Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@andílekxyz já jsem teď také prodělala 3 potrat u mě je kritický 7-8tt jedno dítko se nám podařilo po mém provním ZP..po dvou měsících…teď jsem měla v létě ZP a naposledy teď v sobotu, kdy už jsem ležela v nemocnici a zatím srdíčko bilo a já pořád krvácela..Na genetice jsme byli teď v létě zjistili mi něco málo s krví píchala jsem si hned teďkon injekce jak jsme zjistili, že jsem těhu a hned začala jsem brát ultít..o vitamínech nemluvím. V pondělí jdu na kointrolu a tam se domluvím s doktorkou má mi dát doporučení na imunologii do Plzně..jsem na to zvědavá…
Holky moc Vám děkuji za reakce. Mám rozumného praktického doktora, tak zkusím o žádanku na imuno požádat jeho. A paní doktorce Malíčkové v lednu zavolám.
A ta genetika na tu se chodí kam?
Já osobně si myslím, že genetika bude ok, sázím spíš na tu imuno, pokud něco. Mě zaráží že ten potrat má stejný průběh i cca podobný týden, proto bych ráda ta vyšetření, jinak bych asi počkala a přikláněla se k náhodě a věku.
Jinak můj druhý SPbyl ted v neděli 2 dny před Štědrým dnem. ![]()
@andílekxyz tak vim, ze to neni dobry ten SP, ale aspon jsi nemusela dø nemocnice..já Po kazdy musela…ted jsem tam lezela od minuleho utery å stejne jsem v sobotu musela na zakrok.
Na genetiku te musi poslat tvuj gynekolog…Jinak si to musite hradit…
@andílekxyz já bych si radši vyběhala i tu genetiku a ten spermiogram
genetika se dělá v centru genetiky a ten spermiogram se dělá teda aspon u nás v CARu… Já chodila do Olomouce do fakultní nemocnice do CARu a nemohla jsem si na nic stěžovat, ale záleží od kud jsi
a mě na genetice řekli, že s jedním přítelem to jít muže a s druhym přítelem muže být problém, proto bych zašla i tam
a na tu imunologii ti žádanku musí vystavit na gyndě, ale zavolej te Maličkové nebo jak se jmenuje a domluv se s ní co si pamatuji, tak i holky šli bez doporučení
a jak jsem psala, já za sebou mám 3 potraty a na chybu nikde nepřišli tak to muže být fakt i blbá náhoda ![]()
a co se týče potratu, tak první jsem měla na mamčiny 40narozeniny-takže taky na nic ![]()
Holky ať se brzo zadaří a už to vše vyjde jak má ![]()
@Izzz jéé co to vidí oči mé?
moooc ti gratuluji a věř, že to ted vyjde a vše bude ok
mám za tebe radost…
kde jsou ty časy jak já našla pozitivní test
a ted malej jen kopká, kopká a zlobí mě
ja mam fakt radost-jen tak dál snad se to tady roznese a těhulí bude víc ![]()
@ywettka16 děkuju, ale zatím spíš jen vyděšeně přemejšlim, do čeho jsme se to zase pustili…musim to rozdejchat ![]()
@Izzz ty jsi jako já
to budeš přemýšlet už celé těhu neboj
ale neboj ono je to pěkny jak vidíš to mimčo atd a to co bylo na to radši nemyslet-hlad si bříško, mluv na mimčo a mysli pozitivně to je základ pro dobré těhu
a u dr jsi už byla? a jak často bereš utrogestan?
@andílekxyz Urcite si nech udelat i tu genetiku - ja taky myslela, ze to budu mit ok a hle, Robertsonska translokace a ty potraty mam nejspise z toho, pokud teda pri mem stesti nemam i neco jineho. V zivote by mne to nebapadlo - jsem relativne zdrava, normalni zenska, nikdy by mne nenapadlo, ze jsem geneticky mrzak, co ma jen 45 chromozomu. ![]()
@ywettka16 zjistila jsem to včera večer a nevim, co by mi měl doktor momentálně říct…půjdu tam v půlce ledna nejdřív.
Utogestan beru 2-0-2. Říkám si, že přeci nemůžu mít takový štěstí, aby to vyšlo…i když už jsem si taky užila svý…ale připadá mi to neskutečný
@Izzz víš já si taky říkala, že po těch 3 potratech to nemuže být bez komplikací a nebo to vyjít a dívej jsem už ve 25 týdnu a zatím je vše ok
mě nják pořád nedochází, že v dubnu už budu rodit, ale bojím se fakt pořád a asi se toho strachu už nezbavím…to bude stejné asi i u tebe…ale fakt věř, že ten bojovníček bude bojovat a už u tebe zustane
já taky brala utrogestan 2-0-2 a ten Clexane se bere naco? promin za blbou otazku, ale tohle jsem ještě neslyšela
a u dr jsem byla asi týden po pozitivním testu a nic nebylo vidět, tak když máš léky tak k dr nespěchej…přeji ti aby to ted už vyšlo ![]()
Trochu opožděně vám všem přeji klidné svátky a taky zdraví a hodně vytoužené radosti v nadcházejícím roce.
@ywettka16 clexane je na ředění krve, aby se neucpala cévka vedoucí k miminu.
@Izzz aha tak to potom jo…ted už to fakt vyjde když máš i léky
hlavně se šetři a odpočícej
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.