OHSS

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.2.22 10:09

Dobrý den, právě zažívám středně těžký OHSS a musím říct, že větší peklo jsem snad nezažila. U prvního ivf jsem mela jeden den pocit nafoukleho bricha, ale do tri dnu mi bylo dobre a fungovala jsem normalne. Ukoncovaci injekce decapeptyl. Nyni po ukoncovaci injekci ovitrelle pri druhem ivf to tedy byla jizda. Od prvni noci po OPU zimnice, navaly, prujem, bricho jak balon, motani hlavy. Dalsi dny jsem mela problem uz jen s motanim hlavy a brichem. Treti den to vygradovalo a jela jsem do CARU, kde mi odebrali krev a rekli, ze to zvladnu doma s fraxiparinem a dietou na jatra. Ja teda nemela stejny nazor. Dalsi den jsem tam volala znovu, ze mi bricho jeste vyrostlo. Pry se to muze stat. Za dalsi dva dny jsem uz skoncila na pohotovosti s akutnim OHSS a okamzitou hospitalizaci. Rozcurala jsem se doma, takze uz jsem mela vydej vetsi nez prijem, ale i tak jsem mela stale vetsi bricho. Denne 2-3 cm plus a ten posledni den jsem behem jednoho dne pribrala 3 kg. V nemocnici si me nechali dva dny a pak rekli, ze mi klesl jeden cm dolu, takze uz to zvladnu. Ja jsem nebyla stejneho nazoru. Okamzite z nemocne jsem sla do CARU, kde jsem se totalne zhroutila, at uz mi pomouzou, ze takovyhle bolesti nemuzu dal snaset. Pocit doslova na prasknuti. Posledni dva dny jsem se na sebe nemohla ani podivat. Doktor me vzal okamzite na sal a odsal 2 litry vody vaginalne. Nebudu vam lhat, odsati bolelo. Cekala jsem, ze mi daji neco na bolest, nebo me uspi, coz se nestalo. Ale ten pocit, kdyz mi odsali prvni pul litr byl neskutecnej. Konecne jsem se mohla po 9 dnech nadechnout! Ted se desim, aby se to nenalilo znovu, jak nektera pisete. Ale verim. Dnes o 1 kg mín a 4 cm dole. Vypadam furt hrozne a zbyvaji mi tam jeste tak 3 litry vody, ale i tak je uz tohle velky uspech. Uprimne tohle bylo horsi nez vsechny potraty, co jsem kdy zazila a neprala bych to ani zadnemu nepriteli. Mne nic nepomohlo na zlepseni. Jedina uleva byla to odsati a to vsem doporucuju! Uprimne doufam, ze vyjde ted sest embryi, co mame zamrazeno. Nevim, zda bych chtela dal v tomto pokracovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.22 10:12

A jeste tedy dodam, ze sedmy den po OPU jsem mela vajecnik 11 a 12 cm.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex