Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25161
13.11.14 11:59

Já si třeba MYSLÍM, že bych to IVF nešla a prvotně si zjistila neco o adopci… ale nebyla jsem v takové situaci, tak nemůžu tvrdit stopro. Ono taky záleží, jestli doktoři řeknou, problém je takový a takový a dítě se povede na první IVF. Ale třeba nechápu, jak se někdo může snažit 10 let pořád dokola, dát to toho všechno a jen a jen IVF a absolutně nepřipouští možnost adopce.
Ale jsou to jen moje myšlenkové pochody, sama sem otěhotněla u obou dětí velice brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
13.11.14 12:01
@Martrich píše:
Tahle diskuse je fakt o ničem, každý má svůj názor a bude ho prosazovat. Nicméně bych tady chtěla slyšet názor ženský, která skutečně nemůže mít děti a odsuzuje IVF, to by pro mne bylo směrodatné. Než takové to, kdyby to nešlo, tak bych do IVF nešla…Co kdyby, že? ;)

Ano jediné relevantní by bylo, kdyby nám napsala bezdětná žena 40+, která se několik snažila s partnerem o dítě, bylo jí nabídnuto IVF a ona odmítla se slovy, že to odsuzuje, že se jí to příčí a radši zůstane dobrovolně bezdětná. Tady by mě ten důvod zajímal (nejspíš bych očekávala nějaký striktně náboženský, těm kecům o ládování se hormonama moc nevěřím a nebo to dítě třebas podvědomě nechtěla, nebo po letech už zvítězí pohodlnost, těžko říct). Jinak filozofické tlachání ženských, které děti mají a nikdy to nemusely řešit je na dvě věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639

@krtek7489 Je to každého věc, jen teda napsat takové dítě mít :nevim: Nebude jiné než to Tvoje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
@Beccca píše:
Moc se omlouvám, že jsem se nezapojovala do mé diskuze - musela jsem odejít a do teď jsem dočítala všechny vaše příspěvky… i když už jsem hodněkrát chtěla reagovat na různých stranách tak jsem se přemohla…
No, čekala jsem všechno, ale diskuze neměla být provokací, jen jsem si chtěla popovídat s těmi které to vidí stejně, pár jich tu bylo, bohužel se to v množství vysvětlování od maminek které do IVF šly ztratilo. :nevim:

Každopádně díky @admin za pochopení.

Nechápu ale proč jste do diskuze některé lezly když se vás tohle dotýká - proto jsem napsala jasně název diskuze, abych někoho nenakrkla až když vstoupí nevědomky.

Já sama jsem z dětského domova, mám naštěstí svoje dvě děti, které sice nešly na první vrz jak jste některé psaly, ale nakonec po tom „necháme to na přírodě“ se nám po několika letech zadařilo. Navíc máme miminko v adopci a další dítě v pěstounské péči.

IVF má podle mě hodně negativ které prostě převládají. Jak tu někdo psal, chtěli jsme založit rodinu, ne mít nutně svoje dítě ze skumavky.

Pro ty, které mi psaly ať se vyliskám… Je mi to líto ale v životě potkáte ještě hodně lidí kteří hold stejný názor mít nebudou.

ještě jen dodám, že kdybys nenapsala, že máš proti nim předsudky, možná by se tak masivně neozývaly a reagovaly by jen ty uživatelky, které to mají jako ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 12:02

Já mám proti IVF víc než dost, mám k tomu svohje důvody, které už jsem vysvětlovala tolikrát, že dneska se s tím namáhat nebudu, proto prosím nepište mi jak je tohle a tamto, proč ano, atp. Je to diskuze kde každý může napsat svůj názor a já mám opačný než většina tak to respektujte stejně jako já respektuju názor váš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
13.11.14 12:03

Jinak k tomu, zda muze byt par bez deti stastny - nezpochybnuji, ze dost z nich muze. Ale neverim tomu, ze kazdy bezdetny par, ktery navenek pohodove pusobi, v teto situaci opravdu stastny je. Snazime se otehotnet vic jak devet let a nikdy jsem to nemela potrebu ventilovat. Hodne jsme s muzem cestovali, rekonstruovali byt, meli a mame oba spoustu aktivit, nikdy jsem se nevyhybala tehotnym ani kamaradkam s detmi a na neustale vlezle dotazy, kdy my zalozime rodinu, jsem odpovidala ve stylu treba jednou nebo az to bude, tak to bude. Prislo mi to jednodussi nez kdyz jsem parkrat naznacila a dostalo se mi mnoha moudrych rad, jak na to urcite moc myslime a meli bychom jet na dovolenou a najit si jinou aktivitu (jednou jsem tuhle radu dostala i pote, co jsem se na Islandu po tricetikolometrove ture svalila pred stanem :mrgreen: ). Nemyslim, ze bych pusobila nestastne nebo vydeptane. Presto proste vnitrne to nebylo ono, ted s ditetem teprve citime, ze vse je, jak ma byt. Dceri budou tri roky a okoli uz me zase bombarduje dotazy, kdy bude sourozenec. Nejspis uz nebude, jeste jsme to zkusili, ale holt priroda nechtela a ja uz do sebe pro druhe znovu hormony rvat nechci, kdyz mam doma jedno krasne a zdrave. Premyslim, jestli jsem s nim zhorsila prelidneni planety. A zda na okoli pusobime jako par, co ma jedinacka a je s nim naprosto spokojen a vic nechce, prestoze jsme divni a meli bychom mu poridit sourozence. Naznaku uz bylo jen za posledni mesic vic nez dost :lol: Tak treba nas taky nekdo dava za priklad stastneho paru, kdo vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
13.11.14 12:03
@krtek7489 píše:
Bože :zed: Ne bez nich!!! Vy fakt neumíte číst? 8o Bavíme se snad o tom, když někdo nemá děti, nemůže je mít. Tak já bych žádné dítě ze zkumavky nikdy nechtěla a dovedu si představit, že budu žít a umřu jako bezdětná. To je všechno :roll:

Těžko si to můžeš umět představit, když je máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 12:04
@avm3 píše:
Já si třeba MYSLÍM, že bych to IVF nešla a prvotně si zjistila neco o adopci… ale nebyla jsem v takové situaci, tak nemůžu tvrdit stopro. Ono taky záleží, jestli doktoři řeknou, problém je takový a takový a dítě se povede na první IVF. Ale třeba nechápu, jak se někdo může snažit 10 let pořád dokola, dát to toho všechno a jen a jen IVF a absolutně nepřipouští možnost adopce.
Ale jsou to jen moje myšlenkové pochody, sama sem otěhotněla u obou dětí velice brzy.

Tohle je třeba trošku můj případ, nás problém je, že jsem neovulovala, manžel super spermio, vše průchozí, můj gynekolog říkal, vás stačí dobře nastimulovat a jste těhotná a měl pravdu.. Jen trošku tomu stačilo a čekám naše miminko..Sama nevím, jestli bych našla sílu jít třeba do 5 ivf :nevim: Nevím, protože v takové situaci nejsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
13.11.14 12:04
@avm3 píše:
Ale jsou to jen moje myšlenkové pochody, sama sem otěhotněla u obou dětí velice brzy.

Obdivuji ženy, které adoptovali dítě a moc si jich vážím… Ale já třeba bych adoptované dítě nechtěla. :nevim: Prostě to tak cítím, buď vyjde IVF, nebo zůstanu bez dětí. Tak to třeba cítím já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 12:10

@Natálka26 Mně je úplně jedno, jestli s ivf někdo nesouhlasí, je to jeho věc a já ho toleruji, ale vadí mi, když mě někdo odsoudí za to, že jsem se rozhodla mít naše dítě jiným způsobem než přirozeným.. :nevim: Opravdu to stejně nakonec rozhodne příroda, kolik ženských má krásné blastocysty a neotěhotní.. Někdo dostane osmibunečné a těhotný je, je to prostě na přírodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 12:11
@xantipi píše:
Obdivuji ženy, které adoptovali dítě a moc si jich vážím… Ale já třeba bych adoptované dítě nechtěla. :nevim: Prostě to tak cítím, buď vyjde IVF, nebo zůstanu bez dětí. Tak to třeba cítím já…

Já bych třeba do adoptovaného šla, ale až bych vyčerpala pro mě dostupné možnosti, což je IVF..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 12:16

@Lasislava1

Já se nechci dohadovat, ale název diskuze je jasně daný, proto nechápu, že když se tě to tak osobně dotýká sem jdeš - nic ve zlým, ale já taky nelezu do diskuzí, kde vím, že není určená pro mě a tudíž tam nemám co dělat. Já ti nic nevyčítám, mě je jedno jak sis udělala děcko, já jsem jenom proti IVF a to z tolika důvodů, že by mě asi máloco přesvědčilo o jeho dobrém opaku. Jasně máte vlastní děcka, ale těch ALE a rizik nejen pro ženský je strašně moc. Promiň.

Já sama za sebe můžu říct, že neotěhotnět přirozeně tak nejsem schopna jít na IVF, vím to tak prosím bez narážek, že děti mám a nemůžu vědět jaký to je. Každý máme svoje hranice za který nejdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
13.11.14 12:17

@Natálka26 Já nevím jak ty, ale já na diskuzi kliknu, nelezu do ní.. A nečtu jen diskuze, které se mě osobně dotýkají.. Takže jsem třeba četla manžel není otec, nebo dárce spermatu ( do kterého bych nešla), ale klidně si to přečtu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
13.11.14 12:19

@Beccca Je sice pěkné, že jsi vyjádřila svůj názor, že jsi proti něčemu, ale svůj postoj jsi nijak nezdůvodnila, svoje stanovisko jsi nepodepřela argumenty ani důvody, pro které jsi proti IVF, takže taková diskuze je pro mě bezpředmětná, není o čem diskutovat. pouze provokuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beccca
13.11.14 12:19

ZAKLADATELKA

Právě si myslím, že když napíšu že mám předsudky tak to nezní jakože to k smrti odsuzuji… myslela jsem to trošku jinak… moje chyba, blbé vyjadřování.

Každopádně pořád nechápu proč jste se některé do té diskuze zapojovaly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.