Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
12.12.13 13:39

Anonyme,
taky jsem otěhotněla 2× na první pokus a 2× ZT. jsem přeléčená a druhou slabou čárku na testu jsem viděla už asi 5× a nikdy tam nebyla.
Byla tam určitě?
Já ted žiju v představě, že moje tělo bylo vyčerpáno těma dvěma těhotenstvíme ( i když krátkýma) a hlavně revizema…a tělo odpočívá. Až bude ready, tak se zadaří.
No a pokud si sama sobě tohle „nenalžeš“, tak naběhni k doktorům, at to zkusej zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.13 23:10

Holkyyyyy

Behem 3 dnu mi HCG kleslo z 2858 na 1693, to je super :-) Na dalsi odbery jdu az za tyden :potlesk: jsem dneska uz 10 dni od samovolneho potratu a jeste krvacim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.12.13 07:22

Já mám pořád dotazy, ale…
Kdy a kdo rozhodne, že by měl jít muž na spermiogram (nebo jak se to správně říká)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.12.13 13:19

@Linda RICCIONE Tak to je super :-) při tom samovolnym to jde dolu rychle a za týden už budeš mít jen pár a nebo budeš na 0 :-) @tarara přítele na spermio poslali až v caru :-) a to hned jak mi dělali hormonální profil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
15.12.13 18:38

@tarara muj přítel šel na spermio na genetice - rovnou zkoušeli, jestli nejsem alergická na jeho spermie a udělali spermio. Podle mě je to když půl roku nejde otěhotnět - ale nevím to jistě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.12.13 10:19

Mně je to trochu blbý se pořád ptát, ale jsem tímto vším zatím nepolíbená, takže se jen ptám, ale odpověď pro nikoho nemám. Třeba to jsou i naivní dotazy, ale…
Prostě tato diskuze je po ruce, tak to zkouším, často jsem tu našla odpověď srozumitelnější než od lékaře.

@ywettka16
A to „car“ nebo „caro“ je nějaké lékařské centrum?

Mně už jednou dělali nějaký hormonální profil, před pár lety a úplně kvůli něčemu jinému, ale tam mi k tomu nikdo nic neřekl, vyšumělo to do ztracena, pak jsem měnila lékaře a obvodačce to nedalo a vyžádala si ty už dva roky staré papíry, koukala na to a naznala, že mám nějakou vyšší hladinu jednoho hormonu (kterého nevím), že to není tolik, ale že pokud si pamatuje ze studií, tak to souvisí s problémovým těhotenstvím nebo neplodností.
Pak si to něchala udělat moje gynekoložka, trvalo to snad 3/4 roku, protože to mělo být ideálně první den mestruace, do 2 hodin od probuzení odebrané. Když to bylo, nemohli v nemocnici rozlušnit, co všechno s tím vzorkem mají udělat, pak se to někam posílalo a pořád jsem volala a nic a pak se ukázalo, že se výsledky někde ztratily. Takže znovu.
Gynekoložka výsledky taky komentovala, že se pohybuji už u horní hranice normálu. Ale ani po prvním a ani teď po druhém potratu to nenavrhla řešit. Kecat jí do toho nechci, ona je odborník, ale týká se to mě.
Dnes mi řekla na porezivní kontrole, že se uvidíme zase na preventivní prohlídce, pokud tedy nepřijdu s těhotenstvím dřív. Ale já to chci nějak řešit. Jdu na ta genetická vyšetření a doufám, že mi poradí tam, co dál. Já nedohlám nechat čas jen tak plynout. Nechala bych, kdyby to bylo čekání a já potřebuji něco dělat, zjišťovat co a jak. A hlavně se moci někoho zeptat a konzultovat s tím budoucí průběh a mít to nějak naplánováno.
Doktorka asi neměla náladu, řekla mi, že jí ani pojišťovna nezaplatí všechny ultrazvuky, co mi dělala. To je mi líto, ale všechny mi dělala v těhotenství nebo po revizi (bylo jich za rok 7), nedělala je jen tak ze srandy. A hlavně já jsem u ní 5, max 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.12.13 10:20

@Ginuš
Děkuji. Tak to asi budou dělat taky, máme jít na genetiku oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
16.12.13 11:23

@tarara CAR je centum asistované reprosukce (zabyvají se neplodností, proč žena potrácí, dělaji umělé oplodnění atd)
Jinak já mám za sebou 3 potraty 2× zamlklej potrat a 1× samovolnej…Moje dr mi říkala, že mě nepošle po dvou potratech-měla jsem nejdřív zamlklej, pak samovolnej a tyhle dva potraty jsou uplně jiny.Pak jsem měla zamlklej znovu a proto mě poslala do toho CARu.Tam mi udělali hormonální profil (2 a 22 den cyklu jsem šla na krev-snad ty dny byli takhle ted přesně nevím :-) ) pak přítel šel na spermio a nakonec nás poslali i na genetiku…na hormonálním profilu zjístili, že mám sníženej prolaktin a zvýšeny progesteron (nebo to bylo naopak musela bych se kuknout do papíru) no na genetice na nic nepřišli a tak jsem šla na laparku aby se na mě dr podívali jestli není problém uvnitř a taky na nic nepřišli…mám vše ok jen ty hormony se u mě vyřešili, že jsem zaváděla utrogestan a brala jsem femibion800 kvuli naštěpené listovce :-)
ted jsem 24 týden těhu a zatím je vše ok :-) neboj taky se dočkáš a fakt někdy opakující se potraty jsou jen o náhodě než o tom, že je v tobě njákej problém. Navíc některá dr posílá na vyšetření až po 3 stejnych potratech… :-( přeji hodně síli a fakt věř, že se zadaří a vše bude ok :-) já si ted říkala od pozitivního testu, že dělám vše aby u mě mimčo zustalo a že to je jen na něm jak bude bojovat atd a hladila jsem si bříško, myslela pozitivně a hlavně si pořád říkala a opakovala co tvrdí moje dr-každé těhu je jiné a nemyslet na potraty ikdyž se žena bojí a věř, že se budeš bát už celé těhu ;-) ale pozitivní myšlení je nejduležitější :-)
Jinak klidně se ptej, já se holek taky ptala a drželi mě nad vodou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.13 13:06

@ywettka16 gratuluju, paráda ;) více takových příspěvků. příroda umí být krutá a nemilosrdná, i když…pořád jsem ráda, že jsem potratila, ač 2×, tak vždy na začátku, což je v podstatě nejmilosrdnější. Ano, moc to bolí, vše je o psychice, ale fyzicky je to minimální zátěž, zákrok je v krátké anestezii a je celkově i šetrný k tělu. Rozhodně je mi líto více holek, které potratí později a musí si projít porodem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
16.12.13 13:17

@porodnibabka děkuji a neboj tobě to taky vyjde… :-) příroda je zlá, ale zase musím říct, že spravedlivá a fakt psychika dělá hodně ;-) :-) ted to snad dotáhnu až do konce a všechny vás tady snažím nakazit tak snad brzo se nakazíte a budete mě následovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
17.12.13 08:11

@ywettka16 :) Tak doufám, že vám to už dopadne dobře a budete se radovat.

A třeba toto je mi taky novinka, že samovolný potrat a zamlklé těhotenství jsou rozdílné. Já myslela, že zamlklé těhotenství později (pokud nedojde k revizi) přejde v samovolný potrat.

Takže Ti nic nakonec nezjistili?

Jo, tak já mám zvýšenou hladinu prolaktinu.

Já byla hodně špatná poprvé, manžel se ale už těšil na druhé. A po druhém to bylo stejně. Já teď koukám, abych byla zase ok fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.13 09:05

@ywettka16 To si piš že to vyjde. Už vůbec nemysli na žádný špatnosti a negace. Ty, ty, ty. Tenhle pitomej rok už díky bohu končí ;) A co se týče nákazy, já se rozhodně hlásím a chci být nakažená až do morku kostí. Jsi hodná, díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
17.12.13 10:54

Holky ono se člověk po tomhle všem co jsem si prožila se bojí ikdyž je buh ví jak daleko :-( ale na kontrole dnes vše ok a je o týden pořád starší a už má 680g-vyžránek :-D nebojte vše bude ok a určitě se zadaří co nejdřív :-) pro mě taky rok 2013 byl hroznej i rok 2012 ale 2014 bude jak pro mě tak i pro vás uspěšnej :-D :-*
Jinak samovolnej (v mém případě v 5-6 týdnu ) se jedná o špatné uhnízdení a zamlklej je prej kvuli srdíčku a placentě tak nevím, ale mě tohke říkali i v caru, že to spolu nesouvisí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
17.12.13 11:51

Holky,

nevím, možná nejsem na správné diskuzi, přesto se vás chci zeptat. Máte některá zkušenost jak dlouho se může čekat na spontánní potrat bez revize? Jsem teď v zahraničí a na první ultrazvuk si vás tady pozvou až v 10-11.tt, krev odeberou týden před ultrazvukem. Navíc je tu úplně jiný systém, nemáte vlastního doktora, ale chodíte k sestře, která dělá drobnější zákroky a plánuje schůzky s doktorem, který má v daném období službu. Včera mi na ultrazvuku pan doktor řekl, že mimčo je velikostně 1,5mm a tudíž odpovídá maximálně 5tt. Podle MS jsem měla být 10+4. Nemám žádné problémy, jen jsem minulý týden lehce začala špinit, jenže se zatím spontánní potrat nerozjíždí. Břicho mne nebolí vůbec. Doporučili mi revizi tento týden, hlavně proto, že už mám 6 týden v sobě odumřelou tkáň. Jeden spontánní potrat mám za sebou. U revize se bojím narkózy a u čekání infekce. Nemáte některá z Vás podobnou zkušenost? Jsem strašpytel, vím. :oops: Budu se muset nějak rozhodnout, jen ještě hledám zkušenosti jiných děvčat či maminek. Děkuji za případnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
17.12.13 16:01

@svedkoc Ahoj, já mám za sebou 3 revize a vše bylo vždy v pořádku. Co se týče narkózy, tak jsem si vždy mohla vybrat, zda chci tu úplnou, to ti dávají tu masku nebo jen injekci. Ta injekce prý není tak škodlivá a taky spíš, takže nic necítíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty