Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi by měla respektovat omluvenku od rodiče. Mne taky občas bolí břicho, že cvičení prostě vynechám.
@Sisika9 píše:
A normálně sportuješ? A na tohle bereš nějaké prášky? Co ti na to řekli doktoři? Nenechala bych se odbít
Normálně ostatní dny sportuju, jen ten první den pokud možno ne. Na normální fungovani mi stačí vzít si první den běžné volně prodejné analgetikum typu paralen, ibuprofen, valetol.
Není to nic, co by bylo k velkému řešení s doktorem (ten doporucil ten paralen
).
Dceru z tohoto důvodu neomlouvám, není to potřeba - ale ne, v žádném případě si to učitel nemůže dovolit a osobně bych kvůli tomu udělala velkou “vlnu”…
Jestliže své dítě z jakéhokoli důvodu z tělesné výchovy omluvím, pak to učitel musí respektovat – není v žádném případě v jeho kompetenci posuzovat, zda je dítě schopno nebo ne, taková polemika s rodičovským zhodnocením zdravotního stavu je úplně mimo. Pokud by omluvenky byly extrémně časté, může řešit neklasifikaci apod., ale nemůže si dovolit nepřijmout omluvenku a donutit dítě cvičit.
@Svistice píše:
Normálně ostatní dny sportuju, jen ten první den pokud možno ne. Na normální fungovani mi stačí vzít si první den běžné volně prodejné analgetikum typu paralen, ibuprofen, valetol.
Není to nic, co by bylo k velkému řešení s doktorem (ten doporucil ten paralen).
V tom případě dát dítěti do aktovky platíčko léků bude asi bez diskuze lepší řešení než nechat ho sedět na lavičce
ikdyž kolikrát může první den MS vyjít na Tv? Jednou za rok? Ani ne…
slečně se zjevně nechce hýbat, vymlouvá se na ms, bez ohledu na den,
a asistentka měla „blbé kecy“ místo aby máma vedla dítě k pohybu, tak jí podporuje ve výmluvách
školní tělocvik je extrémní minimum pohybu, a měli bychom za něj být rádi.
Příspěvek upraven 19.01.23 v 16:53
@BohunkaP píše:
Dceru z tohoto důvodu neomlouvám, není to potřeba - ale ne, v žádném případě si to učitel nemůže dovolit a osobně bych kvůli tomu udělala velkou “vlnu”…Jestliže své dítě z jakéhokoli důvodu z tělesné výchovy omluvím, pak to učitel musí respektovat – není v žádném případě v jeho kompetenci posuzovat, zda je dítě schopno nebo ne, taková polemika s rodičovským zhodnocením zdravotního stavu je úplně mimo. Pokud by omluvenky byly extrémně časté, může řešit neklasifikaci apod., ale nemůže si dovolit nepřijmout omluvenku a donutit dítě cvičit.
ale v příspěvku není, jestli to ta asistentka jen řekla. Ona o tom nerozhodovala.
@BohunkaP píše:
Dceru z tohoto důvodu neomlouvám, není to potřeba - ale ne, v žádném případě si to učitel nemůže dovolit a osobně bych kvůli tomu udělala velkou “vlnu”…Jestliže své dítě z jakéhokoli důvodu z tělesné výchovy omluvím, pak to učitel musí respektovat – není v žádném případě v jeho kompetenci posuzovat, zda je dítě schopno nebo ne, taková polemika s rodičovským zhodnocením zdravotního stavu je úplně mimo. Pokud by omluvenky byly extrémně časté, může řešit neklasifikaci apod., ale nemůže si dovolit nepřijmout omluvenku a donutit dítě cvičit.
Hlavně zakladatelka nepsala nic o učiteli. Asistent ji těžko pošle cvičit (to samozřejmě nemůže ani ten učitel). Asistentka měla být zticha, o tom žádná.
@vokishka píše:
ale v příspěvku není, jestli to ta asistentka jen řekla. Ona o tom nerozhodovala.
Máš pravdu – není, já jsem to tak pochopila, ale možná nesprávně.
Pokud šlo jen o komentář, tak bych ale moc nechápala, o čem je diskuse – nad tím bych se asi ani nepozastavila, názor na to může mít asistentka, jaký chce ![]()
@BohunkaP píše:
Máš pravdu – není, já jsem to tak pochopila, ale možná nesprávně.Pokud šlo jen o komentář, tak bych ale moc nechápala, o čem je diskuse – nad tím bych se asi ani nepozastavila, názor na to může mít asistentka, jaký chce
no někteří rodiče to dost hrotí. Ona to asistentka ani tak nemusela říct, jak to tady vyznělo. Už jsem byla svědky pár takových naprostých překroucení toho, co řekl třeba učitel.
@Sisika9 píše:
V tom případě dát dítěti do aktovky platíčko léků bude asi bez diskuze lepší řešení než nechat ho sedět na lavičceikdyž kolikrát může první den MS vyjít na Tv? Jednou za rok?
![]()
Tak já bych ten první den seděla na té lavičce nadopovana prášky. Protože i přes prášky by mi při pohybu typu běh, předklánění, skakani bylo zle (zejména když se k tomu přidá divné počasí, jsem velmi sentibilni na zmeny tlaku), takže proč to lámat přes koleno, když jde jen o jednu hodinu telocviku.
Kolikrát za školní rok se to stane? Nic, co by vedlo k programovému vyhýbání se telaku či neklasifikaci.
Nutit holcinu cvicit mi prijde jako sileny krok zpatky, co nema ve 21. stoleti co delat. Zvlast kdyz ma omluvenku od rodicu. Kdybych napsala diteti omluvenku a ve skole ji nekdo takhle smetl ze stolu, urcite bych si sla s ucitelkou promluvit. At uz by ta omluvenka byla o cemkoli. Nez jsem mela deti, mela jsem vzdycky bolestivou menstruaci, bolelo me uplne vsechno, bricho, klouby, prsa, zada, byla jsem unavena. Do skoly jsem samozrejme chodila, nemohla bych tolik zameskat, ale na telocviku jsem necvicila. U nas na skole tenkrat stacilo ucitelce rict, ze mame menstruaci, a ani jsme omluvenky nepotrebovali
@vokishka no někdy i učitelé, já měla od doktora, že nesmím dělat určitě cviky zatěžující krční páteř. Pokaždé když jsme dělali gymnastiku jsem měla rozhovor s učitelkou, že to dělat nemůžu. Ve tretaku už ji to říkali i ostatní.
@alynch píše:
Nutit holcinu cvicit mi prijde jako sileny krok zpatky, co nema ve 21. stoleti co delat. Zvlast kdyz ma omluvenku od rodicu. Kdybych napsala diteti omluvenku a ve skole ji nekdo takhle smetl ze stolu, urcite bych si sla s ucitelkou promluvit. At uz by ta omluvenka byla o cemkoli. Nez jsem mela deti, mela jsem vzdycky bolestivou menstruaci, bolelo me uplne vsechno, bricho, klouby, prsa, zada, byla jsem unavena. Do skoly jsem samozrejme chodila, nemohla bych tolik zameskat, ale na telocviku jsem necvicila. U nas na skole tenkrat stacilo ucitelce rict, ze mame menstruaci, a ani jsme omluvenky nepotrebovali
vždyt nikdo tady nevíme, jestli holka cvičila nebo ne. Spíš ne. Zase je tu jen zakládající příspěvěk a pak se nikdo neozve
@alynch píše:
Ale ji nikdo nenutil.
Podle mě to asistentka jen okomentovala a holka stejně necvičila. Je to tak zakladatelko?