Opakované potraty

• Fotoalbum (16)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6379
8.1.14 12:03

@Adona-i každej CAR je jinej po mě chtěli vyplnit papír kde bylo napsany s čím se lečim, kolik mi je roku, jestli byl problém při těhu-jakej problem když byl, kolikrát jsem byla těhu, jakou a jak dlouho mám ms atd…prostě takovej ten zaklad…ale na tohle se mi pak dr ptal i osobně :-) nakonec mi vzali krev kvuli sražlivosti, hiv atd a pak jsem tam přišla určity dny cykli na krev kvuli hormonälnímu profilu, přítele obědnali na spermiogram a obědnali nás na genetiku.pak jsem šla ještě na laparku a víc jsme nestihli protože jsem nečekaně otěhotněla :-D snad nevadí, že jsem odepsala ja?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
8.1.14 23:31

@Adona-i brala jsem tam komplet výsledky všech testů, spermiogramu přítele a papíry od kyretáží a histologii plodu - prostě vše co se týká nezdarů. Ptaly se na to samé jako na genetice jen ne tak hluboce - zajímala je pouze rodina - rodiče a sourozenci.
Hele mam pro Tebe něco čím se podporuji já - moje gyndařka tam má holku která 5× potratila, nikde nic závažného a teď je po IVF asi v 5 měsíci, možná už 6tém…
Proto trvá na IVF - a já vím, že nám to vyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
9.1.14 21:19

Holky, ta genetika z plodu se asi bezne nedela - ja si ji pri druhem potratu vyzadala, na vysledky jsem cekala 2,5 mesice a kdyz jsem si to dovolila poznamenat, tak mi gynekolozka vynadala, ze co chci, ze je to slozite vysetreni, ktere se normalne vubec nedela.
Ale mozna mam jen divnou gynekolozku - musela jsem zadonit o zadanku na imunologii a jedine, co znala, tak me chtela poslat do Podoli. Kdyz jsem rekla, ze tam nechci, ze na vsechno davaji jen kortizol, a ze chci k Malickove, tak mi zase vynadala, ze stejne se tim nic jineho neda delat nez kortikoidy a ze zadnou Malickovou nezna. Tak jsem ji to hledala v mobilu na netu, zadanku mi nastesti napsala. Ale jeste ze existuje tohle forum, jinak bych se od doktorky nic nedozvedela. Mne to chovani doktoru k pacientum fakt stve! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
9.1.14 21:39

@Fraga tak mě dělali vždy vyšetření plodu po potratu a dokonce ikdyž jsem šla na laparku tak mi brali i vzorek sliznice na rozbor…mě ted napadlo, jestli to nemuže byt třeba i nemocnicí, že y to každá nedělala automaticky? nebo smlouvou s pojištovnama?-no to se asi nedozvíme…ale to chování tvojí dr mě přijde nevhodny. Já se vždy mojí dr zmínila a vše mi vysvetlila, řekla pro a proti a abych si to třeba i rozmyslela a pak mi to v klidu napsala a nebo mi žádanku dala hned :-) když se na nic nepřišlo, tak nepronesla něco, že to řikala atd, ale jen dodala tak tady chyba nebude a hledali jsme dál :-) fakt když čtu tohle, tak jsem za moji dr ráda :-) a už jsi byla na té imunologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
9.1.14 21:44

Tak odber na histologii mi taky delali vzdy, ale tu genetiku jen na vyzadani, cetla jsem, ze se dela vetsinou az pri 3. potratu. Pokazde jsem byla v jine nemocnici (testuji si „porodnice“ nanecisto). Na imunologii jsem dnes pani doktorce psala mail, tak uvidim. Akorat jsem dnes nasla na testu II, tak nevim, zda se vubec ta imunologii v tehotenstvi dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
9.1.14 21:47

@Fraga předem zatím tichounce gratuluji k testíku a ted to vyjde :-) a s imunologii ti neporadím-já ji nestihla :-D a u nás se nepšišlo nikde-nikdy na nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
9.1.14 21:57

@ywettka16 Dekuji. Ja mam bohuzel nalez na genetice karyotyp - mam spojene 2 chromozomy, tskze u mne je jeste tento problem, musim mit proste velkou kliku, aby to vyslo. Ale verim, ze po smolne 2013 ted musi preci prijit stesti! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
9.1.14 22:03

Navic jsem bohuzel od soboty nemocna a musela jsem si bohuzel kapnout do nosu Otrivin, ktery se nema - ale ja uz fakt po celem dni nemohla. :( Zatim jsem byla vzdycky pri tehotenstvi nemocna a pak to dopadlo spatne, tak snad to neni zas znameni. :( Ani jsem si jeste v aplikaci na sledovani BT nezapla tehotensky mód. Nechci tomu davat prilis velkou nadeji. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
9.1.14 22:39

@Fraga ty jsi jako já-taky jsem v srpnu nevěřila, že by těhu dopadlo a ted jsem ve 27 týdnu a malej si ze mě dělá kopačák :-D jinak já na začátku těhu než jsem zjistila taky byla vždy nachlazená a nebo nemocna a i v srpnu a kukej taky to vyšlo :-) věř a snad vše dobře dopadne i přez ty chromozomy :-) a jak se ta genetika řeši-jde to nják vubec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
9.1.14 23:20

@ywettka16 Je, tak to je super, kez bych sla v tvych stopach. :)
Jinak ta genetika se moc resit neda - bud to clovek zkousi prirozene a musi se pripravit na par potratu a kdyz to vydrzi, tak odber plodovky a hlidani VVV. Nebo IVF s prenatalni diagnostikou embryi, ale vsichni zname jeji ucinnost - 30% uchycenych embryi je strasne malo, takze taky zadna slava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
9.1.14 23:24

@Fraga taky se u mě vždy objevila nemoc :?. Držím Ti palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5534
10.1.14 08:22

Ja tohle tehu byla taky nemocna…no bohuzel…ale nepricitam tu ztratu tehu nemoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
10.1.14 10:02

Miluju Dr. Malickovou (a to jsem ji jeste ani nepotkala)! Vcera vecer jsem ji psala mail a hned dnes rano mne cekala mila odpoved. Je uzasna, takovyto pristup se jen tak nekde nevidi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
10.1.14 10:06

@Fraga neboj snad mě následovat budeš a nejen ty, ale přála bych to každé aby to dopadlo co nejlíp :-) a snad vyjde normálná těhu a nebo to IVF ale teda nedokažu si představit ty nervy a čekání kestli to vyjde nebo ne…ale tak tohle jsem asi zažívala i já u tohoto těhu a za 3 měsíce rodím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
10.1.14 10:09

@Fraga jé tak aby pomohla a poradila kvuli těhu ;-) :-) je super k dr chodit a cítit se fajn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty