Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6379
18.12.13 22:34

@tarara děkovat nemusíš :-) když vím, tak ráda poradím :-) jinak ono když by jsis nedej bože prožila co já a musela by jsi do caru atd tak by jsi pak zjíštovala, četla, radila se atd to pak uź bys pobrala ze všeho něco :-) ale mužu ti říct-někdy je lepší nevedět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.13 09:34

@tarara ano, pouze Femibion jak říkala @ywettka16 musí to být listovka s Metafolinem. ;)
@luucciik krásný a pozitivní, ač smutný příběh, taky sis užila své, ale jak se říká, konec dobrý, všechno dobré. Moc ti to přeju a držím všechny palečky. ;) více takových jako jsi ty :potlesk:
@Izzz vidíš a já mám opačný názor. Spoustu z nás tu má hlavu v pejru ze samotného potrácení a teď ještě toto…co člověk, to názor, nemluvím za ostatní, mluvím za sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2735
19.12.13 12:50

@porodnibabka děkuji :hug: nepřeji to ani nejhoršímu nepříteli.. vážím s každé chvilky kdy se muj syn usměje a malinka v bříšku kopne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.12.13 16:37

Ywettka, děkuji za příběh, je smutný, ale i tak s dobrým koncem. Hlavně, že si se z toho vylízala.
No mě se nakonec včera ten potrat rozjel sám, ale tušila jsem, že to nebude úplné, což mi doktorka potvrdila. Ale revize prý není nutná, když ještě krvácím, tak to prý může odejít samo. Ani mi tu revizi už nenabídla jako další možnost. Mám prý sledovat, jestli mi není zle a jít ještě na UTZ.Za 3 týdny si udělat těhotenský test a uvidím. Vzhledem k tomu, že jedeme na Vánoce a skoro celý leden do Čr, tak tam zajdu do špitálu a hcg si nechám testnout z krve jako samoplátce. Tak to asi zkušenost ze Švédska. Na jedné straně jsem ráda, že nemusím na zákrok, na druhé straně, když se vše nevyčistilo samo, tak mám trochu z toho nervy. Ale písnu jak to dopadlo, třeba to někomu taky k něčemu bude.
Jinak ten Femibion mi taky byl doporučený, že je tam listovka naštěpená. O Acidum folicum jsem někde četla, že jej taky předepisují v případě neschopnosti organismu dobře štěpit listovku, ale nezkoumala jsem ho, takže ověřený to nemám.
Všem držím palce a hurá do snažení. :) Krásné Vánoce a hodně vánočňátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
19.12.13 19:16

@svedkoc je fajn, že krvácíš a odchází to samo :-) já po samovolném byla těhu hned-tělo je pohnojené a tak těhu jde líp a skoro samo :-) na hcg si skoč uděláš nejlíp a budeš vědet na čem jsi :-) taky přeji krásné svátky plné pohody a neboj rok 2014 pro nás všechny bude uspěšnej :-D my se toho štěstíčka ted už dočkáme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
20.12.13 08:40

Holky, dělali vám hormonální profil? Já už mám kdejaké vyšetření, ale HP mi nikd nedělal. Teď jsem četla, že i nedostatek progesteronu způsobuje ZT do 10tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
20.12.13 08:56

@Adona-i To muze byt, ale proto vetsina doktoru hned predepisuje Utrogestan (coz je progesteron), takze tim je to pokryte, at hormonalni nedostatek je, nebo neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
20.12.13 09:19

@Fraga to je právě to, mně ho chtěla Dr. dát až naskočí srdíčko. A podle mě je to pozdě. Srdíčka jsem se nikdy nedočkala. A pokud špatně funguje žtoutkový váček, což může být nedostatkem progesteronu, tak je jasný, že těhu zanikne.
Ach jo. Nechápu, proč mi po 4 potratech prostě nedali všechno, co je možný dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
20.12.13 09:35

@Adona-i Ahoj,mě dělali hormonální profil jako první vyšetření :-) a taky jsem měla nedostatek progesteronu a zvyšený prolaktin…utrogestan jsem brala myslím 17-22 den cyklu ;-) jinak u mě dr taky čekala až bude srdíčko a mimčo je ok a ted jsme 24 týden :-) but tebou, tak si ten hormonální profil vydupu ;-) přeji aby to už vyšlo i tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
20.12.13 10:13

@Adona-i ahojky, mě tedy taky dělali jako první hormonální profil a štítnou žlazu, to je zvláštní, že u tebe to přeskočili, po tolika nezdarech,…vidím v podpisu, že jsi byla na imunu, můžu se zeptat, kde si byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
20.12.13 10:43

@Hanka548 na imunu jsem byla u prof. Ulčové-Gallové v Plzni.
Byla jsem i v Imunnii v Praze, ale tam nic nezjistili. Přístup děsný. Takže pokud zvažuješ imuno tak buď Malíčková na Karláku nebo profesorka v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
20.12.13 11:02

@Adona-i já byla u Malíčkové ted poprvé 4.12. a čekám na výsledky, na mě zapůsobila paní doktorka moc dobře. Ty máš špatné zkušenosti s Madarem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
20.12.13 11:04

@Adona-i zpět, už jsem si to přečetla, ty jsi nebyla u Madara v Podlí, ale v Imunni, to je nějaký CAR?

Já mám taky syna 6 let a ted to bylo moje 4té těhotenství, které nedopadlo dobře kvůli šetření ve zdravotnictví :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
20.12.13 11:11

@Hanka548 Imunnie není CAR. To je klinika zabývající se imunitou celkově. Poslali mě tam z Gennetu, spolupracují s nimi. Lituju, že jsem tam šla. Ztratila jsem tak rok. :zed:

a další těhotenství byla se stejným partnerem jako syn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.12.13 13:45

@Adona-i Ahoj, mě hormonální profil dělali, moje gyndařka v Čr, brala mi krev 2 den cyklu a 10. den cyklu. Ten 10 den cyklu jsem měla nízkou hladinu progesteronu, to řekla, že je špatný a že mi mozek netvoří dostatek hormonu. Nasadila mi prášky, klasiku clostilbegyt a duphaston na 3 měsíce, ale já jsem tak moc chtěla otěhotnět, že se to během 3 měsíců nestalo, až 2 měsíce po dobrání, ale to teď taky nedopadlo. Bohužel tady ve Švédsku mi odmítli hormony předepisovat, dle jejích slov je tu moc nepoužívají a potrácet je normální a až po 3 potratu něco řeší. Ani si neudělali vlastní testy. No v lednu jdeme s partnerem na vyšetření, genetiku a tak. Tak uvidím co řeknou. Ale s tím progesteronem to může být pravda, díky němu správně dorůstá sliznice, ve které se vajíčko uhnízďuje. A když není dost narostlá, dojde třeba ke špatnému uhnízdění a následnému odloučení. Takže vše je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty