Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct, mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domovy.
A kolik jsi jich adoptovala Ty? Nebo chceš jen přikazovat ostatním, co mají dělat?
Zkrátka a jednoduše z tohoto tématu vyplívá jediné, kupme si všichni panenky Babyborn a jsme za vodou…
Papá čůrá.. Hodí se do bytu i na dvůr… Bože…
@Kimme píše:
Zkrátka a jednoduše z tohoto tématu vyplívá jediné, kupme si všichni panenky Babyborn a jsme za vodou…
Papá čůrá.. Hodí se do bytu i na dvůr… Bože…
tak to mě pobavilo
![]()
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct, mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domovy.
Diskuzi raději nečtu, jen napíšu svůj názor. Osobně nesouhlasím s umělým oplodňováním, přijde mi to proti přírodě a mít v sobě něco, co vzniklo uměle někde ve zkumavce a poté porodit uměle vytvořené dítě se mi příčí
Jen můj názor, o tom diskuze doufám je.
Jo a ještě dodám, že do adopce bych také nešla. Nevidím nic špatného na tom zůstat bezdětná.
@krtek7489 děti vytvořené ve zkumavce jsou nejkrásnější, nejchytřejší, nejnadanější neboť je vybráno to nej nej
bazmeky se do dělohy nedávají kočko, víš ![]()
@krtek7489 kardiostimulator vyvinuty vedci by se ti taky pricil?
Jen se ptam… ![]()
@krtek7489 Kdyby jste je mít normální přirozenou cestou nemohla mít, tak by se Vám to nepříčilo, a byla by jste za tu možnost ráda. IVF není nic proti přírodě, akorát se napomůže tomu, aby oplodnění proběhlo tak jak má. Jelikož může mít muž třeba pomalejší spermie apod, nebo jich má málo…myslíte, že tedy nemůže mít žena s takovým to mužem dítě? Proč by ne? Buďte ráda, že se Vám zadaří nebo zadařilo přirozeně a nehaňte jiným jejich poslední šanci mít VLASTNÍ dítě.
@krtek7489 píše:
přijde mi to proti přírodě a mít v sobě něco, co vzniklo uměle někde ve zkumavceTakže jíš to, co si vypěstuješ?
Příspěvek upraven 13.11.14 v 10:02
@Heidi86
Vždyť neni to tak? Není tak náročná a když pujdeš někam vent, jednoduše vyndej baterky… ![]()
@neila píše:
@krtek7489 kardiostimulator vyvinuty vedci by se ti taky pricil?Jen se ptam…
DOBŘE
táta kardiostimulátor s defibrilátorem má a jsme za to rádi, protože ŽIJE.
Ja tedy IVF neodsuzuji. Mam sestrenku, ktera, jak sama rikavala coby skvrne, byla namichana ve zkumavce. Nevim, proc by parum, ktere maji jakykoli problem, mela byt moznost odnoseni, porozeni a vychovani vlastniho ditete odeprena, kdyz nekdy staci tak malo
Proces osvojeni ditete neni tak lehky, jak je vyobrazovany v americkych filmech, kdy si spokojeny par prijede vybrat dite, odveze si ho a vsichni zijou stastne az do smrti
myslim, ze vsechen ten uredni siml, psycho testy, pripravka a.co ja vim co vsechno. dokaze s psychikou paru hodne zamavat. A kdyz uz se tu ohani prirodou, neni ve vysledku i toto lehce proti prirode? Opustena mladata se vetsinou stavaji koristi predator. Nastesti nejsme zvirata, mame rozum a deti nenechavame na pospas osudu, ale aspon se snazi nejakym zpusobem postarat, kdyz uz rodina neni schopna ![]()
Ale treba ten odpor k IVF ze strany zakladatelky cisi z detstvi. Treba prave ona vyrustala bohuzel v DD, cekala, kdy prijde nova maminka a bude se mit dobre, ale osud mel jine plany. Kdo vi, kdyz se tu sama nevyjadruje ![]()
Stejne tak nazor, ze dve deti na par neprispeji k prelidneni planety by se dal svym zpusobem chapat- my jednou zemreme a misto nas tu budou nase dve deti. Sice to neni uplne tak jednoduche, ale dejme tomu ![]()
No nic, tohle bylo opravdu nestastne zvolene tema, nebo alespon nestastne zvoleny web. Pokud bylo ucelem jen provokovat, tak dle emoci z jiz napsanych prispevku se to zakladatelce podarilo. Pokud chtela najit „spriznenou dusi“, tak se ji to tez podarilo a me nezbyva nez vsem poprat hezky den ![]()
@Beccca Urcite to neodsuzuju, ale osobne bych to nepodstoupila. Prijde mi to jako prilis velky zasah do organizmu. Jsem vdecna za to, ze jsem 2× pocala bez problemu a prirozene zdrave deti, ale pokud by to neslo, tak bych se s tim smirila a nehrotila to. Neni to ale vzdy tak, ze diky IVF maji deti i ti lide, kteri by je z nejakych duvodu mit nemeli (treba dedicne choroby, atd), mnohdy nekdo nemuze pocit z duvodu urazu, tak temhle by se urcite melo pomoct
@Kimme píše:
@Heidi86
Vždyť neni to tak? Není tak náročná a když pujdeš někam vent, jednoduše vyndej baterky…
no jasně, když tě nebaví tak jí šoupneš do kouta, vlastně úplná pohoda ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.