Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Fraga
tyjo chudinko
ver ale ze dneska jsou takove moznosti na otehotneni ze i Tobe se podari, uvidis…Taky je mi smutno a chci at uz je Novy rok… a verim, ze potreti to uz vyjde
![]()
Dneska jsem si skocila do nemocnice pro vysledky krve ze soboty,HCG mi krasne klesa… 5 dni po potratu to bylo 2858… 8 dni po potratu 1693…a 16 dni po potratu uz jen 285 tak jsem vazne rada… Jeste porad krvacim…ale pocitam ze do tydne by to uz melo byt na NULE, co myslite? ![]()
@Linda RICCIONE Já si myslím že do týdne budeš na 0 a pak šupky do snažení ![]()
Holky přeji krásné svátky, bohatého ježíška, spokojenost, lásku, štěstíčko a hlavně zdravíčko…snažilkam přeji aby brzo nalezli zase ty dvě čárky na testu a už to dotáhly až do krásného konce a těhulkám přeji klidné a kulaté těhulkování ![]()
Ahoj devcata, tak porad resim, zda mam kvuli te sve geneticke vybave pockat az na to mimotelni oplozeni s kontrolou embryi, nebo pokouset stesti a zkusit to ted prirozene - pricemz kdyz to nevyjde, tak to zas vsechno oddalim min o 3 medice po kyretazi. Nebo radeji vydrzet, ovsem nevim, jak dlouho to trva, nez dosetri geneticky partnera, nez nas vezmou do CARU, apod. Nemate nekdo zkusenosti?
Ahoj holky, pročítala jsem zpětně pár stránek a jelikož máte bohužel také špatné zkušenosti jdu pro radu. S bývalým manželem mám 3 letou dceru, těhotenství bez problémů. Se současným partnerem jsem prodělala letos 2× SP v březnu v 9tt a před 3 dny v 8tt. Vždy podobbý průběh, špinění a do 4 dnů potrat včetně vypuzení plodového vejce. Tento SP je bez revize. Vždy otěhotním do 5 měsíců a pak bohužel SP. ![]()
Mám dělané testy na trombofilní mutace - vše v pořádku. Z vašich zkušeností doporučujete mi nějaké další testy? V po jdu an kontrolu tak bych případně Dr požádala o doporučení.
Slyšela jsem o imunologii v Praze dr. malíčkové, že se k ní dá objednat bez doporučení - nemáte některé zkušenost s touto paní doktorkou?
Můj Dr. razí názor že 2 potraty jsou ještě náhoda když už mám jedno úspěšné těhotenství za sebou. Jinak je mi 36 let, tak nechci dlouho váhat a něco začít dělat. Děkuji za názory.
@andílekxyz no já si myslím, že doktor může mít pravdu, ale taky nemusí. Vzhledem k věku to může být i tím, že vejce jsou už méně kvalitní a proto třeba nevydrží… To pak chce zkoušet. Moje známá potratila 3× a teď je už skoro ve 4. měsíci a vypadá to nadějně. Nebo si můžete vadit nějak s partnerem, a to by asi chtělo řešit… Tu imunologii bych asi vyzkoušela… No ale to je jen můj názor, třeba to tak není…
Mně už se třeba netvořili vajíčka skoro vůbec a když už, tak hodně nekvalitní. Byla jsem na umělém a ani se nepodařilo je oplodnit… Tak jsem šla do dárkyně, z té taky nic nebylo, vždycky bylo špinění a na ultrazvuku mi řekli, že se to nevyvíjí, že je to zřejmě špatnýma vajíčkama. A asi měli pravdu, pak jsme si vzali další dárkyni, už ověřenou, a nyní jsem ve 3. měsíci. Tak snad už to dobře dopadne… ![]()
@Fraga No já všechno řešila přes poradnu pro neplodné a tam mi to domlouvali i s CAR… Netrvalo to dlouho, objednala jsem se do té poradny, tam mě vzali tak za měsíc a pak už šlo všechno rychle…
@Fraga já být tebou, tak počkám do CARu
já potrat měla koncem ledna a začátkem března jsem byla v caru…udělali mi hormonální profil (což je zase 1cyklus pryč) pak mě poslali s přítelem na genetiku a ještě jsem šla na laparku…já být tebou, tak počkám ikdyž s čekáním po případné revizi by to vyšlo asi na stejno, ale aspon už budeš v CARu a budeš vedět co a jak
přítele by poslali na spermiogram a asi oba dva na genetiku jestli není problém se společnym dělením atd…ať se brzo zadaří a konečně to dobře dopadne a čím dřív tě v CARu vezmou tím dřív pujdeš na umělé-podle mě budeš čekat jen jednu ms na vyšetření vajíček (jestli tělo pracuje jak má) a na přítelovi výsledky ![]()
@andílekxyz já bych taky řekla, že 2 potraty mužou být jen o náhodě-i mě to dr tvrdila a poslala mě do caru až po 3 potratu…navíc už fakt jak tu někdo psal ty tvoje vajíčka nemusí být tak kvalitní atd…já bych si určitě vyšetření imunologie udělala a máš hormonální profil a přítel spermiogram? muže třeba i přítel mít njákej problém…každopádně hlavu vzhuru-u mě se na nic nepřišlo a po 3 potratech jsem ted v 6měsíci a těhu bez problému…
i vám se určitě ještě zadaří hodně štěstíčka ![]()
Holky díky moc za názory. Tak já se tedy zkusím objednat do toho CARu, tam by mně měli udělat tu genetiku i hormonální profil?
Já myslela, když je nějaká alergie na spermie, že se vůbec neotěhotní, ale já vždy dojdu na začátek 3 měsíce i se srdíčkem a pak konec?
Taky si to spíš spojiju s tím věkem.
A na tu imunologii k té Dr. Malíčkové se můžu objednat bez doporučení, nevíte?
A pokud jste některá, doporučíte mi nějaký CAR?
A ještě otázka, když už jedno dítě mám a těhotenství v pohodě - tak bych tu imunologii měla mít v pořádku i genetiku ze své strany nebo ne?
Děkuji za odpovědi.
@andílekxyz já jsem na 3.potrat čekat nechěla, takže jsem šla k Malíčkový a ona odhalila problém, který je teď zažehnán.
@Izzz moooc gratuluji k // a přeju ať už je všechno zlé pryč:-)a pohodové těhu
Ten Clexane ti napsali na gynekologii nebo ne hematologii?
@Izzz a k té Malíčkové ses objednala jak? Koukala jsem že je tam telefon a email. A chce nějaké doporučení?
@andílekxyz jak to tak popisuješ, tak by to opravdu mohl být imunologický problém, ale taky to může být náhoda. Každopádně imunologie se v životě mění, není to genetika, takže to, že jsi měla jedno dítě, neznamená, že se od té doby nemohla vytvořit nějaká imunologická reakce na spermie, embryo, plodové obaly,… Nicméně, je vhodné mít spíše žádanku k Dr. Malíčkové než to zkoušet bez ní. Někomu to tu vyšlo, paní Dr. je moc hodná, ale žádanka „otvírá dveře“. Zkus přesvědčit svoji Mudr. at ti napíše žádanku, vždyt 36 let už není nejmíň a jak dlouho bys ješte měla čekat
podle tvé dr.
. Co se týče genetiky, tak sice ty ji můžeš mít v pořádku, ale tvůj nový přítel nemusí. Uvidíš co ti řekne tvoje Mudr. Ale bud připravená na „boj“, většinou doktoři, opravdu vyčkávají, protože to opravdu může být náhoda ![]()
@Izzz jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,
gratuluju, az ted jsem si všimla v podpisu, tak držím pěsti at to tentokrát vyjde ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.