Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, díky za info. Tak uvidím co bude. Přeji už žádnou revizi. ![]()
@svedkoc ahoj, mám za sebou 2ZT a jesen samovolný potrat. Pokaždé revize a musim zaklepat, vše ok, teda teď se mi to malonko komplikuje - od 20 září nemam MS, chodim na vyvolávačky, ale to může být z nervů. Na revizi bych šla. Při posledním SP jsem neváhala a šla
Při opakovaných revizích může vzniknout ashermanův syndrom, je tu o tom diskuze.
Ahoj, děkuji za podporu. Třikrát mít za sebou něco takového jako potrat je vážně síla. Přeji jen aby už se něco takového neopakovalo a hodně síly do budoucna, ![]()
Ahoj holky hlasim se po odmlce je to 14 dni co se mi narodil chlapecek
tak to mame za sebou
vsem snazilkam a tehulkam jen to nejlepsi a do noveho at je na teto disuzi hodne tehulek
PS vsem snazilkam a po potratu nuzu doporucit u me to fungovalo na 100 procent chlorela a jecman od firmy Green Ways. Otehotnela jsem za dva mesice a po dvouch potratec a vyslo to. Ma to zazracne ucinky a spousta vytominu co telo pred otehotnenim potrebuje. ![]()
Zuzik12, díky za info o injekci, jsem zvědavá, jestli tady taky dávají na výběr
Masku bych na čumák taky nechtěla, to už bych si fakt připadala jak na operaci. ![]()
@Izzz Vím, že to myslíš dobře, ale všechny nás tu trošku strašíš. ![]()
Taky přidám svuj příběh a snad nekomu pomůžu.. v srpnu 2009 se nam narodil zdravý chlapeček, po čase v prosinci 2011 jsme zatoužili po miminku a začali se snažit, nešlo to tak rychle jak jsme čekali ale v květnu 2012 jsem našla // na testu a vše bylo super..ale bohužel nedopadlo to
říkali jsme si že se to ted děje často a že se nevzdáme jenže v říjnu další potrat a dr mi řekl že se to řeší až po třech potratech, tak teda ano další miminko nás opustili v lednu roku 2013
až tak daleko to muselo zajit… zjistili mi že mám špatnou srážlivost krve a vysokou imunitu a byl mi nasazen Prednison, najednou jsem byla v kuse nemocna ale snažila jsem se vydržet. jedla jsem prednisan, kyselinu a na krev anopyrin.. v květnu tohoto roku jsem našla // čarky a obávala se nejhoršího ale kupodivu léky zabrali a v lednu čekáme holčičku
bylo to náročné.. a proto holky nevzdávejte se
příroda ví co dělá i když je hodně krutá ![]()
@svedkoc já mám za sebou 2revize a mezi nima i samovolnej a mužu ti říct, že ať je to ten nebo ten-každej má do sebe svoje pro a proti
samovolnej-sice mě bolelo asi 3 dny šíleně břicho, krvácela jsem a šli ze mě kusy, ale zase jsem nemusela čekat a mohla se začít hned snažit
při zamlklince-revizi jsem byla asi nejvíc špatná z toho uspaní a z nemocnice celkově…bylo dobry pro mě, že jsem prostě věděla že mimčo je pryč hned atd ale zase mi říkali 3 měsíce čekat :-/ je to na tobě, ale ve mě bylo mimčo asi necelé 3týdny mrtvé a málej jsem měla zánet krve a revize sice bez problému, ale dr říkal, že mimčo už bylo v rozkladu a byla horší manipulace
a samo by tohle bohužel neodešlo-takže by mě revize neminula…záleží kterej jsi týden, jak se cítíš (jestli by jsi chtěla čekat jak a kdy začneč krvácet) atd…každopádně hodně štěstíčka a aby se co nejdřív zadařilo
snad jsem tě nevystrašila, ale jen píšu jak a co bylo u mě
![]()
@verolli gratulka k chlapečkovi-ať jste jen štastní a hlavně zdraví toje v dnešní době nejduležitějsí
vždy když tohle čtu, tak jsem strašně štastná
já teda termín mám v dubnu, ale už se nemužu toho našeho princátka dočkat ![]()
Nevíte některá (třeba @porodnibabka), jak se občas řeší, zda je kyselina listová v někde už „naštěpená“ (např. ve Femibionu) a někde ne, jak jsou na tom obalené tablety „Acidum folicum Léčiva“ od Zentivy. Zda je tady kyselina listová už naštěpená nebo ne?
@tarara mě v caru říkali, že naštepená je jen ve femibionu proto jsem brala jen ten do 14 týdne… ![]()
@ywettka16
Děkuji, Ty víš hodně. Já se sice doktorky ptám, ale na všechno si hned nevzpomenu, když jsem u ní.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.