Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6379
29.1.14 09:15

@Linda RICCIONE noooo tak aby se brzo zadařilo a vše už konečně dopadlo dobře :-) no u nás se daří celkem fajn, jen mě mrzí to ležení-bolí mě bedra, žebra a když lwžim tak mě i pálí žáha atd…jasny to k těhu patří, ale při ležení to je děsny :-D :-(
hele ono ted to muže byt anovulační kvuli hormonum atd, takže se kdyžtak nelekni ju? ale kdyby něco, tak se hlašit i s duchem na testu :-) :-* tfuj-tfuj-tfuj :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
29.1.14 09:27

@Ginuš ono někomu to přijde jako blbost, ale mě dr posílala i na cvičení se zadama a na posílení njáké děložní stěny. Prej i tohle muže mít za příčinu potraty a pak mi dr doporučila cvičit tu mojžíšovku :-) takže ja bych byt tebou i s tou plotynkou zašla a poptej se třeba i na to cvičení :-) u mě se taky příčina nenašla…
@Ivaaandilci Ahoj, tak tě bohužel vítám mezi nama…já potratila 3× a dr mě poslala do CARu, tam mi udělali všelijaké vyšetření a problem nenašli :-( pak jsem byla na laparce, kde skoušeli i profuky atd a taky nic.pak mi dr doporučila si zajít se zadama a cvičit mojžíšovku…ale už jsem měla všeho plny zuby a v červnu jsem ze vším sekla a chtěla jsem pauzu abych se dala dohromady. Brala jsem jen kyselinu listovou a přesně jako ty utrogestan 15-26 den cyklu no a v srpnu nečekaně pozitivní test a ted jsem 30 týden-malej už mě nenechá vyspat, kope jak se mu líbí a vubec mě neposlouchá :-D
podle mě musíš vypnout a jak už tu někdo psal, dej si pauzu to dělá hodně :-)mě dr taky radila abych nečekala, buh vi kdy se zadaří atd, ale tělo stejně otěhotní až bude připraveny ;-) :-) mysli hlavne pozitivně, každy těhu je jiny a příště to určitě vyjde…posílám těhu bacílky tfuj-tfuj-tfuj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
29.1.14 12:02

Ivaaandilci za mě určitě doporučuji vysadit, nesnažit se, zkusit určo Mozjžíšovku a třeba si udělat i nějakou očisťující kůru, dodat tělu vitamíny, prostě zkusit nejdřív dopředu postupně vše možné co jde a dát si opravdu na čas. Když se podíváš na můj popisek, tak jsem měla všechny (aspoň ty první) dost za sebou a i když doktoři tlačí na to začít co nejdřív, kašli na to. U mě nikdo nic nenašel, příčina nezjištěna. Ale třetí a čtvrtý se mnou opravdu hodně zamával a to jak fyzicky, tak hlavně psychicky. Myslím, že jsme moc tlačili na pilu, mít prcka co nejdříve a u nás zbytečně v tom, že otěhotním hned, čili nebylo fakt kam spěchat. Podle mě je lepší opravdu si dát delší pauzu, vypustit myšlenky na těhu a spíš se obout do něčeho jiného - práce, rodina… Jinak už jednoho klučinu máme a co se týká jeho, otěhotnění hned a těhu bez problémů… A co se týče vyšetření u mě se do toho doktorka obula až po tom čtvrtém nezdaru :zed:, většina doktorů ale posílá po těch třech, málokdo po dvou. Jinak já neměla revizi nikdy a menses mi došla tak nějak klasicky, možná o týden déle, ale víc určitě ne, jo a právě díky tomu SP mi doktorka dycky říkala, že po jedné klasické máme začít. No já bych to už znovu neudělala, za mě radím, fakt si odpočinout, snažit se dát tělo i ducha do pohody a až se budete oba cítit úplně fajn a v pohodě, tak to znovu zkusit a držím palečky ať to je příště se zdárným koncem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.14 18:02

@ywettka16

ahooooojiiiik jak se mame? Me konecne dorazila MS, prvni MS po potratu, presne den na to co mi skoncilo sestinedeli. Dneska jsem 5 DC a hlidam ovulku, mela by dorazit za 6-7 dni, cykly mam 26..Jinak testovala jsem cely ten minuly mesic a ten byl opravdu anovulacni 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
2.2.14 21:47

@Linda RICCIONE Ahojky ženo :-* my se mame zatím fajn ;-) končíme 30 týden a snad aspon ten měsíc ještě vydržíme 2v1 jinak malej mě už krasně budí v noci, chce mi asi roztrhat bříško jak se tam mele a zachod je muj kamarád, ale zjistila jsem, že dokažou celkem dost bolet i žebra :-D ale to jsou těhu problemy a já (jsem asi jina :-D ) si tohle vše užívam :-D
jj ono hodně po potratu byva ten první měsic anovulační a ted se určitě zadaří :-) tak testíkuj a pruběžně informuj ;-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
2.2.14 23:54

Zdravím vás dámy :mavam: Jmenuji se Lucka je mi 25 let, mám přítele s kterým jsem 7 let. Před 3 lety jsem prodělala potrat při autonehodě, kdy mi jeden ********* nedal přednost na křižovatce, byla jsem tehdy ve 3 měsíci a já se zrovna den předtím hrozně radovala, že jsem já i miminko zdravé. Hrozně jsem se holky modlila, aby jsem překonala ten „známý prokletý“ třetí měsíc :| Já vím, je několik stovek žen/slečen, které potrat proděli, ale u mě těhotenství bylo skoro „vymodlené“ jelikož, mi v mých 20letech oznámili, že mám rakovinu…Je to hrozně, těžko se o tom píše :( Teď se o miminko snažíme dál, ale zatím nic, doufám, že to brzy příjde, protože miminko opravdu chceme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
3.2.14 09:47

@LuciBoby Ahoj mrzímě, že kvuli tomuhle jsi potratila :-( a jak dlouho se už snažíte?
Já v dubnu budu „slavit“ 2roky od prvního potratu a taky přesně na den v dubnu mam termín porodu takže snad to moje neštěstí bude zažehnany krasny chlapečkem, kterej mě ted dloube do žeber :-D
ja měla 3potraty…v dubnu 2012 zamlklej, pak v říjnu samovolnej a v lednu 2013 zase zamlklej-pak litaní po caru, operace atd a v červnu jsem se na vše vykašlala a začala se věnovat koníčkum a v srpnu nedošla ms a test pozitivní a dnes jsem 30+0 a čekáme chlapečka :-D
podle mě jde hlavně o to nesnažit se za každou cenu a myslet pozitivně-šlo to u vás jednou pujde to i podruhé :-) a rakovinu máš čeho? mě zjistili, že mam rakovinotvorne bujení na děloźním čípku tak uvidíme po porodu…ani nevím co a jak se s tím děla nebo lečí, ale radši to vedět ani nechci :-D tohle budu řešit až po tom porodu-ted si užívám těhulkovaní ;-) :-D
a víš co? mě je 22 roku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
3.2.14 11:07

@ywettka16 Rakovinu děložního čípku mi zjistili :| Jéžiš tak to je mi moc líto,3 potraty je mooc :( Ale jinak gratuluji, že čekáš chlapečka, moc držím palce ať vše dopadne dobře a at jste oba zdravý :srdce: Určitě myslíme pozitivně, ono se to jednou snad doufám splní :-) No snažíme se druhým rokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
3.2.14 13:03

@LuciBoby 3potraty jsou soce moc, ale někdo si tu cestičku k mimču musí vic vyšlapat no :-) a to tě dr neposlal do CARu a nebo neudělal njaky vyšetření? většinou aspon posílají chlapa na spermiogram a ženu na ultrazvuk jestli dozravají vajíčka ;-)
jinak mě mrzí ta rakovina-ja mam ještě naději, že po porodu to zmizí tak uvidíme :-D a ty mužeš byt těhu když je čipek takhle nemocnej? nebo ti udělaji ten steh na čípku po zjištění těhu? promin za blby otazky, ale strašně mě to zajma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.14 18:08

@ywettka16

:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
6.2.14 11:39

Ahoj právě jsem dostala výsledky od Dr. Malíčkové a mám nasazen Pentomer(místo Prednisonu) a Subcuvia – imunoglobuliny v injekcích. Máte s tím někdo zkušenost. Předem děkuji za zprávy.
Ve výsledcích mám nadprodukci embryotoxického TNF alfa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
6.3.14 22:58

Ahoj holky dneska mi přišli výsledky s genetiky. Mám napsáno doporučení na hemokoagulační vyšetření. Nevím co to je. Přítel v pořádku já mám napsáno, že mám balancovaná translokace chromozomů X a 22. Dále mutace c5677t i utace A1298C v genu pro MTHFR v heterozygotním stavu. A byl detekován polymorfismus v genu pro PAI varianta 4G-5G. Nevítě někdo co to znamená jestli je to vázné? a doporučení na preinplatační vyšetření se selekcí embrya s optimální chromozomní výbavou. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
7.3.14 09:37
@andyxxx píše:
Ahoj holky dneska mi přišli výsledky s genetiky. Mám napsáno doporučení na hemokoagulační vyšetření. Nevím co to je. Přítel v pořádku já mám napsáno, že mám balancovaná translokace chromozomů X a 22. Dále mutace c5677t i utace A1298C v genu pro MTHFR v heterozygotním stavu. A byl detekován polymorfismus v genu pro PAI varianta 4G-5G. Nevítě někdo co to znamená jestli je to vázné? a doporučení na preinplatační vyšetření se selekcí embrya s optimální chromozomní výbavou. Díky moc.

Ahoj, já se mohu vyjádřit jen k části - translokace těch 2 chormozomu poměrně závažná je, protože díky tomu máš narušený normální rozchod chromozomů do vajíčka, nevím, jaká je procentuální šance přímo u tebe s tím pohlavním chromozomem, ale běžně to bývá 1/3 postižený plod, 1/3 přenašeč bez vady (tj. jako ty) a 1/3 zcela zdravý plod. Máš ale jistou „výhodu“, že trisomie chormozomu 22 není slučitelná se životem a zde plod vždy odmuře, trisomie chromozomu X slučitelná se životem je, ale stejně jako další trisomie (21, 18 a 13) značí těžké mentální postižení - XXX je myslím Turnerův syndrom, mrkni se na net. Pokud otěhotníš přirozenou cestou, čeká tě určitě odběr choriových klků nebo plodovky, aby se vyloučila ta trisomie X. Nebo máš možnost umělého otěhotnění s preimplantačním testování embryí.
Já sama mám translokaci 13 a 14, zatím se snažím přirozenou cestou.
Mutace MTHFR heterozygot naprosto nic není, divím se, že ji ještě testují - já když byla na testech, tak mi ji ani netestovali s tím, že to má prý skoro každý a proto se už netestuje. Pořid si případně těhotenské vitaminy s naštěpenou kys. listovou (myslím, že je to jen u nás Femibion), tím to máš vyřešené.
Ty další mutace bohužel nevím.
Držím palce v úspěšném snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
7.3.14 13:16

Tak jsem volala na tu genetiku, a mám velikou šanci na zdravé dítě. Asi jsem to špatně napsala jeden chromozom se mi dělí k jiným, ale mám všechny jen né správné postavení. Tak asi zkusíme to PGD 2 mám jestě zmražené tak uvidíme nastimulujeme další a snad to vyjde. Jinak půjdu asi do adopce, protože je to peněz jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
7.3.14 13:42
@andyxxx píše:
Tak jsem volala na tu genetiku, a mám velikou šanci na zdravé dítě. Asi jsem to špatně napsala jeden chromozom se mi dělí k jiným, ale mám všechny jen né správné postavení. Tak asi zkusíme to PGD 2 mám jestě zmražené tak uvidíme nastimulujeme další a snad to vyjde. Jinak půjdu asi do adopce, protože je to peněz jako blázen.

Prvně jsi to napsala úplně správně, to je jasné, že máš všechny chromozomy, jinak bys nebyla živá. Já mám taky všechny chromozomy, ale obě máme 2 chromozomy slepené k sobe (já 13 a 14 a ty 22 a X), co dělá problém při meioze chromozomů (rozchod) do vaječné bunky, která má poloviční počet chromozomů proti běžné tělní (somatické) buňce - 23, oproti 46. Jenže, když máš k sobě slepené ty 22 a X, tak se může stát, že budeš mít ve vajíčku např. ten chromozom 22 2× - jednou volný a podruhé nalepený na chromozom X, což udělá společně z dalším chromozomem 22 ze spermie trisomii 22 a tedy neživotaschopné embryo. Ale tohle by ti měl podrobně a v klidu vysvětlit genetik a taky by ti měl říci přesné číslo, ne že máš „velkou“ šanci (co to znamená „velkou“?! - pro jednoho 70%, pro druhého 20%).
Však jsi určitě na genetickou konzultaci obědnaná, ne?
Jinak ty budeš mít PGD hrazené pojištovnou, takže zde alespon nějaká peněžní zátěž odpadá.
Zkus si na googlu vyhledat Robertsonkou translokaci - jsou i články s pěkným grafickým znázorněním toho dělení chromozomů, to ti asi řekne více, než text.
Když jsem se já tuhle diagnosu dozvěděla loni v prosinci, tak jsem několik dnů byla úplně v čudu a pořád jsem jen brečela, ale už jsem se s tím nějak poprala, pomohl mi právě i internet. Neboj, dobře to dopadne, držím ti palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty