Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@krtek7489 „dokážu si představit, že bych děti prostě neměla, kdyby to tak mělo být a osud mi je nedopřál“ - promiň, ale tato věta umožňuje jaksi očividně 2 výklady - takže přestaň mlátit hlavou do zdi a uvědom si, že nemít děti (tvoje slova) = život bez dětí (naše slova)… ![]()
@lukresia píše:
proč by nemohla být na emiminu?podle mě zrovna tohle dokazuje, že se stará
ona nikomu svůj názor nenutí, neříká, at se podle něj řídí ostatní, napsala jen to, jak si myslí, že by se zachovala ona, kdyby nemohla mít děti
Díky, alespon někdo to pochopil, přesně takhle jsem to myslela ![]()
Je pravda, že i přesto, že dítě mám, tak si dovedu představit žít jako bezdětná. Žila jsem tak dlouho s tím, že já mít děti nebudu a smířila jsem se s tím. A to, že miminko mám je malý zázrak a jsem moc šťastná, že IVF existuje
Bože, co to je zase za diskuzi? U nás víceméně problém nebyl, snažili jsem se dva roky a nic, šli jsme na ivf a hned po prvním pokusu se nám zadařilo a čekáme NAŠE miminko.. Někdy stačí vyjít malinko vstříc a jde to.. A mimochodem, chtělo by to trochu tolerance. ![]()
@xantipi mě docela děsí na tom bezdětném životě stáří… když vidím, jak moji rodiče žijí tím, že mají nás a vnoučata… Nechtěla bych jednoho dne být na světě úplně sama… A všechno nejlepší k prvnímu roku Valinky ![]()
Třeba jsem se prehledla a v tom případe se opravdu omlouvam, ale myslím ze dvě strany z5 si psala ze děti máš ale umis si představit život bez nich… K tomu jsemzse vyjádřila… ![]()
@krtek7489 chce to jen kapku tolerance, umět řádně číst a nepřekrucovat slova ![]()
@JLP píše:
@krtek7489 „dokážu si představit, že bych děti prostě neměla, kdyby to tak mělo být a osud mi je nedopřál“ - promiň, ale tato věta umožňuje jaksi očividně 2 výklady - takže přestaň mlátit hlavou do zdi a uvědom si, že nemít děti (tvoje slova) = život bez dětí (naše slova)…
No, naštěstí jsou zde i ty co, to pochopily
A ta věta, kterou jsi uvedla, má pouze jeden výklad. Ze kdyby mi osud děti nedopřál, dovedu si představit zůstat bezdětná a nemít děti za každou cenu.
@lukresia píše:
@krtek7489 chce to jen kapku tolerance, umět řádně číst a nepřekrucovat slova
Bohužel to tady tak funguje. Každý si jede to svoje, nevidí napravo, nalevo a furt si mele to své, místo toho, aby se trochu zamyslel a popřemýšlel nad tím, na co reaguje
Protože pak bezhlavě píše nesmyly ![]()
@krtek7489 Vzhledem k tomu, že cca 3 diskutující jsme to pochopily stejně (jinak, než jsi to asi myslela), tak zjevně 2 výklady bychom našly
Ale toto už je jen naše soukromá šarvátka o logickém výkladu psaného textu, takže končím ![]()
@krtek7489 píše:
No, naštěstí jsou zde i ty co, to pochopilyA ta věta, kterou jsi uvedla, má pouze jeden výklad. Ze kdyby mi osud děti nedopřál, dovedu si představit zůstat bezdětná a nemít děti za každou cenu.
Já si to představit nedovedu…
Jo, kdybych neprošla výběrem a nebyli bychom způsobilí k adopci, kdyby se nepovedly pokusy IVF…tak by mi nezbylo nic jiného než to přijmout a smířit se s tím. Nic jiného by mi nezbylo. Ale představit si to opravdu nedovedu.
Příspěvek upraven 13.11.14 v 11:08
@Kimme píše:
Třeba jsem se prehledla a v tom případe se opravdu omlouvam, ale myslím ze dvě strany z5 si psala ze děti máš ale umis si představit život bez nich… K tomu jsemzse vyjádřila…
A o tom to je.
Chce si to nejdříve přečíst, zamyslet se a pak reagovat. Nikde jsem nenapsala, že „mám děti, ale dovedu si představit život bez nich“
Jen jsem napsala, že kdybych děti mít nemohla, dovedu si představit, že umřu jako bezdětná, že je mít nebudu. A to je sakra rozdíl ![]()
A jen k tomu „mít děti za každou cenu“ - IVF pro mě není „za každou cenu“. Pro to, abych měla dítě, bych např. manžela nepodvedla nebo bych nešla do darovaných spermií - takže já osobně taky nechci dítě „za každou cenu“, přesto bych IVF podstoupila (až bych se na to psychicky připravila) ![]()
Mě by zajímalo jediné -a to - jestli zakladatelka zažila na vlastní kůži neplodnost a taky TY, které tu tak zarytě tvrdí-přesto, že děti mají, že by do ivf nikdy nešly..a raději žily životy bet dětí. Pokud jste neplodné byly a víte, co to znamená, jaký je to pocit a přesto žijete bez dětí, či daly přednost adopci-pak klobouk dolů. Pokud jste ale situaci nezažily-což vyplývá z vašich příspěvků typu-děti sice mám ale dovedu si představit život bez nich-do ivf bych nikdy nešla, tak prosím nesuďte..kdo nezažil, nemůže a neumí si to představit..potom jsou vše jen domněnky..ale ve skutečné situaci byste se třeba zachovaly jinak.. Nikdy bych nesoudila a už vůbec se nehádala za svůj názor na situaci, kterou jsem nezažila na vlastní kůži.. Tohle nikomu nenáleží a kdo myslí, že ano, je jeho uvažování víc než ubohé a nejubožejší na tom je to, že si to nikdy neuvědomí ani to nepochopí a bude se za to dál hádat..
Příspěvek upraven 13.11.14 v 11:05
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.