Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Izzz to je super, že si natrefila na takovou genetičku, resp. lékařku…a proč ti to ta tvá doktorka nechtěla předepsat? Možná si odpovím sama
…že by tomu nerozuměla a vše řešila po staru
![]()
Ahoj všem, potřebuju asi jen trochu utěšit, dnes jsem se byla objednat u doktora, minulý týden //. Odpoledne jsem volala sestřičce, že přijdu už v pátek ráno na krev, protože se už po čtvrté opakuje jedno a to samé, začne mě tlačit břicho a začnu krvácet, vždycky je to řekla bych ve stejný čas. Po třetím potratu byl manžel na spermiu a žádný zázrak, ale doktor mi řekl, že viděl i horší a že to máme zkoušet dál, že to jednou vyjde. Já se léčím se štítnou žlázou, beru Letrox 70 v pátek jdu na kontrolu tam ale prý problém není. Trochu jsem si tady teď četla a napadlo mě…když se moje máma léčí s poruchou srážlivosti krve jestli jsem to po ní nepodědila a jestli nemůže být problém v tom. Je tady nějaká dobrá duše která mě alespoň trochu utěší, že na tom byla podobně a nakonec to dobře dopadlo. Děkuju za případnou reakci
@Felis
ahoj, pokud jsi přečteš předchozí komentáře, uvidíš, co holkám pomohlo–máš vyšetření imunologie a genetiky? Pokud se maminka léčí na srážlivost, třeba by ti pomohlo píchat hned od začátku zjištění // minihepariny…
Genetiku ano, ale tam jsem byla už dávno, protože mám syna z prvního manželství který má svalové onemocnění takže mě testovali a jsem nositelkou nějakého špatného genu bývalý muž také a syn to odnesl, nynější manžel byl na genetice také jestli není nositelem a naštěstí není, jestli nás ale testovali na něco dalšího nevím. Imuno nemáme, doktor to sice nadhodil, ale s tím že nás pošle až do Plzně což je nějakých 200km, s manželovou prací a postiženým dítětem prostě dost daleko. Pořád se spoléhám na slova doktora, že nám to jednou vyjde jen si nejsem jistá jestli na čekání nejsem už stará.
@Felis Ahoj, mně zjistili nějaké dvě trombo mutace a musím si píchat injekce do břicha.
Teď jsem těhotná a mám asi stejné potíže, jako ty. Už mám za sebou 3 neúspěšná těhotenství - 1 potrat a 2 zamlklá. Teď mně už týden bolí břicho a občas trochu špiním. Zítra jdu na prohlídku, tak mi držte pěsti…
Já si připadám jak blázen, ráno se objednávám, sestřička se mě ptá jestli je všechno v pořádku, říkám ano, poslední menstruace 15.10. a za pár hodin ji volám, že je všechno jinak. Zuzik12 přeju ti ať máš víc štěstí než já.
Tak jsem si byla pro vysledky HCG ze vcerejska ( 5 dnu po samovolnem potratu) a mam 2958
Ja vim, mozna je brzo ale stejne neni to nejak moc? Je fakt ze dva dny pred vynechani MS jsem mela 161… v 5 tydnu 13493…a pak uz nevim, potratila jsem bez revize v 11 tydnu (s tim ze se prestalo vyvijet kolem 6 tt)takze jiny hodnoty hcg nemam
Jeste krvacim, bolesti ani teplotu nemam ALE.. mate nekdo zkusenosti s klesajicim HCG po SP? Na dalsi odbery budu ted chodit ob tri dny…achjo ![]()
@Mber
no MS jeste nemam, tohle krvaceni je jeste potrat (uz tyden)… no po revizi to hcg klesa jinak (rychleji) ale tu ja jsem nemela vis…? Zitra je to teprve TYDEN, mozna je brzo ALE stejne, cekala jsem nizsi hodnoty nez 2858… mam blbou zkusenost z lonska co se HCG tyce tak mam strach
@Linda RICCIONE hcg ti klesá když krvácíš postupně a až nebudeš ani špinit tak by mělo být hcg na 0 aspon takhle jsem to měla já…a kdy jdeš zase na krev?
@Felis mrzí mě, že se to pořád opakuje
ale píšeš, že jsi na genetice byla s byvalim a ted byl přítel-manžel sám nebo jste byli spolu na genetice? ona se ta genetika totiž pak nják dává dohromady čico atd tak by jste tam měli jít oba a v tvém případě bych trvala i na té imunologii…je velká pravděpodobnost, že bude problém právě tam hlavně kvuli tomu, že mamka má problém s krvou
chapu, že to máš daleko, nemocného syna atd, ale zase ti to muže pomoct
a podle mě názor dr, že to jednou muže vyjít (určitě ti přeji aby se co brzo zadařilo a ty se drobka dočkala) bez toho aby jsi měla všelijaké vyšetření není na místě ![]()
@ywettka16
Ty jsi byla na samovolnem bez revize? Jak dlouho Ti hcg klesalo kocko? Uffff, zitra to uz bude TYDEN od potratu, myslela jsem ze to klesne rychleji ale zacinam byt zase nervozni
@Linda RICCIONE já potratila 3× a ten druhej byl samovolnej…a začala jsem krvácet-podle dr špinit a krvácení trvalo to asi 9 dnu.pak jsem jen špinila ale nevím jak dlouho a jak jsem šla asi myslím 16 den na kontrolu jestli je děloha prázdná, tak jsem byla s hcg na 0 ale u každé to klesá jinak
neboj bude to ok hlavně aby vše odešlo samo a vy se zase hned mohli snažit… mě další ms už nedošla tak snad se ti taky poštěstí ![]()
@Hanka548 píše:
@Izzz to je super, že si natrefila na takovou genetičku, resp. lékařku…a proč ti to ta tvá doktorka nechtěla předepsat? Možná si odpovím sama…že by tomu nerozuměla a vše řešila po staru
![]()
páč to stojí peníze a já potratila jen dvakrát.)
@Izzz tak to je mazec a co pak na to říkala, když ji přišly výsledky z imuna?
Ahoj holky, prosím o radu. 2× jsem měla ZT v 7 týdnu, otěhotnění na 1 pokus, po 2 potratu jsme prošli s manželem genetikou a imunologií. Zjištěna mutace heterozygotní forma MTHFR - prý stačí brát Femibion. A na imunologii hraniční hodnoty BI a autoprotilátek - nasazeny léky Prednison a Anopyrin. Teď se již nějakou dobu snažíme a výsledek slabě pozitivní testy a pak přijde MS. Nevím jestli je to biochemické těhotenství, ale již se to stalo 2×. Jsem z toho zoufalá: MS i ovulace vždy pravidelná a teď tohle. Stalo se to některé z Vás? Štítnou žlázu mi loni vyšetřoval obvodní a OK, tak nevím co ještě zkusit.
@Hanka548 jí výsledky nepřišly, přišly mě. Ale pak jsem jí to tam nesla, ale to už bylo hodně dlouho po tom, co jsme se spolu o tý imunitě bavily. Takže asi pronesla něco jako: konečně víme, čim to je
ale fakt si to nepamatuju. Jedinej důveryhodnej doktor je pro mě Malíčková.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.