Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6639
13.11.14 12:21

@Beccca No přeci musím počítat s tím, že když založím diskuzi, tak si ji přečtou i ti, kteří s Tebou nesouhlasí…To je přece logické..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
13.11.14 12:22
@Natálka26 píše:
@Lasislava1

Já se nechci dohadovat, ale název diskuze je jasně daný, proto nechápu, že když se tě to tak osobně dotýká sem jdeš - nic ve zlým, ale já taky nelezu do diskuzí, kde vím, že není určená pro mě a tudíž tam nemám co dělat. Já ti nic nevyčítám, mě je jedno jak sis udělala děcko, já jsem jenom proti IVF a to z tolika důvodů, že by mě asi máloco přesvědčilo o jeho dobrém opaku. Jasně máte vlastní děcka, ale těch ALE a rizik nejen pro ženský je strašně moc. Promiň.

Já sama za sebe můžu říct, že neotěhotnět přirozeně tak nejsem schopna jít na IVF, vím to tak prosím bez narážek,že děti mám a nemůžu vědět jaký to je. Každý máme svoje hranice za který nejdeme.

to je jasné, ale proč zakladatelka odsuzuje ty, co mají tu hranici jinde? na to mi ještě nikdo neodpověděl :nevim: zminuju tebe, protože píšeš, že ty kterých se to netýká, sem nemají chodit, ale ona to podala takovým způsobem, že se jim nedivím

Příspěvek upraven 13.11.14 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beccca
13.11.14 12:22
@PerlaMarina píše:
@Beccca Je sice pěkné, že jsi vyjádřila svůj názor, že jsi proti něčemu, ale svůj postoj jsi nijak nezdůvodnila, svoje stanovisko jsi nepodepřela argumenty ani důvody, pro které jsi proti IVF, takže taková diskuze je pro mě bezpředmětná, není o čem diskutovat. pouze provokuješ.

proč bych provokovala? jasně jsem napsala že jsem chtěla diskutovat s těmi které mají stejný názor jako já… to vy nemusíte lést do každé diskuze :-)
chtěla jsem diskutovat veřejně ale donutily jste maminky které mi chtějí něco říct, aby mi psaly soukromně, škoda

• Citovat
  • Upravit
1806
13.11.14 12:23

@Beccca Nechápu jak si mohla čekat, že se zapojí jen „odpůrkyně“ :P :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248

Já třeba obdivuju ty, kteří mají tak úžasnou představivost, že si umí představit situace, které už u nich nemůžou nastat. Já třeba nejsem schopna říct (mám jedno dítě, druhé čekáme), jestli kdybychom vyčerpali všechny možnosti, včetně několika IVF, třeba i s darovanými buňkami, jestli náhradní matka ano-ne, u nás nebo třeba i někde na Ukrajině, adopce ano-ne, jen zdravého a malého bílého dítěte nebo třeba i méně zdravého a většího a nebílého, nebo zůstat radši bezdětní. Jo představivost je krásná věc, zvlášť když o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beccca
@Lasislava1 píše:
@Beccca No přeci musím počítat s tím, že když založím diskuzi, tak si ji přečtou i ti, kteří s Tebou nesouhlasí…To je přece logické..

a kde je psáno že musí na každou diskuzi reagovat? když mi přijdou trapné ty, které si fotí jasně negativní tt a chtějí ať druzí vidí ducha druhé čárky, tak jim tak taky nejdu..

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
13.11.14 12:26
@Beccca píše:
Právě si myslím, že když napíšu že mám předsudky tak to nezní jakože to k smrti odsuzuji… myslela jsem to trošku jinak… moje chyba, blbé vyjadřování.Každopádně pořád nechápu proč jste se některé do té diskuze zapojovaly.

Kdybych založila diskuzi typu „Ženy, co odsuzují IVF jsou hloupé a 100 let za opicema“, určitě by se našla hromada žen, co IVF odsuzují, aby se bránily, že hloupé nejsou - je to tak trochu pud sebezáchovy. Pokud jsi chtěla komunikovat výhradně se ženami, které mají stejné názory jako Ty, mohla jsi diskuzi uzavřít a pozvat jen tyto ženy. Ale takto holt počítej s tím, že jsi založila veřejnou diskuzi, kam se někdy i z nudy podívá kdokoliv a možná ho Tvoje slova zasáhnou stejně jako třeba zasáhly mě a chtěla jsem se bránit Tvým předsudkům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 12:26

@Beccca Ale nakoukneš tam, co? No jo no, zhodnotit ty trapky, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 12:27

@Lasislava1

Je těžký pochopit o čem ten druhý mluví, když chci sama sebe obhájit, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 12:29

@Natálka26 Co? Vždyt jsem Ti psala, že Tvůj názor respektuji.. Vždyť já nepotřebuji obhájit svoje rozhodnutí, před Tebou, ani zakladatelkou, zase si tak nefandi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 12:30
@lukresia píše:
to je jasné, ale proč zakladatelka odsuzuje ty, co mají tu hranici jinde? na to mi ještě nikdo neodpověděl :nevim: zminuju tebe, protože píšeš, že ty kterých se to netýká, sem nemají chodit, ale ona to podala takovým způsobem, že se jim nedivímPříspěvek upraven 13.11.14 v 12:23

Možná jenom špatně zvolila slova, uznávám, že zrovna v tomhle tématu sakra záleží na tom jaký člověk zvolí slova. Taky nechápu to odsouzení, můžu s tím nesouhlasit, protestovat proti tomu, ale odsuzovat je zbytečný. Ale teď když nad tím tak přemýšlím, ono by bylo jedno jak by to podala, protože stejně by sem šly a stejně jí cupovaly, protože tohle je téma, kde si to většina stáhne na sebe a začne se urážet a obhajovat a většinou i útočit, tak nevidím rozdíl v tom kdyby napsala,,…nechápu ty které chtějí vlatsní děcko za každou cenu…" (nevím jak ta věta je doslova).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.11.14 12:30
@Lasislava1 píše:
@krtek7489 Je to každého věc, jen teda napsat takové dítě mít :nevim: Nebude jiné než to Tvoje :nevim:

A já to právě vidím jinak :nevim: Proto bych do toho NIKDY nešla. Já se na tyděti prostě dívám jinak, neumím se nad to povznést,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
13.11.14 12:31

@Lasislava1 Ha! vidím 30.10. ET - už sis udělala test? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

@Lasislava1

Já si nefandím, ale ty absolutně nevíš na co jsem reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917

Čili chceš říct že někdo jako nemá mít dítě? jako promiň ale třeba u mě jiná možnost není mám dvě závažné diagnozy a už těd vím že v budoucnu to jinak nepujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.