Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, včera jsem byla na ultrazvuku, podle něj jsem byla 9+1, ale podle kalendáře jsem byla 9+6. Nevíte, jestli to vadí? Doktorka mi akorát řekla, ať se nebojim, že to bude dobrý, ale stejně mám trochu strach…
@Zuzik12 Ahoj, nejsem tedy odborník. Ale myslím že ten rozdíl 5 dnů není nijak velký, každé mimčo se vyvíjí jinou rychlostí a ten ani ne týdení rozdíl může být, třeba jen díky pozdější ovulaci, nebo to mimčo dožene hned v dalším týdnu. Neplašila bych, i když je to těžké, hlavně jestli tluče srdíčko. Snaž se nemyslet hned na nejhorší, tím nic nevyřešíš. A skutečně bych se neobávala. ![]()
@svedkoc Jo, srdíčko tlouklo a i mimi se i hýbalo. Jinak jsem po umělém oplodnění, které proběhlo 29.10. Zavedli do mě 5 denní embryo…
@Zuzik 12 neboj tohle je dobry uvádí se rozmezí až 10 dnu že je ok
muj malej je zase o 8 dní starší a taky nevím jak je to možny, když vím kdy byla ovulka atd
asi prostě dětičky rostou jak oni uznají za vhodny…bud v klidu hlavně, že miminko má srdíčko a když se hýbe, tak je to ok
hodně štěstíčka a neboj mimčo to dožene ![]()
@ywettka16 Děkuji za radu. Po 3 potratech už se bojím fakt všeho… No ale takhle daleko jsem se ještě nedostala. Vždycky jsem měla jen gestační vak, tohle těhotenství je zatím nejdelší…
@Zuzik12, taky jsem se 2× nedostala tak daleko abych vůbec na ultrazvuku něco viděla. Musíme být holky statečný a překonávat to zlé, i když se bojíme. Teď se raduj z prcka a prostě startuj pozitivní myšlení.
A mimča opravdu rostou různě rychle jak zmínila ywettka16. A v tomto bych fakt věřila doktorce, že je tak malý rozdíl úplně normální.
@Zuzik12 jsem taky po 3 potratech tak vím jak ti je
a nemyslím to zle, ale jsem ve 24 týdnu a taky se bojím pořád a asi se budu bát až do porodu…hlavně mysli pozitivně, hlad si bříško a mluv na mimčo
já to s přítelem dělala a malej u nás zustal a snad to tak bude až do porodu-a ty mě budeš následovat ![]()
Ahoj holky
jak se vsechny mate? Vsem novym tehulkam moc gratuluji a snazilkam preji at brzy objevi vytouzene // ![]()
Ja jsem byla vcera v nemocnic na kontrole, rano v 8 h, teda mela to byt kontrola 15 dni od potratu ale nakonec jsem tam byla hospitalizovana dlouhych 10 hodin…Byl to neuplny potrat, ani po 15 dnech krvaceni neodeslo vsechno takze jsem dostala dalsi 3 prasky na kontrakce, nakonec hned s brufenem takze bolesti jsem nemela…po 5 hodinach pozorovani jsem dostala dalsi 2 prasky…a az vecer v 19 h po ultrazvuku me pustili domu s tim, ze 2 ledna mam dalsi kontrolni ultrazvuk
Vecer jsem se doma psychicky slozila, uz to moc nezvladam…ale dneska jsem uz lepsi… Doktorka mi rekla, ze tak za 2 max 3 tydny dostanu menstruaci a pak se HNED muzeme zacit snazit, vzhledem k tomu, ze jsem nebyla na revizi. Holky, at uz je tu rok 2014, chci mit tento rok za sebou. Hezky vecer ![]()
@Linda RICCIONE tak držím pěstičky, když se problémy ještě natahují, tak je to vždy náročnější na psychiku.
Ale jsem ráda za Tvůj příspěvek neb mi dodal informace co a jak. Mě taky tento týden nevzali na revizi po neúplným potratu, že prý se to dočistí samo. Takže čekám co bude a už ani moc nekrvácím, spíš jen občas vyjde nějaký kousek. A to doktorka říkala, že bych měla krvácet i 2 týdny. Ale zase když přestanu, tak jít na UTZ hned. No jsem z toho zblblá. A vůbec jsem netušila, že můžou dávat i prášky. Tak se ve špitálu na to zeptám.
Držím pěstičky ať ten rok 2014 vyjde ![]()
@ywettka16 Ahoj, díky ra rady, určitě zkusím…
Přeju ti hodně štěstí a ať se mimi drží až do konce… ![]()
@Linda RECCIONE Ahoj holka, bože co ty si ještě vytrpíš
ale neboj, já byla taky uplně v preli, vše jsem vzdala, do caru jsem přestala chodit, našla si rozptyleni-v mem případě plavání, uplně jsem vypla a v srpnu neplanovaně // čárky
všechno zlé je k něčemu dobré a co nás nezabije, to nás posílí :- věř, že ted už to vyjde a vše v roce 2014 dobře dopadne a na podzim budeš mít ten vysnenej uzlíček u sebe
myslím na tebe
a posílám těhu bacilky-tfuj tfuj tfuj ![]()
@Zuzik12 malej se drží a snad už bude
to nejhorší mame za sebou, ale bojím se po tom všem i tak…v klidu budu až po porodu
ted už je to teda jinačí, malej se hybe a kopká, tak vím že je vše ok ale zase třeba se neozve a je to zase o nervech ![]()
Holky přeji vám všem aby už ty sluníčka u vás zustali…
já potratila 3× a vše jsem po potratech vzdala, hodila snažení za hlavu a mimčo k nám přišlo nečekaně
mě dr radila abych nemyslela na to, že by to zase nevyšlo-každé těhu je jiné a tak já věřila, mluvila na mimčo, hladila si bříško atd a ted už mi roste bříško, malej kopka a termín mám v dubnu…ano bát se bojim a kdo zažil potrat se bude taky bát, ale myslet pozitivně je fakt základ
posilám všem sílu jít dál, bojovat a po potratech se co nejdřív zvednout a zase bojovat
myslím na vás všechny a posílám všem těhu bacilky ![]()
@Linda RICCIONE Ahoj Lindo, ty si teda pekne vytrpis.
Uplne te chapu, rok 2013 je muj nejhorsi v zivote a pocitam dny do konce, verim, ze 2014 bude lepsi! Mne v patek prisly konecne vysledky z genetiky - mam Robertsonskou translokaci chromozomu 13 a 14, takze sance na zdrave mimco prirozenou cestou je velmi mala. Na chvili se mi zastavil svet, uplne jsem se slozila. Ted se snazim nejak znovu rozkoukavat, ale je to tezke.
Drzim pesti, aby priste bylo uz vse ok, verim, ze obema nam to v roce 2014 vyjde!
Ahoj holky
Přeju všem krásné prožití svátků vánočních hlavně ve zdraví, klidu a pohodvě, v kruhu svých nejbližších. Ať je pro vás ten rok 2014 hezčí než letošní a brzy se dočkáte svých vytoužených prďousků!!! ![]()
@svedkoc
No oni ty prasky na kontrakce a vypuzeni v CR bohuzel nepouzivaji, posila se na revizi…Coz si myslim, ze by kazda mela pravo na to se rozhodnout jakym zpusobem
Jinak ja vcetne dneska uz krvacim 19 dni takze je to celkem narocne… ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.