částečným hrazením pojišťovnou, ale stejně tak někdo může nadávat na studentské slevy a tak. Bez dětí bych žít nechtěla, ale pro mě je přijatelnější varianta adopce, než zkumavka. Zatím marně chlapa přemlouvám k pěstounství jednou v budoucnu, on nechce, dokud je schopný mít děti vlastní, což je schopný víc, než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
13.11.14 11:03

@Kimme Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
13.11.14 11:05

@SlavinkaC inthense taky děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
13.11.14 11:06
@Lusesítka píše:
Mě by zajímalo jediné -a to - jestli zakladatelka zažila na vlastní kůži neplodnost a taky TY, které tu tak zarytě tvrdí-přesto, že děti mají, že by do ivf nikdy nešly..a raději žily životy bet dětí. Pokud jste neplodné byly a víte, co to znamená, jaký je to pocit a přesto žijete bez dětí, či daly přednist adopci-pak klobouk dolů. Pokud jste ale situaci nezažily-což vyplývá z vašich příspěvků typu-děti sice mám ale dovedu si představit život bez nich-do ivf bych nikdy nešla, tak prosím nesuďte..kdo nezažil, nemůže a neumí si to představit..potom jsou vše jen domněnky..ale ve skutečné situaci byste se třeba zachovaly jinak.. Nikdy bych nesoudila a už vůbec se nehádala za svůj názor na situaci, kterou jsem nezažila na vlastní kůži.. Tohle nikomu nenáleží a kdi myslí, že ano, je jeho uvažování víc než ubohé a nejubožejší na tom je to, že si to nikdy neuvědomí ani to nepochopí a bude se za to dál hádat..

Ne život bez nich, ale že by je neměla!!! ;) Jinak o tom byl taky můj první příspěvek - že nemám zkušenost se situací, že děti mám… Souhlasím s tím, že kdo nezažil konkrétní situaci, tak představy může mít různé, ale praxi nezná a nemůže ve skutečnosti vědět, jak by se v dané chvíli zachoval… Ale to je jen můj názor :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518
13.11.14 11:09
@tatranka1 píše:
když budu mít blbou horečku a nepůjde ničím přírodním srazit, vezmu si nějaký úmělý lék. Je to proti přírodě? Možná, ale pomůže to.Taky na tom není nic špatného. Zenský probuďte se, vždyť je to názor proti IVF, jak 100let za opicema.Tak snad je to super, že lékařství je tak daleko. A že by se to dítě uměle vytvořilo?!Spermie jsou pravé, vajíčka taky, jen se tomu procesu holt jinak pomůže a rozhodně v břiše pak žená nemá umělé miminko. Když jsme u těchumělotin, co takový porod císařem? To je taky špatně, ne? Když to nejde přirozeně, necháme maminku i miminko třeba umřít, že?
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.11.14 11:10
@Lusesítka píše:
Mě by zajímalo jediné -a to - jestli zakladatelka zažila na vlastní kůži neplodnost a taky TY, které tu tak zarytě tvrdí-přesto, že děti mají, že by do ivf nikdy nešly..a raději žily životy bet dětí. Pokud jste neplodné byly a víte, co to znamená, jaký je to pocit a přesto žijete bez dětí, či daly přednist adopci-pak klobouk dolů. Pokud jste ale situaci nezažily-což vyplývá z vašich příspěvků typu-děti sice mám ale dovedu si představit život bez nich-do ivf bych nikdy nešla, tak prosím nesuďte..kdo nezažil, nemůže a neumí si to představit..potom jsou vše jen domněnky..ale ve skutečné situaci byste se třeba zachovaly jinak.. Nikdy bych nesoudila a už vůbec se nehádala za svůj názor na situaci, kterou jsem nezažila na vlastní kůži.. Tohle nikomu nenáleží a kdi myslí, že ano, je jeho uvažování víc než ubohé a nejubožejší na tom je to, že si to nikdy neuvědomí ani to nepochopí a bude se za to dál hádat..

Další co neumí číst? ;) Zkopíruj sem kdo a v jakém příspěvku tady koho ODSUZUJE za to, že se nechal uměle oplodnit :think: Na to jsem tedy zvědavá :) A znovu za mě. Zivot bez dětí si dovedu představit, uměle vytvořené dítě bych prostě nikdy nechtěla, takže mi prosím nepodsouvej, že kdybych v té situaci byla… Prostě říkám, že dítě ze zkumavky nikdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
1756
13.11.14 11:13

@Beccca ty budeš zrovna asi jedna z těch co si dítě udělalo na první vrznutí a nemá vůbec páru o tom co je to touha po svým dítěti.
Proč nevyužít této možnosti když je to možné a máme nato sílu a chuť???
Přečti si taky něco o adopci není to pro všechny jako když si jdeš vybírat auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 11:13

@krtek7489 Super a kolikrát to ještě zdůrazníš? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
13.11.14 11:16

Mě přijde, že jediný kdo tu psal, že má předsudky vůči ženám co IVF podstoupí byla jen zakladatelka, tak bych pozornost obrátila jejím směrem, ta tu šmahem odsuzovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
13.11.14 11:16

@Lasislava1 tolikrát, než se naučíme, že je diametrální rozdíl mezi „život bez dětí“ a „nemít děti“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
13.11.14 11:17

@lukresia jenže pak se zdejchla nebo tu se smíchem pozoruje naše hádky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
@tatranka1 píše:
když budu mít blbou horečku a nepůjde ničím přírodním srazit, vezmu si nějaký úmělý lék. Je to proti přírodě? Možná, ale pomůže to.Taky na tom není nic špatného. Zenský probuďte se, vždyť je to názor proti IVF, jak 100let za opicema.Tak snad je to super, že lékařství je tak daleko. A že by se to dítě uměle vytvořilo?!Spermie jsou pravé, vajíčka taky, jen se tomu procesu holt jinak pomůže a rozhodně v břiše pak žená nemá umělé miminko. Když jsme u těchumělotin, co takový porod císařem? To je taky špatně, ne? Když to nejde přirozeně, necháme maminku i miminko třeba umřít, že?
:roll: To už nemá smysl :? Vše co jsi tu popsala ti pomůže ZACHRÁNIT ŽIVOT. A takovou zásluhu umělé oplodnění nemá. Pleteš jabka a hrušky dohromady. Pokud jde o záchranu lidského života, ano vezmu si antipyretikum, nechám si udělat S. C.,nebo namontovat kardiostimulátor. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3518

@krtek7489 Na tebe konkrétně jsou mířeny poslední 3 řádky mého příspěvku ;) Proto taky odpověď pro tebe nemám důvod zbytečně déle rozvádět :-) Říkà se dobře 'já nikdy" a soudit -což není to samé, jako odsoudit ;-) nepoznané..achjo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 11:18
@JLP píše:
@Lasislava1 tolikrát, než se naučíme, že je diametrální rozdíl mezi „život bez dětí“ a „nemít děti“ ;)

Já to třeba chápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
13.11.14 11:19

@JLP podle mě to druhé, tak jí v tom nepodporujme, kdyby bylo téma založeno s citem a tolerancí tak se dá ještě diskutovat, ale s tím podtonem, který zvolila to takovým šarvátkám akorát nahravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.