Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ywettka16 Práve jsem si tam volala a mám to 12 790, takže prý zatím prospěrující těhotenství a srážlivost taky zatím vypadá ok, mám ohromnou radost. Kéž by to v takto pozitivním duchu pokračovalo až do zdárného porodu. ![]()
@Fraga hele podle mě to vypadá faaaakr dobře
a leky na udržení ti dr nedala? kdy jdeš na kontrolu?
@ywettka16 Já beru Utrogestan, který jsem měla nasazený vždy - takže mi zbyl doma v šuplíku, tak jsem si jen gynekoložce volala, zda mám zase užívat a užívám. Nic jiného zatím není potřeba, když ta srážlivost vypadá zatím ok.
Pro výsledky z imunologie si mám Dr. Malíčkové napsat v pátek, čekám, že si mne pak pozve na kontrolu.
Jinak až Dr. Malíčková mi prvně v životě musela udělat protilátky proti štítné žláze, můj endokrinolog toho nebyl schopen za 8 let!!! Grrrr. Malíčková se divila, že to neudělal, že dle čeho prý pak posuzoval, že mám autoimunitní onemocnění, na jehož základě mi zakázal jod v těhu. ![]()
@Fraga ooo tak toho doktora taky nechápu a vubec jak někdo takovej muže dělat zavěry, když ani nenabral krev a nebo neudělal další vyšetření? nechapu tohle
já teda mám taky štítku špatnou, ale dr si mě od začátku hlídá a dokonce na krev chodím co 5 týdnu a vysledky mam meilem
neboj bude vše ok a taky se toho drobka dočkáš
fakt hlavně mysli pozitivně a vše dobře dopadne-já v to veřím ![]()
Ahojky holky, mohu se k Vám přidat?
Ráda bych poznala někoho, kdo cíkrát přišel o miminko v pozdějším měesíci těhulkování, jestli našli příčinu, spíš mi jde o to, že mám žádanku na hematologické vyšetření, mám 3 gyndařku, a ta už to konečně řeší, přišli jsme o 3 miminka, a doma 4 letého krásného vytouženého synátora, skoro 5 let v květnu, díyk problémům, musel taky dřív na svět, takže o měsíc a půl dřív, naštěstí dopadlo vše na jedničku. je tu někdo, kdo přišel o miminko kolem 30 tt a zjistili pak nějakou tu špatnou srážlivost krve na hematologie? Míša
ahoj holky
jak se porad mate, dlouho jsem tu ted nebyla..byla jsem si dva tydny odpocinout v Cechach
MAM NA VAS velikou prosbu…
Pamatujete: mela jsem zamlklinku v 11 tt a 5.12 mi vyvolavali potrat praskama, 14 dni jsem krvacela a spinila a pak 19.12 opet dalsi prasky na kontrakce, protoze jsem nebyla dobre vycistena…HCG mi kleslo za mesic, kontrola 2.1 byla v poradku, vycistena.
7 ledna jsem zacala spinit, dva dny jo, den ne…takhle prerusovane az do 14.1…toho 14.1 jsem sla v CR ke gynekologovi, deloha cista a sliznice 5 mm… V tech dnech co jsem spinila me i bolelo bricho jako pri MS.
No a ted jsme 24.1 a MS ani priznaky ze by mela dorazit ZADNE
Uf
fff, mate s tim nektera zkusenost? Predtim jsem mela cykly pravidelne 25–26 dni
Jinak je to TYDEN co jsme se s pritelem zase zacali snazit
dekuju mockrat ![]()
@Linda RICCIONE Ahoj, no co si vzpomínám, tak já po potratu to nikdy nedostala tak, jak jsem měla. Myslím si, že je to normální… Možná ti po tom potratu roste málo sliznice a proto se třeba dostaví měsíčky později. To jsem taky tak jednou měla… Jinak já byla týden v nemocnici, ve 13. týdnu jsem začala krvácet, ale už je to dobré, dnes jsem v 15. týdnu. Tak snad to konečně dopadne.
@Linda RICCIONE ahojky..já dostala po 3 revizích MS skoro vždy přesně na den jako když jsem normálně menstruoval takže cca 4 týdny…přeju hodně štěstí ![]()
@Linda RICCIONE Ahoj zlato
jak jses měla v čr a odpočinula jsis? Co se týče toho špinění asi bych to brala jako slabou ms-přeci jen když pak sliznice byla 5mm tak to tomu tak odpovída a kdyžtak počkej je to bohužel potrat i když samovolnej a i tady to 6-ti nedělí platí…co víš když už se zase snažíte tak ms třeba nedorazí ![]()
a co jinyho u mě? Už 3 tydny dodržuni klidovej režim-malej chce jít ven…skracuje a měkne mi čípek a tak musím převážně jen ležet…ale porodní cesty a branka zavřená a tvrda a malej nenaléhá což je nejduležitější a snad vydržíme 2v1 aspon do toho 34 týdne…jinak už peru, žehlím a začátkem unora balím tašku do porodky a v březnu už budeme bydlet ve svojem, tak snad to zvladneme
a malej? no ten si to užívá v bříšku
vubec, ale vubec ho nezajmá, že to jeho protahování a kopaní mě bolí
neboj taky se toho štěstíčka dočkáš, tak jako každá tady ![]()
@Linda RICCIONE mě po třetí revizi MS vůbec nechtěla přijít - revize byla v září a MS jsem měla na začátku ledna. V prosinci jsem 1 den špinila jako kdyby praskla jen nějaká žilka. Byla jsem i na vyvolávací injekci a nic. Měla jsem ale problém se sliznicí, nedorůstala i když jsem pila kontryhel
@ciluska ahoj, chci se zeptat našli Ti něco v genetice? Mě nikde nic a byla jsem na konzultaci na IVF a tam mi řekli, že tam mají 3 ženský, které potrácí stejně jako já a neví se proč…
@Ginuš ahojky..no něco málo s krví…píchala jsem si injekce na ředění ihned po oěhotnění, ale bohužel stejně to nepomohlo..zítra jdu na gyndu a doktorka mě má objednat do Plzně na imunologii tak uvidím ![]()
@Ginuš ahoj hele ono na té genetice se málo kdy přijde na njákej problém, proto se doporučuje i ta imunologie
třeba u nás se nepřišlo taky na nic-někdy to je bohužel takhle nezjištitelny problem proč se pořád potrácí
![]()
@ciluska hm tak to budeš mít taky mutace.. Tak držím palce, ať nečekáš dlouho…
@ywettka16 právě. Hold máme prostě smůlu
@Ginuš bohužel asi mame…
ale neboj to štěstíčko u tebe zustane-čtu, že máš nově leky na štítku a to taky muže mít za vinu potraty…já se s ní teda léčim od 13 ale pokaždé jsem byla strašně hlídaná tak u mě to ani tou štítkou nebylo no
ale neboj fakt se drobka dočkáš až to budeš nejmín čekat tak jako já ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.