Omluvenka na tělocvik: Menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
19.1.23 17:01
@Blue2 píše:
Podle mě to asistentka jen okomentovala a holka stejně necvičila. Je to tak zakladatelko?

Taky to tak chápu. S asistentkou bych, pokud by se naskytla příležitost promluvila, ať si podobné komentáře nechá od cesty. Že dítě mělo omluvenku s jakožto zákonný zástupce vím, proč ji omlouvám.
Dítěti bych řekla, ať si to nebere, že paní asistentka asi patří k těm stastnym, které nepříjemné a omezující projevy menstruace nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
19.1.23 17:01
@Sisika9 píše:
A normálně sportuješ? A na tohle bereš nějaké prášky? Co ti na to řekli doktoři? Nenechala bych se odbít :nevim:
:mrgreen: to je dobrej vtip. Doktor ti doporučí Ibalgin nebo hormonální antikoncepci.
Jim je to fakt jedno, pomož si sám. Zas tak vzácné to není, z 26 holek ze střední vím o dalších 2 (kromě mě), co se bolestí hroutily nebo omdlívaly.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.1.23 17:03
@safina píše: :mrgreen: to je dobrej vtip. Doktor ti doporučí Ibalgin nebo hormonální antikoncepci.
Jim je to fakt jedno, pomož si sám. Zas tak vzácné to není, z 26 holek ze střední vím o dalších 2 (kromě mě), co se bolestí hroutily nebo omdlívaly.

A kdyby nezabíral ibalgin, tak zkus ještě bylinky (v lékárně vám poradí) a kdyby ani to, tak si přijďte pro recept na něco silnějšího. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
19.1.23 17:09
@Svistice píše:
A kdyby nezabíral ibalgin, tak zkus ještě bylinky (v lékárně vám poradí) a kdyby ani to, tak si přijďte pro recept na něco silnějšího. :mrgreen:

Jo a ještě se doporučuje Mojžíšová. Cvičila jsem to z jiného důvodu a doufala, že to třeba pomůže a mně bylo při další ms tak blbě, že jsem myslela, že umřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.1.23 17:22
@Oliverka28 píše:
Za mých mladých let.jsme omluvenku ani nepotřebovali, učitelce jsme to nahlásili a automaticky nemuseli cvičit.

u nás ne. ale nemusely jsme mít trenky, výjimečně jsme mohly i v tělocvičně cvičit v teplácích :nevim:

zakladatelko, nevím, jak je to s omluvou z tělocviku. na druhou stranu pokud by dceři při měsíčkách bylo tak zle, jak píšeš (bolest břicha, hlavy, celkově jí není nejlíp), tak bych jí v té nejhorší fázi nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
19.1.23 18:08
@vokishka píše:
tak my za totáče normálně cvičily. I trénovaly v klubech, kdo chodil

My taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21416
19.1.23 18:28

U nas se menstruace take neomlouvala :roll: Ale kdyz rodic napsal omluvenku, zadna asistentka do toho nemluvila. Taky bych sve dceri omluvenku napsala, kdyby ji bylo spatne. O co jako jde? O kotoul vpred? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
19.1.23 18:57
@Anonymní píše:
dcera odpověděla a ta asistentka ji normálně řekla že se takový věci neomlouvají že se s tím normálně cvičí

Pouč dceru, aby příště neprobírala svůj stav ani s asistentkou, ani s učitelkou či učitelem.
Do důvodů omluvy jim vůbec nic není.
Těm musí stačit že dítě má od rodiče omluvenku, a že cvičit nechce a nebude. Tím končí veškerá diskuse! Za zvědavost je nikdo neplatí.

Příspěvek upraven 19.01.23 v 19:15

• Citovat
  • Upravit
Auhagenn
19.1.23 19:07

Ahoj, to se už doopravdy omlouvá z tělocviku kvůli menstruaci? Za nás (cca 10 let zpátky) by nás ani nenapadlo chtít kvůli tomu omluvenku na tělocvik. Prostě bylo normální cvičit s ní bez ohledu na bolest atd. Nepřijdu si až tak stará, ale tahle doba je pro mě doopravdy zvláštní

• Citovat
  • Upravit
30316
19.1.23 19:17
@Alice180 píše:
@vokishka no někdy i učitelé, já měla od doktora, že nesmím dělat určitě cviky zatěžující krční páteř. Pokaždé když jsme dělali gymnastiku jsem měla rozhovor s učitelkou, že to dělat nemůžu. Ve tretaku už ji to říkali i ostatní.

Já měla totéž s během. Měla jsem napsáno, že nesmím běhat dlouhé tratě, tak mě chtěl poslat učitel na 400m bez možnosti kousek jít, že to musím celé uběhnout. Na další hodinu jsem nesla úplné osvobození z TV, nenechám se zabít. Jako já neměla problém cvičit, ale měla jsem neléčené astma a prostě jsem to neudýchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
19.1.23 19:23
@Auhagenn píše:
Ahoj, to se už doopravdy omlouvá z tělocviku kvůli menstruaci? Za nás (cca 10 let zpátky) by nás ani nenapadlo chtít kvůli tomu omluvenku na tělocvik. Prostě bylo normální cvičit s ní bez ohledu na bolest atd. Nepřijdu si až tak stará, ale tahle doba je pro mě doopravdy zvláštní

V té době jsem učila TV a holčina taky zkoušela omluvenky. Domluvily jsme se, že mi to bude předem hlásit a já vymyslím hodinu tak, aby mohla cvičit i ona - bez kotrmelců, hrazdy atd. A zvládly jsme to dobře. Ale v té době byla ve třídě jediná s MS, tak to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
19.1.23 19:28
@Auhagenn píše:

Já už skoro spadám do kategorie stará bréca, ale i za nás bylo běžné, že jsme občas kvůlu menstruaci necvičily. Ne pravidelně, ale dvakrát nebo třikrát za rok se to sešlo. Takže povzdechy nad dnešní zvláštní dobou jsou mimo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
19.1.23 19:33

@Jahru Tak jsem asi zrovna byla v letech kdy to normální nebylo a nebo jsme divný kraj :D Já ale píšu, že pro mě je to zvláštní a né že je to zvláštní, takže tenhle komentář je mimo ;)

• Citovat
  • Upravit
Auhagenn
19.1.23 19:43

@smile_xxx A já píšu něco urážlivého nebo co? Pouze jsem napsala, že za nás to ve škole nebylo a nenapadlo by nás na to chtít omluvenku. A že mi přijde tahle doba zvláštní tak ano, přijde mi celkově zvláštní. Nikoho nikde nenazývám simulantkou. Upřímně mě to prostě překvapilo, že se to bere jako důvod k omlouvání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová