Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
267
13.11.14 10:06
@Jaji77 píše:
@krtek7489 píše:
přijde mi to proti přírodě a mít v sobě něco, co vzniklo uměle někde ve zkumavce
Takže jíš to, co si vypěstuješ?
Příspěvek upraven 13.11.14 v 10:02

Zřejmě ano, budezto jedenzz těch kořínkovych tipů.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
13.11.14 10:08

@Heidi86
A to se jakozs norlmalnim dítětem dělat nedaz? Ahaa tak to já už miminko nechci… :oops: d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
@Heidi86 píše:
@krtek7489 Kdyby jste je mít normální přirozenou cestou nemohla mít, tak by se Vám to nepříčilo, a byla by jste za tu možnost ráda. IVF není nic proti přírodě, akorát se napomůže tomu, aby oplodnění proběhlo tak jak má. Jelikož může mít muž třeba pomalejší spermie apod, nebo jich má málo…myslíte, že tedy nemůže mít žena s takovým to mužem dítě? Proč by ne? Buďte ráda, že se Vám zadaří nebo zadařilo přirozeně a nehaňte jiným jejich poslední šanci mít VLASTNÍ dítě.

Jak jsem psala, nevidím nic špatného na tom zůstat bezdětná. Z to vyplívá, že bych umělé dítě, uměle vytvořené ve zkumavce nikdy nechtěla. Pokud ale někdo takové dítě chce, neberu mu to ;) Je to jen můj názor, na který má přece každý právo :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267

A omlouvam se za chyby… Mobil no… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
13.11.14 10:11

@krtek7489 A máš děti? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.11.14 10:13
@svituska píše:
@krtek7489 A máš děti? :)

Jo jo ;) Ale dokážu si představit, že bych děti prostě neměla, kdyby to tak mělo být a osud mi je nedopřál. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
13.11.14 10:17

Zakladatelko je potřeba myslet na to, že když na někoho ukazuji prstem, tak tři zbylé ( kromě palce) ukazují na mně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
13.11.14 10:18

Diskuzi nectu, bo je mi jasne v jakem duchu se zrejme odehrava…ja tedy osobne sdilim stejny nazor, neodsuzuji, ale ten pocit, ze je to proti prirode, ci „panubohu“ mam silne v sobe…ve 33letech jsem malem prisla o delohu, nakonec se nestalo, a verdikt lekaru, ze dite prirozenou cestou nebude…nabrecela jsem se, ale nakonec v sobe prijala a rozhodla se stravit zivot bez deti, naplnena jinymi cinnostmi a zajmy, bo na bezdetnosti vidim nejaky vyssi univerzalni zajem, neverim absolutne na nahody, neco, co si musim tady odzit…v 37 letech jsem spontanne otehotnela, ale to jiz neni k tematu… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
13.11.14 10:18

@krtek7489 možná je to tím, že jsem jen nezkušená, ale ty máš děti, a přesto si dokážeš představit život bez nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
13.11.14 10:19

@krtek7489 Já bych si to asi nedokázala představit nemít děti nebo manželství bez dětí :nevim:. Ono, kdo si tím neprošel, nemůže to posuzovat, třeba by si taky změnila názor :-)

Každopádně jsem ráda, že tu tato možnost je, protože nikdy neříkej nikdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
13.11.14 10:20

Nejsem proti IVF, ale jsem rada, ze jsem nad nim nemusela ani uvazovat. A vsem, co se pro IVF rozhodli, drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
13.11.14 10:21

Když někdo děti má, je snadné odsoudit nebo nepochopit ty, kteří je MIT nemůžou… Jestli ze už děti máš, je snadné říct to, ale neumíš si ani představit tu touhu když ti začnou Tikal hodiny, a šance se měsíc co měsíc snižují… S tím se ženská co chce děti v životě nesmiří, tak prestsaň mlít blbosti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
13.11.14 10:25

Každopádně nechápu, co děla ženská která ma děti a klidně dokáže říct ze si bez nich umí představit život, tady na E. miminu… Klobouk dolu, budeš zřejmě velmi z milující a pečující matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
13.11.14 10:26

Neodsuzuji naopak takovou možnost vítám, ačkoliv mne se toto netýkalo. A velm by mne zajímalo, jestli ty jsi pomyslela na dětské domovy? Máš doma doufám aspon dva, tři kusy z DD? Jestli ne, jdi za roh a dej si facku za svůj výplod :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.11.14 10:27
@JLP píše:
@krtek7489 možná je to tím, že jsem jen nezkušená, ale ty máš děti, a přesto si dokážeš představit život bez nich?

Nevím, jak moc jsi zkušená, nebo nezkušená a co s tím mají co společného zkušenosti :think:,ale ano. Kdybych děti neměla, dovedu si představit, že bych žila a umřela jako bezdětná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.