Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Linda RICCIONE Ahoj, to mne moc mrzi, ze to zas nevyslo. Urcite si nech pred dalsim snazeni udelat testy, minimalne tu genetiku a pokud bys mela moznost, tak asi i imunologii. 3× uz neni nahoda, nekde bude zakopany pes.
Drzim palce, at se rychle das dohromady nejen fyzicky, ale i samozrejme psychicky. A neboj, urcite to vyjde a vlastniho miminka se dockas, musime vsechny verit!
Co to znamena??? Ze spolu nemuzete mit nikdy dite??? Ja mam z toho strasny strach, ja bych si to asi hodila ![]()
Znamenáto, že mám prohozený chromozomy. Můžu mít zdravý svoje děti, ale musím nechat vajíčka před ivf prohlédnout genetikou jestli mají správný chromozomy. Ale jelikož se mi vajíčka moc netvoří a jsou nekvalitní tak se radči přikláním k darovaným. nějak mi to nevadí dítě odnostím takže bude moje. No uvidím. Ale to nemusíš mi i ty můžeš mít nějakou banalitu kvůli, které to nejde.
Ahoj holky, těch darovaných vajíček se nebojte, já jsem teď v pátém měsíci z darovaného. Snažili jsme se od mých 28, teď je mi 33 a teprve teď jsem těhotná. Netvořily se mi vajíčka a když už, tak nekvalitní, že se je při umělém oplodnění ani nepodařilo oplodnit. Tak jsem musela jít do darovaných a vůbec toho nelituju…
@Linda RICCIONE Uděle to přesně tak, jak píšeš. Užij si léto, sportuj a jeď na dovču. S čistou hlavou se začíná lépe…
Všem přeju hodně štěstí při dalších pokusech… ![]()
No ja bych mela mit vajicka ok, otehotnim hned a v unoru jsem dokonce mela dve ovulace (potvrzene z utz)… Bojim bojim ze u nas bude nejaky vaznejsi problem. Vcera jsem spinila, tmave…dnes mi rekli ze jsem spontanne potratila, hcg kleslo o par jednotek ALE kdy se mi to rozjede? (Cervena)
musim mit hcg na nule abych mohla zacit s vysetrenim
@Fraga neboj, když jsi před tím měla ZT, tak určitě by to dopadlo zase tak, kdyby nebylo něco v pořádku. To, že už jsi ve 12.tt je dobré znamení. Nechtěla jsem tě vystrašit, chápu, že se bojíš. Ještě si pamatuji, jak jsem byla sama strachy bez sebe, v tom 2. případě. Poprvé to byl blesk z čistého nebe. Pak už jsem na to neměla sílu a šla raději na IVF s PGD, jenže to nedopadlo. Teď mám děťátko z darovaného vajíčka a vůbec nepochybuju, že by nebylo moje. A celé těhu bylo v naprosté pohodě. Ale tobě to dobře dopadne, uvidíš. Budu na tebe myslet, dej pak vědět.
@Linda je mi to líto, že to nedopadlo. Nechte si udělat imunologii a genetiku a uvidíš. Teď uděláš dobře, když si dáš od snažení přestávku i psychika je důležitá
@Linda RICCIONE Ahoj linduško, bože co to zase čtu? :'( ach jo je mi to moc líto, ale odpočin si a uvidíš, že ted už to na další pokus to vyjde tak jako u mě
nechej si jak už tu holky psaly vyšetřit genetiku a určitě i imunologii-začít se snažením se ch eš později tak maš na tohle čas a uvidíš co a jak
přeji aby bylo vše ok a neboj jednou se toho štěstíčka dočkáš…vím jak se cítíš bohužel ja na „dobré“ těhu taky musela čekat dva roky
myslím na tebe ![]()
Ahoj holky tak jsem byla v car a byli mi doporučeny darovátka. Mám prý málo a nekvalitní vajíčka a že je to pro mě lepší možnost. Čekací doba cca 2-3 měsíce a celkem to vyjde na 43000 i s jedním KET. Tak to docela jde…Tak držte palce at se jim u mě líbí a konečně se dočkám. Pa a všem držím palečky ![]()
Zdravím.
Chvíli jsem se tu neobjevila, protože jsem běhala po doktorech.
Zase mám dotaz: jak získat žádanku na reprodukční imunologii?
Může to napsat i obvodní lékař?
Moje gynekoložka, když jsem jí výslovně poprosila, aby mě tam poslala, mě výslovně řekla, že mě tam nepošle, že je to zbytečné (to samé mi předtím řekla ke genetice a našlo se!).
@Linda RICCIONE: Mrzí mě to, já jsem taky teď potratila potřetí. A podruhé jsem to měla také ve stejnou dobu jako ty.
@tarara ahojky, nechci rýpat, ale nebylo by lepší vyměnit gyndařku? Jinak si myslím, že i obvodák muže napsat žádanku, ale otázka jestli se mu do toho bude chtít, když o tom prd ví
, ale za zkoušku to stojí. Já byla taky na reprodukční imunologii u Dr. Malíčkové a má gyndařka mě tedy napsala žádanku, ale co je hlavní moje gyndařka se řídí doporučením Dr. Malíčkové a Maličková mi kontroluje i hematoložku…proč to píši…mám obavu, že když tvá gyndařka tě odmítá poslat na tu reprodukční imunologii (beztak vzhledem k své nevzdělanosti
, 3× už to fakt není náhoda), tak se obávám, jestli se pak bude řídit doporučením doktora z imunologie ![]()
@Hanka548 No, Hani, už jiného gynekologa tak trochu sháním. Říkala jsem si, že se jí ještě jednou zeptám a když nic, tak půjdu. Praktického doktora mám fajn, rozumný člověk, tak zkusím jako druhou možnost jeho. A jako třetí možnost, že se zeptám v tom genetickém centru, co jsem byla, zda by mi to nenapsali tam…
@tarara to je super, že maš dobrého obvoďáka, tak zkus jeho i v tom genetickém centru by ti mohli vystavit žádanku, uvidíš, za zkoušku nic nedáš, ale tu novou gynekoložku si hledej i tak…po tolika nezdarech bude další těhotenství o nervech a potřebuješ doktora, kterému můžeš věřit ![]()
Ahoj holky, chtěla bych vás trochu povzbudit. Do této skupiny, jsem bohužel měla taky co psát, třikrát jsem potratila. Vždy kolem 9.týdne těhotenství. Nakonec se na počtvrté podařilo a vedle v pokoji v postýlce nám teď spinká 5ti týdení holčička. Narodila se sice předčasně, ale je zdravá. Bohužel celé těhotenství jsem proležela, ale stálo to zato. Věřím, že i vy všichni co tu jste se dočkáte. Ani nevíte jak vím jak se cítíte, ale jednou mi jeden doktor řekl, že ten kdo potrácí stejně jednou donosí. Držím všem pěsti ať se toho vytouženého uzlíčku štěstí brzy dočkáte ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.