Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Adona-i každej CAR je jinej po mě chtěli vyplnit papír kde bylo napsany s čím se lečim, kolik mi je roku, jestli byl problém při těhu-jakej problem když byl, kolikrát jsem byla těhu, jakou a jak dlouho mám ms atd…prostě takovej ten zaklad…ale na tohle se mi pak dr ptal i osobně
nakonec mi vzali krev kvuli sražlivosti, hiv atd a pak jsem tam přišla určity dny cykli na krev kvuli hormonälnímu profilu, přítele obědnali na spermiogram a obědnali nás na genetiku.pak jsem šla ještě na laparku a víc jsme nestihli protože jsem nečekaně otěhotněla
snad nevadí, že jsem odepsala ja?
@Adona-i brala jsem tam komplet výsledky všech testů, spermiogramu přítele a papíry od kyretáží a histologii plodu - prostě vše co se týká nezdarů. Ptaly se na to samé jako na genetice jen ne tak hluboce - zajímala je pouze rodina - rodiče a sourozenci.
Hele mam pro Tebe něco čím se podporuji já - moje gyndařka tam má holku která 5× potratila, nikde nic závažného a teď je po IVF asi v 5 měsíci, možná už 6tém…
Proto trvá na IVF - a já vím, že nám to vyjde
Holky, ta genetika z plodu se asi bezne nedela - ja si ji pri druhem potratu vyzadala, na vysledky jsem cekala 2,5 mesice a kdyz jsem si to dovolila poznamenat, tak mi gynekolozka vynadala, ze co chci, ze je to slozite vysetreni, ktere se normalne vubec nedela.
Ale mozna mam jen divnou gynekolozku - musela jsem zadonit o zadanku na imunologii a jedine, co znala, tak me chtela poslat do Podoli. Kdyz jsem rekla, ze tam nechci, ze na vsechno davaji jen kortizol, a ze chci k Malickove, tak mi zase vynadala, ze stejne se tim nic jineho neda delat nez kortikoidy a ze zadnou Malickovou nezna. Tak jsem ji to hledala v mobilu na netu, zadanku mi nastesti napsala. Ale jeste ze existuje tohle forum, jinak bych se od doktorky nic nedozvedela. Mne to chovani doktoru k pacientum fakt stve! ![]()
@Fraga tak mě dělali vždy vyšetření plodu po potratu a dokonce ikdyž jsem šla na laparku tak mi brali i vzorek sliznice na rozbor…mě ted napadlo, jestli to nemuže byt třeba i nemocnicí, že y to každá nedělala automaticky? nebo smlouvou s pojištovnama?-no to se asi nedozvíme…ale to chování tvojí dr mě přijde nevhodny. Já se vždy mojí dr zmínila a vše mi vysvetlila, řekla pro a proti a abych si to třeba i rozmyslela a pak mi to v klidu napsala a nebo mi žádanku dala hned
když se na nic nepřišlo, tak nepronesla něco, že to řikala atd, ale jen dodala tak tady chyba nebude a hledali jsme dál
fakt když čtu tohle, tak jsem za moji dr ráda
a už jsi byla na té imunologii?
Tak odber na histologii mi taky delali vzdy, ale tu genetiku jen na vyzadani, cetla jsem, ze se dela vetsinou az pri 3. potratu. Pokazde jsem byla v jine nemocnici (testuji si „porodnice“ nanecisto). Na imunologii jsem dnes pani doktorce psala mail, tak uvidim. Akorat jsem dnes nasla na testu II, tak nevim, zda se vubec ta imunologii v tehotenstvi dela.
@Fraga předem zatím tichounce gratuluji k testíku a ted to vyjde
a s imunologii ti neporadím-já ji nestihla
a u nás se nepšišlo nikde-nikdy na nic ![]()
@ywettka16 Dekuji. Ja mam bohuzel nalez na genetice karyotyp - mam spojene 2 chromozomy, tskze u mne je jeste tento problem, musim mit proste velkou kliku, aby to vyslo. Ale verim, ze po smolne 2013 ted musi preci prijit stesti! ![]()
Navic jsem bohuzel od soboty nemocna a musela jsem si bohuzel kapnout do nosu Otrivin, ktery se nema - ale ja uz fakt po celem dni nemohla.
Zatim jsem byla vzdycky pri tehotenstvi nemocna a pak to dopadlo spatne, tak snad to neni zas znameni.
Ani jsem si jeste v aplikaci na sledovani BT nezapla tehotensky mód. Nechci tomu davat prilis velkou nadeji. ![]()
@Fraga ty jsi jako já-taky jsem v srpnu nevěřila, že by těhu dopadlo a ted jsem ve 27 týdnu a malej si ze mě dělá kopačák
jinak já na začátku těhu než jsem zjistila taky byla vždy nachlazená a nebo nemocna a i v srpnu a kukej taky to vyšlo
věř a snad vše dobře dopadne i přez ty chromozomy
a jak se ta genetika řeši-jde to nják vubec?
@ywettka16 Je, tak to je super, kez bych sla v tvych stopach. ![]()
Jinak ta genetika se moc resit neda - bud to clovek zkousi prirozene a musi se pripravit na par potratu a kdyz to vydrzi, tak odber plodovky a hlidani VVV. Nebo IVF s prenatalni diagnostikou embryi, ale vsichni zname jeji ucinnost - 30% uchycenych embryi je strasne malo, takze taky zadna slava.
Ja tohle tehu byla taky nemocna…no bohuzel…ale nepricitam tu ztratu tehu nemoci…
Miluju Dr. Malickovou (a to jsem ji jeste ani nepotkala)! Vcera vecer jsem ji psala mail a hned dnes rano mne cekala mila odpoved. Je uzasna, takovyto pristup se jen tak nekde nevidi!
@Fraga neboj snad mě následovat budeš a nejen ty, ale přála bych to každé aby to dopadlo co nejlíp
a snad vyjde normálná těhu a nebo to IVF ale teda nedokažu si představit ty nervy a čekání kestli to vyjde nebo ne…ale tak tohle jsem asi zažívala i já u tohoto těhu a za 3 měsíce rodím ![]()
@Fraga jé tak aby pomohla a poradila kvuli těhu
je super k dr chodit a cítit se fajn ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.