Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papia
a ty jsi byla take puvodne v tom Podoli? Nebo jsi zacla rovnou u te dr. Malickove? U ni jsou ale asi take dlouhe cekaci doby co? Ja konecne vytloukĺa zadanku na imuno k dr. Madarovi tam pulka cervna a do konce cervna bud hotova genetika tak uvidime…ale jak pises ve finale ti nic nezjísti a zacinej od nuly co? a cekej bud a nebo ;(;( vzdy jgsem myslela ze bude problem otehntnet to dalsi me nikdy nenapadlo;( ;( ale jak vidim jsme na tom podobne…
@Elunaj9
ja sla rovnou k malickovy-ale ja tam sla hnedka jak jsem posledne otěhotněla, tak me vzala hnedka…do te plzne me objednali po 2 mesicich-ale tam to ani dřív neslo-muze se az 2 mesice od potratu/porodu…tak jdem taky v cervnu…
to te tedy k tomu Madarovi objednali rychle- to mas cca za 3 tydny-takze objednani fakt rychle ![]()
tresku podobne to mame - jen ja mam ještě leidenskou mutaci a miminka donosim tak do 5-6 mesice a pak konec ![]()
@Papia
no já se na tu imuno objednala hned po zákroku, protože jsem o tom začala dost číst a většina píše, že tam se spíš najde problém
objednali mě v dubnu na půlku června, takže ty 2 měsíce tak odpovídají…
tak to je mi líto, že máš takový problém
to se nedá srovnávat s mým 12tt
, ten 5-6 měsíc to už je dost
to se omlouvám..netušila jsem to… ![]()
@Elunaj9 píše:
No v dnešní době je to těžký najit normalní doktory ;( Bohužel ja ani v jednom případě žadne příznaky o to je to výdy ještě horší, když jsem ani nezačla krvacet jen šla na běžnov kontrolu, den na to jsem měla jit na prvot. screening namisto toho jsem šla na revizy.
@Izzz krev v těho. mi taky brali, ale ja chci z dr. dostat vyšetření na TORCH, štítnou žlázu atd.to ty těho. odběry neobsahují. Čekame na vyšetření genetiky a toho se bojim ale co čtu, max. zjistí ty tromb. mutace;( jen ať nezjistí ofco ve stylu, že já a múj partner k sobé geneticky nepasujem nebo tak něco:-C a jak jste na tom vy? už pie nekdo muze snažit? Doufám, že každá z nás tady bude psát už jen pozitiva a dočkáme, MUSÍME PŘECE!i Dr. v nemňcnici mi říkal, že ta která otěhotni, ta také jednou uspesne donosí..
co to prosím znamená to TORCH?
@marinka5
konkrétně toxoplazmoza, rubena?, chlamydie, ale toxo mi nikdo udělat nechce, že prý jsou to infekce, které by se musely prodělat přímo v těho..a pokud nemá člověk kočku, tak je to málo pravděbodobné…já spíš nechápu, že když už se napíše jeden odběr, co je za problém zakřížkovat tam už všechny možné, které těhotentství ohrožují..krev na chlamydie už mám..ale to zbylé asi z nikoho už nedostanu
znám případ, kdy byly zjištěny po 2 potratech chlamydie, následovalo přeléčení a na potřetí v pohodě úspěšné těhotenství.. proto chci raději vyloučit vše ![]()
Jo táák tak to já mám snad na vše, mě to před rokem udělala jedna moc hodná doktorka na infekčnim a byla jsem jí vděčná že teda zaškrtala vše možné
@Elunaj9
to jsi nemohla vedet pokud jsi nečetla diskusi kousek dozadu…my prisli o mimi ve 24,20 a ted ve 22tt…
chlamidie mi dela vždy dr. na gynde, ale ne z krve, ale sterem z pochvy
ja myslela, ze jsi se objednávala az ted…takze ty dva mesice sedi…my jdeme 10.6., ale uz tam jedem, jen pro jistotu…dr. malickova je super a ona na nic neprisla…jedeme proste zkusit jestli pani profesorku nenapadne ještě něco…všechna vysetreni co sla udelat uz mam asi hotova
… ona tohle dela strasne dlouho a mozna ma nejaky podobny pripad jako jsme my…ani moc neverim, ze něco objevi, ale doufam…protože jinak uz nevim ![]()
@Papia to me mrzi
holky kdy reknete dr ze pozadujete rozsirene testy kvuli tomu co se stalo mela by vam vyhovet a pokud ne tak zmenit doktora nebo praktickej vam udela ty testy taky ![]()
@Papia tak to mě moc mrzí, to je hrozný
je hrozný, že v dnešní době není možné na něco přijít
a když jsi psala, že máš tu Leidenskou mutaci, to ti zjistili až po třetí? to nemohlo být způsobeno tím?
tak se drž a držím palce, aby to v té Plzni dopadlo lépe než tady… @demetris..obvodní mi řekla, že mám jít na speciální pracoviště, kam mě pošle gyn..ale on je ten můj vcelku hodnej, pečlivej, jen moc neumí chodit v tom když je problém, takže mu vesměs já diktuju, co kam chci napsat…ale už to umí a minule už napsal 2 žádanky, takže pokrok
jen aby to k něčemu přispělo…
@Elunaj9
nene-o te mutaci u me uz vedi vic jak 10let…takze problem bude asi nekde jinde, jenze nikdo nevi kde…
tak doufam, ze v te Plzni na neco prijdou…jinak uz asi zkouset znovu nebudeme…spis pak budeme setrit na nahradni matku…no uvidime-uz abych tam jela…porad jen na neco cekam
![]()
@Papia aha
no to čekání je ze všeho nejhorší
tak budu držet palce, aby to vyšlo ![]()
já už jsem tak otupělá tím přemýšlením nad vším, že už jsem to všechno vypustila a prostě asi pořád doufám, že to vyjde někdy, ale kdy?
tak ještě jednou hodně štěstí a pak dej určitě info jak to probíhalo ![]()
@Elunaj9 diky ![]()
to ja taky doufam, ze se dockame… jenze ono rodit ta miminka a vedet ze je strasne brzo, je tak hrozne, ze to bez nejakeho vypseni zkusit uz jen tak nechci…
prvni Viktorku jsme meli i v inkubatoru a umrela nam hnedka prvni den…je to strasne to zazit…pak si vzdy rikam, ze jestli ma mimi odejit, tak na zacatku, pak uz je to cim dal tim horsi…je mela dve holciccky a ted naposledy chlapecka…mel necelyho pul kila vypadal uplne jak normalni miminko, jen byl strasne malinkatej:,( do jedne ruky by se vesel ![]()
uz nikdy nechci rodit takhle male miminko, ale prijde mi ze udrzet ho v sobe jeste 15-20 tydnu, je tak strasne tezke…neni to jen par tydnu, je to strasne dlouha doba
a pro miminko strasne dulezita…
pardon, ze to pisu…dnes je mi zas nejak smutno ![]()
nechapu proc to musim zazit tolikrat…i jednou je dost… ![]()
Já nevím co na to napsat
je to hrozně smutné už právě proto, že je to miminko, takové jaké má být, jen malinké..to když člověk ztratí v týdnu jak jsem byla já, je to taky strašné, ale jedním zákrokem v nemocnici je všechno pryč a i když je to smutné, není to zdaleka tak bolestivá ztráta, oproti té, co jsi musela prožívat ty
já tomu prostě nerozumím
proč se tohle stává v tak pozdním týdnu
každopádně jsi neskutečně statečná a zasloužíš si to své zdravé miminko donosit a určitě se to povede…
Moc nevěřím na různé léčitele a čínské medicíny, ale po tom co se stalo mně, dostala jsem od jedné známé kontakt na nějakou čínskou medicínu, konkrétně MUDr. Viktorija Biljaková - Sujok terapie…zkus se na to kouknout…mně bylo řečeno, že pomohla spousty ženám, které prodělávaly potraty…myslím, že tím člověk už nic nezkazí, jen tak třeba pro klid..
![]()
@Elunaj9
ja uz i o te cinske medicine uvazovala…kdyz uz clovek vsechno zkusi a nic, tak pak zacne zkouset i takovehle veci…ja ted uzivam wobenzym-hodne jsem o nem cetla, ja tedy zadne velke zdr. problemy nemela, ale co tedy citim dost,.ze mi uz nepadaji vlasy…po tom tretim mi padaly vazne hodne a uplne to preslo a dokonce mi padaji daleko mene nez kdykoli driv…proste to beru jako takovou ozdravnou kuru…i jsem cetla nejake studie o podavani v tehu a hodne to zabiralo- musim se pak na to zeptat v te plzni…
a ta dr. co o ni pises je v praze?
moje kamaradka take nejake dr. chodi na tu cinskou medicinu(uz mela 3× ZT a jednou porod po 20tt)-dr. ji davala nejake caje- pry byly stresne hnusne…jsem si rikala ze ji asi zkusim…
jen si myslim, ze ja jsem asi trosku jiny pripad, kdyz o mimi neprijdu hnedka na zacatku
no uvidime…
diky ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.