Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle ultrazvuku jsme o 5 dní starší
mětřík je podle poslední MS.
@Ramotty Ahoj, před dalším otěhotněním si oběhej tato vyšetření: genetika (karyotyp tebe a partnera), reporodukční imunologie - holky psaly výše (nenech se natlačit do jiného centra, např. do Podolí, tam to stojí za prd, klidně si i raději udělej výlet) a trombotické mutace. Taky si nech udělat hormonální profil (můžeš mít problém s hladinou progesteronu, ten je nezbytný pro udržení plodu v prvních týdnech, nech si při příštím těhotenství napsat Utrogestan) a taky štítnou žlázu. Bud neoblobná a nenech se odradit, mně doktoři taky držkovali, že mám za sebou jen 2 potraty (bych jim dala „jen“ 2 potraty). A hle, zjistil se na genetice velký problém a najednou nikdo nedržkoval. Na svém trvej a pokud bude dělat gynekolog problémy, tak ho změň. Hlavně začni zařizovat všechno hned ted, pže čekací doby na ta vyšetření a výsledky jsou v řádu měsíců - např. na karyotyp jsem čekala 2,5 měsíce! Tak at to hezky stihneš před dalším pokusem. A držím palečky at nic závažného nenajdou a napotřetí se podaří. ![]()
@Ramotty je mi o líto. Nech si udělat genetiku, hematologii, imunologii, štítnou žlázu. Žádanku napíše gyndařka - po 2 potratech na to máš nárok. Držím palce, ať se zjistí, proč to tak je. U mě se defakto nic nenašlo. U dr. Ullčové-Galové jsem také byla, naordinovala mi mix vitamínů a pak se mě jinde ptali, zda mě z toho nebolel žaludek, ale u někoho to pomůže u mě bohužel ne
Holky mocka děkuju za cenné rady, sice bych si přála, abyste takovéto zkušenosti nemusely mít a bylo vše v poho, ale aspoň můžete dobře poradit takovým nešťastnicím jako já
Po výkendu začnu oběhávat
i nezávisle na svém gyn..řeknu mu o žádanku i jinam…nebo přes naši paní uklizečku z práce, která na té imunologii na Kalrlíně dlouhá léta makala
![]()
Ahoj holky. Před nějakou dobou jsem chodila na tuto diskusi také…3× jsem o miminko přišla a pak se zadařilo, doma mám 13dní starého chlapečka Matyáška. A tak hlavu vzhůru, nevzdávejte se, ono to jednou vyjde, jen některé z nás musí ujít delší cestu než se miminka dočkají. Všem vám držím palečky a přeji hezký den. ![]()
@Mber Velka gratulace. Je moc fajn slyset, ze se dalsi z nas zadarilo, cloveka to hned naplni nadeji. ![]()
Ahoj všem, uz dlouho vaši diskusi pročítám a chtěla jsem se zeptat, jestli bych se k vám mohla přidat. Začínám teď své sedmé těhotenství, jsem úplně na zacatku ( čárky jsem našla v pondělí). Mám doma skoro pětiletou holčičku, před ni 1× spontánní, 2× zamlkly potrat. No a aktuálne jedno biochemické a jeden spontánní minuly rok. Momentálně beru Femibion a Utrogestan a čekám na UTZ.
Po všech možných vyšetřeních nám v Gennetu našli jen MTHFR homozygotni mutaci.
No a sedím doma a bojím se, bojim. Dnes me boli docela dost břicho, tak čekám, kdy se spustí červena
.
No naděje umírá poslední, snad ![]()
Mějte se hezky.
S.
@Smilla
a na imunologii jsi na vysetrenich byla?…podle me gennet nedela vse, taky jsem tam byla, ale imuno je něco jineho ![]()
jinak drzim palce
![]()
Papia, dekuju moc
. Imuno nám myslím nedelali. Včera uz jsem si vyhledavala info o MUDr. Malickove, kdyby se zase nezadarilo.
Tak uvidime ![]()
@Smilla
na nic necekej a napis ji uz ted-klidne ted o vikendu -za to nic nedas- ona je vazne skvela-napis ji co uz mate za sebou a ze jsi ted tehotna-urcite te bud hned prijme sama a nebo ti nekoho doporuci a nebo něco proste poradi-komunikuje i po mejlu a opravdu se snazi-urcite když to ted posles ti hnedka v pristim tydnu odpovi
…skoda, ze jsi k ni nezasla před tim otehotnenim -třeba staci jen nejaka drobnost- ne vždy to je nejaka vazna imuno porucha…
![]()
a ten utrogestan urcite zavadej (polikani není tak ucinne)nevim jake ti dr. napsala davkovani-pokud beres 2tbl-tak je zavadej obe na noc-pokud vic tak třeba 1-1-2-ale 2 na noc zavadej urcite ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.