Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní tak za mne ano. Od druhého potratu se mi úplně změnil cyklus. Ale příznaky jsem neměla bez ustání, vždy po ovulaci přišli hrozné bolesti podbřišku, nalévání, zvětšení a hrozná bolest prsou a špinění až do menses, taky nevolnost, změny nálady, přecitlivělost, prostě si to se mnou pěkně házelo. No a vlastně tak to mám do teď, už se mi to nesrovnalo
. A úplně stejné příznaky jsem měla dál i při otěhotnění. Až na to, že dvakrát jsem špinila až do potratu a dvakrát jsem asi v 5-6. týdnu špinit přestala a začala až když to zase dopadlo špatně. Ale dycky tyhle příznaky, když jsem nebyla těhu, na chvíli ustoupili po skončení menses, takže tak týden a něco jsem se cítila normálně, než to zase začalo
. Spíš jde o to, jak dlouho jsi po a jestli ty příznaky jsou bez přestání neustále?
@Ivass
no jsou to 4 dny po samovolnem potratu- doktor mi nejdriv klasifikoval 3-4 tt pak jsem zacala krvacet nacez v deloze uz nic nevidel. ale ted 4 den po me porad boli prsa, v podbrisku a porad je mi na zvraceni. je mozne ze jsem stale tehotna a ze se doktor prehlidnul nebo ze by to bylo nekde schovany i kdyz predtim to bylo jasne v tak rannym stadiu videt a po tom krvaceni coz by byl 4-5 tyden uz to videt nebylo?
@Anonymní píše:
@Ivass
no jsou to 4 dny po samovolnem potratu- doktor mi nejdriv klasifikoval 3-4 tt pak jsem zacala krvacet nacez v deloze uz nic nevidel. ale ted 4 den po me porad boli prsa, v podbrisku a porad je mi na zvraceni. je mozne ze jsem stale tehotna a ze se doktor prehlidnul nebo ze by to bylo nekde schovany i kdyz predtim to bylo jasne v tak rannym stadiu videt a po tom krvaceni coz by byl 4-5 tyden uz to videt nebylo?
tak ve 3-4 tt nemohl ještě nic vidět…já byla v 5tt a doktorka mi řekla, že ultrazvuk uděláme až za týden, že by stejně nebylo nic vidět..měl ti nabrat krev… ![]()
Anonymni hele ono hcg z těla muže jít až do další ms ikdyž to byo samovolnej potrat…a 3-4 tžden a něco viděl? to je blbost-to ještě ani ty nevíš, že těhu jsi
u mě šlo „něco“ vidět až 5+2 ![]()
@ywettka16 tak u mě ta štítka je na hraně. Chodila jsem na endokrinologii, ale tam mi dr řekla, že přibíram protože jsem líná a že mě nemá proč léčit a tak už jsem tam nešla. Mezi 1 a 2 ZT jsem měla štítku v pořádku… Tak uvidíme jestli se na mě teď už štěstí usměje
Anonymní, 3. týden se teprve formují buňky a 4. týden se začíná z buněk utvářet základ pro zárodek, ale na UZ to nelze vidět, první co lze vidět, je v ukončeném 5. týdnu, když se zárodek začíná vyvíjet malilinkatou tečku v malinké dutince-budoucím žloutkovém váčku, gynekolog pozná změnu, ale potvrdit to může nejdříve v 6. týdnu, protože se může jednat i o něco jiného než o otěhotnění, ale hlavně 5. týden je týden po vynechání menses, kdy se nejvíc rozhoduje, zda zárodek je ok, nebo není, pokud ne, spustí se menses, je to bráno běžně jako opožděná menstruace. Ve 4.týdnu je čas, kdy má menses přijít. Žádný doktor tě nevyšetří, když máš dostat menstruaci, každý tě pozve nejdříve týden, spíš až dva po vynechání menses a poté, co si uděláš těhu test, který většinou vyjde pozitivní taktéž až v 5.týdnu těhotenství. Těhotná být nemůžeš, pokud jsi normálně menstruovala (a doktor ti potvrdil že těhu nejsi). Ale v takhle časném stádiu by doktor těhotenství poznal pouze z odběru krve a následného výsledku Hcg. Pokud bys tedy nebyla sledovaná po umělém oplodnění. Spíše usuzuji, jestli se sama nebojíš, že jsi těhu? Pokud bys u doktora nebyla, normálně dostala menstruaci, ale přesto jsi si nebyla jistá, počkej dva týdny a udělej si těhu test. Jinak je hodně příznaků v těhotenství, které mají ženy i běžně právě při ovulaci, nebo hlavně menses. A co se týká těchto příznaků po potratech, tak můžou trvat dlouho, žena vlastně prodělává něco jako šestinedělí po porodu, čili trvá, než se tělo s následnou změnou vyrovná a vrátí se zpět do normálu.
@Ginuš aha tak ted se určitě zadaří
ja myslela, že s tou štítkou maš problémy…
neboj a věř
a ještě tě čeká njáky vyšetření?
@Zuzik12
Zuzi no ja mela sliznici 5 mm v den kdy mi skoncilo to spineni (spinila jsem tyden dva dny jo a jeden den ne)…
@ywettka16 kocko ja mela sliznici 5 mm v den kdy jsem prestala spinit… Dnes je to uz 14 dni od toho kontrol.utz.. Jsem rada, ze je u Tebe vse v poradku
Ja uz 14 dni merim ovulku (testy) a nic…ani tehu testy nic…
ale SNAZIME se obden, tak to by bylo aby nebylo ![]()
@ywettka16 ve čt jdu na cytologii a na konci února na krev. A ještě mam v únoru jít se zády mám asi vyhřezlou plotýnku - stalo se mi to někdy na podzim, ale nechtěla jsem marodit, jenže mě to bolí furt. Sice už né tolik, ale bolí a mám strach abych v těhu netrpěla. Tak chci aby na mě kouknut.
Jinak mám všechny testy co jdou udělat..
Ahoj. Jsem po druhém SP, jeden v listopadu, další teď začátkem ledna. Nyní čekám na první MS. Doktor tvrdí, 2 potraty mohou být náhoda, že to bude řešit až po 3. v pořadí ![]()
Mám doma už čtyřletou holčičku. U prvního otěhotnění problém nebyl, ale rodila jsem předčasně kvůli zkracování čípku, příčina nezjištěna.
Doktor mi napsal Utrogestan, mám jo brát 15. - 25. DC. Beru kyselinu listovou, od 1. DC budu brát Femibion.
Měla jsme některá podobný problém? Za jak dlouho po SP bez revize jsme dostaly MS?
@Ivaaandilci píše:
Ahoj. Jsem po druhém SP, jeden v listopadu, další teď začátkem ledna. Nyní čekám na první MS. Doktor tvrdí, 2 potraty mohou být náhoda, že to bude řešit až po 3. v pořadí![]()
Mám doma už čtyřletou holčičku. U prvního otěhotnění problém nebyl, ale rodila jsem předčasně kvůli zkracování čípku, příčina nezjištěna.
Doktor mi napsal Utrogestan, mám jo brát 15. - 25. DC. Beru kyselinu listovou, od 1. DC budu brát Femibion.
Měla jsme některá podobný problém? Za jak dlouho po SP bez revize jsme dostaly MS?
Ahoj…je mi líto co se ti stalo, ale dva takhle za sebou můžou být náhoda a nemusí…být tebou tak si dám teď oddech…já mě v tomto roce také dva potraty jeden v létě a jeden v prosinci anež se narodil malej jsem také potratila…teď nás čekají další vyšetření
@ciluska Já nevím.. 3 na sobě nezávislí lékaři mi řekli, že pokud je to potrat v tak raném stádiu že to ještě nebylo vidět na UZ, a nebyla nutná revize, není nutné čekat delší dobu. Vždy to skončilo dřív než jsem stihla dojít na první kontrolu (první 5+2, druhý 5+3). By to potvrzeno jen na základě zvýšené hladiny Hcg
Já takovou zkušenost nemám, ale kamarádka ano. Bohužel už se jí to stalo 3×, uspokojivá příčina se v podstatě nenašla. Takže závěr genetičky zněl prostě zkoušet…
Zatím druhé děťátko nemají a odhodlávají se k dalšímu pokusu.
Jo ms dostala jak kdy, jdnou za měsíc, jednou nepřišla ani za 6 týdnů tak byla na vyvolávačce. A doporučovali po prvním nečekat, pak 3 měsíce tuším. Čekala přes půl roku a stejně. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, potrebuju se zeptat meli jste po samovolnem potratu jeste nejake tehu priznaky? jde mi hlavne o pocit na zvraceni a pobolivani v podbrisku. diky