Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ciluska ajo.. Blbě čtu. Tak na jednu stranu na IVF chodí lidi co nemlhou otěhotnět - alespoň převážně no a já otěhotním okamžitě, ale neudržím. Tak dr mi řekla, že ať zkusim přirozeně a že mi nasadí po otěhotnění udržující léky a když to nevyjde tak IVF a když nevyjde ani to tak IVF s PGD ale to by mě stálo prý 85 tis
takže na to nemam… A hlavně sama říkala, že i když ty peníze člověk dá, tak není jistota
@Ginuš pane bože 85 tisíc? já právě taky otěhotním jak to naplánujem podle plodných dnů, ale mimi nevydrží
jsem zrovna říkala, že jestli je horší když člověk do toho nemůže přijít..nebo pořád o to přichází…,ale tam jsou pak ty zásahy do toho těla tím čištěním…chjo… ![]()
@ciluska no hlavně je na prd když se neví proč se mimi neudrží.. Jinak jsem i přemýšlela, že zavolám do Brna do Repromedy - tam dělají PGD - a cena mě taky porazila a když si k tomu přičtu cca 20 tis za IVF tak jsem přes 100 tis a když se nepovede, tak je to fakt moc
. Jinak Ti moc držim palce ať na imuno něco najdou…
@Ginuš píše:
@ciluska no hlavně je na prd když se neví proč se mimi neudrží.. Jinak jsem i přemýšlela, že zavolám do Brna do Repromedy - tam dělají PGD - a cena mě taky porazila a když si k tomu přičtu cca 20 tis za IVF tak jsem přes 100 tis a když se nepovede, tak je to fakt moc. Jinak Ti moc držim palce ať na imuno něco najdou…
no tak to je vše pro bohaté..je to tak nespravedlivý fakt že jo ![]()
A tobě přeji ať se mimi udrží…holt zkoušet a zkoušet..nic jiného dělat nemůžem…mě všichni utěšují tím, že už jedno dítě mám a to mi má pomoct… ![]()
@ciluska no co já bych dala za jedno mimčo - pozitivní je, že jsi už jednou donosila. Takže podruhé to určitě také vyjde.. Nebuj
@Ginuš já vím, že tu mám jedno zdravé dítě..ale…
A určitě se zadaří i vám musí… ![]()
@ciluska jojo jen nás to bude stát víc nervů a času… Chjo máme doma takový bordel
odbíhám od kompu a snažím se poklidit, ale nějak mi to nejde ![]()
@Ginuš no taky musím od toho počítače
vařeno mám, ale ten bordýlek… ![]()
@ciluska
převlíkám postele - jsem jak v pubertě, chodím s notesem v ruce po bytě..
Za chvíli navštívím koupelnu no a pak douklidit všude. Vařeno taky naštěstí mám - to mě čeká až zítra a mladej psal, že až přijde z práce, tak vyluxuje ![]()
@ciluska jsem ráda, že mi to ted vyžlo, ale včera mi dr čekla že se mi skracuje čípek a že mi hrozí předčasnej porod tak ležím, leźím a ležím a snad bude vše ok a já to dotáhnu aspon do toho 34 týdne ![]()
@Ginuš no radost asi ze mě mají, ale prostě si to nevymyšlím a tak se to nják vše stalo no
jinak přez 80tisíc za IVF?
holky co znám z caru, tak i za doplácení léku atd dávali max 20 tisíc a nikoho neznám kdo by daval víc…a kam jdeš do centra?
@ywettka16 za klasické IVF se v mym centru také platí cca 20 tis, ale to za 85 tis je PGD - vyšetření chromozomů. Co vím, tak to dělají v Brně v Repromedě
@Ginuš aha tak s tímhle jsem se nesetkala a asi ani nikdy neslyšela…je strašny kolik tenhle dá se říct boj o mimčo stojí peněz ![]()
@ywettka16 jojo tak dr mi hned řekla, že jako není jisté, že bude chyba tam, když je vše v pořádku - je to jen další možnost
. V některých státech je to prý i zakázané, že to je moc velké zasahování do reprodukce
@Ginuš co všechno po tobě chtěli na konzultaci v CARu? Jsem na tom podobně jako ty, jen mi zjistili slabé antifosfolipidový syndrom, ale léky nepomohly. Příští týden jdeme do CAR, tak ať vím, na co se připravit.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.