Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marinka5
Gratuluju k malé. Je to zasloužený dárek!
A Tobě něco našli, léčila ses s něčím nebo prostě náhody?
@tarara tak jednak mám MTHFR C667T homozygot, pak mi na imunologii našli nějaké pozitivní antifosfolipidové protilátky a více věcí našli i manželovi…takže to zřejmě bylo všechno tak nějak dohromady. Na mthfr mi dali fraxiparin na upravení srážlivosti, na antifosfolipidové protilátky mi dali godasal a jinak jsme oba brali kopu vitamínů a pomohlo. Ten předčasný porod byl zapříčenení něčím jiným
@Papia ve 33tt byli jsme mesic na nedodoseneckem ale vse jsme zvladli
@marinka5 ![]()
ma nej kamardka ted v breznu porodila ve 34tt, taky meli malou v inkubatoru, ale ted uz jsou doma
-ani se nevi proc rodila tak brzo…
je jen malinka, ale jinak je vse ok ![]()
hlavne z ejste se dockali ![]()
@Papia u mě to bylo tak, že jsem jela na pohotovost, kvůli slabé bolesti v podbřišku. MUDr. mi řekl, při vyšetření, že už cítí hlavičku, tak mě ihned převezli do vedlejšího města kde je neonatologie, každopádně tam mi porod zastavily (píchly mi kortykoidy na dozrání plic, a gynipral s magneskem do infuze) vše se ustálilo a vypadalo to, že v pohodě ještě nějakou dobu vydržim, jenže po třech dnech malá špatně reagovala na monitorech, vůbec se nehýbala takže mi porod vyvolaly. Závěrem bylo, že malá nejspíš špatně zareagovala na stanovenou léčbu ![]()
@marinka5
aspon ze stihly male dozrat plice…ještě ze jste byli v nemocnici včas, ze ti stihli ty kortikoidy pro malou dat
-skoda, ze musela ven tak brzo, ale urcite to pro ni bylo lepsi…hlavne ze jsi byla pod dozorem
![]()
a ted ji mas doma
![]()
Příspěvek upraven 31.03.14 v 09:28
Ahoj holky, jsem druhy den po revizi…mela jsem byt cca 9+3,ale vyvoj se opet zastavil kolem 7tt…uz podruhe za sebou. Poprve revize loni v rijnu..Take 7 tt…Otehotnim prakticky ihned, ale nevede se prekonat tu sedmicku…Jsem uplne zdrava, jeste mi nebylo tricet…Vsichni krci rameny…Vite nekdo, jak se postupuje? Genetika? Nebo to zkusit do tretice? v praci trochu stres( jsem ucitelka v ms u triletych) reditelka zezelenala, kdyz padla moznost, ze bych mela jit uprostred skolniho roku opet na rizik..Tak jsem nesla a zas to nedopadlo…ale tezko rict, jestli to na to ma vliv…
![]()
@Ramotty
urcite bych zkusila imunologii- pukud mas blizko do Prahy tak dr. Malickova v Praze na Karlaku-je to primarka imunologie-super zenska, nebo imunologi na Genetika Plzen- tam prof. Ulcova-Gallova-taky super zenska…radeji bych nezkousela treti pokus jen tak-nech se vysetrit u jedne z nich anebo nekde blizko u tebe- nevim odkud jsi…a staci ti je zadanka od gyndare, nebo obvodaka, kde prosi o vysetreni reproduksni imunologie z duvodu 2 ZT…jen ted premyslim, ze nevim zda te vezmou-mozna berou az po 3 ZT-ale to si nejsem jista ![]()
koukni na odkaz http://www.ulcovagallova.cz/ a kdyztak prof. napis, nebo zavolej-ona ti rekne
drzim palce ![]()
a myslim, ze rizikove by tomu nepomohlo, tady bude jiny problem ![]()
koukam, ze jsi z prahy-tak zkus tu malickovou ![]()
@Ramotty Ahoj, jak píše @Papia určitě zkus imunologii. Byla jsem to tom úplně stejně jako ty, otěhotním vždy napoprvé a pat 2× ZT v 7 týdnu. Prošli jsme genetikou a poté imunologií. Za mě můžu jen doporučit doktorku Karin Malíčkovou v Praze na Karlově náměstí. U nás ze zjistil problém právě tam a nyní jsem již ve 13 týdnu. Skvěle komunikuje po e-mailu a posílá i recepty poštou. Držím palce ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.