Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Werunka666 chlapi se k tomu neumějí postavit, nemůžeme jim to mít za zlé. možná jsou nešťastní víc z nás než z potratu, zvlášť z těch raných. aspoň jsem měla takový pocit z mýho báječnýho manžela.
Přítel se mě snaží pomoct, abych pozitivně myslela, že na to nemám myslet atd…ale je to těžký, nejhorší to bylo v nemocnici, když jsem byla na pokoji s těhotnou a slyšela tlouct miminkám srdíčka…teď když jsem doma je to lepší, ale necítím se ještě jít mezi lidi…tak ve čtvrtek Vám dám vědět, s čím mi doktorka poradí. hezký večer holky ![]()
@Hanymany ja uz jsem se o tom tady zminovala, ale udajne za potraty take muze leidenska mutaca..cili spatna srazlivost krve..ja vubec netusila, ze ji mam, zjistili mi to v gennetu..amyslim, ze vetsina holek nevi, ze ji ma, pokud si nenecha udelat specialni test
Werunka666 : Jsem taky necelý týden po revizi a nesu to podobně jako ty. U mě to v práci všichni vědí že jsme už podruhé potratila, takže u mě návrat do práce bude o to horší že budu muset přetrpět ty soucitný obličeje a otázky
a za zády si řeknou svoje…Manžel to taky špatně bral, pobrečeli jsme si spolu, protože se na to malé taky moc těšil. ale ted´má novou chut´do dalšího snažení
a já teda vůbec.
Izzz:kéž by to tak dopadlo. nejlépe léto 2013 ![]()
@Daw
Já jsem taky teď týden po revizi-a chci to zkusit v prosinci, tak uvidíme:)
@Werunka666 Ahoj a vítej…Ono když je to čerstvé, tak to vždy hodně bolí…ale čas to spraví. Já už si tím prošla 3× a je to opravdu tak. A taky mi hodně pomohlo, že to s přítelem probíráme, ten tvůj by to v sobě neměl tak potlačovat. Ikdyž každý se s tím vyrovnává asi jinak, ale určitě je to taky moc trápí. Jinak si promluv s doktorem o všech možných dopstupných vyšetřeních genetika, hematologie, imunologie, štítná žláza (pokud teda už neproběhly).
@Izzz no já doufám, že nakonec se z této diskuze ve 2013 stane „těhulkování“!!Všem nám to moc přeju!!
@kjajka jj, leiden je taky jedna z příčin. Tohle se myslím zjišťuje na hematologii a tohle mě čeká teď v říjnu. Tak snad něco najdou, ať víme jak proti tomu příště bojovat.
@Werunka666 Ahoj Veru, vítej k nám. Věřím že je to teď pro tebe těžký, ale opravdu to časem docela přebolí. Já měla nejhorší šestinedělí, pak se hormony uklidnily a bylo už to lepší. Chce to nějak se zabavit, najít si nějakýho koníčka aby to do dalšího snažení rychle utíkalo. Zrovna dneska jsem nakupovala dárky pro mou neteř, která se má asi za 14 dní narodit a ani jsem při tom nesmutnila.
Jinak s tím manželem, ono je to pro ty chlapy složitý, myslím že se nejvíc bojí o naše zdraví. A určitě mít dítě budete, my všechny tu v to doufáme:-)
@unhappy: chlorellu beru já na pročištění celého těla a správné procesy, spíš celkově než se zaměřením na jednu soustavu. Má spoustu vitamínů a minerálů. Pro co největší účinnost se to bere s Ječmenem info na http://www.gw-int.net/cs/produkty
@unhappy Ahoj, děkuji. No přítel takový prostě je bohužel, že se mi moc nesvěří až když to v něm vře, tak to potom z něho vyleze. Třikrát to je mi taky líto, musí to být hrozný, já si říkám do třetice všeho dobrého, ale pořád mě ta představa straší, že se to stane znova. Moje švagrová potratila pětkrát
Ve čtvrtek jdu k doktorce, tak to s ní prodiskutuju.
brumik7: Ahoj, jo to 6nedělí je nejhorší. Už teď jsem s přítelem nespala přes měsíc, protože jsem pořád špinila, no a teď už jen vydržet 5 neděl.
Jinak kamarádka je teď v 7 měsíci a taky se mi s ní nechce moc stýkat, dokud to nepřebolí.
Daw: Ahoj. Já jsem to raději v práci neříkala, řekla jsem jen, že mám gynekologické problémy, ale je mi jasný, že se mě hned budou ptát a přesně jak píšeš mě za zády, tak trochu pomlouvat, jako proč jim neřeknu co.Jak se teď cítíš týden po revizi? Já mám pořád takový divný tlaky v podbřišku, myslíš, že to je jak se to tam dává dohromady???bolestivé to není, ale takový divný. ![]()
Werunko:ahojky, já mám taky bolení a mě berou hlavně záda, jsem jako chodící mrtvola.od neděle jsem krvácela a dneska je to už ok. mě přijde že to byla ms, tělo se mi zbláznilo a ted´se teprve srovnává. i když holky mě psali že je to po revizi.ale ms poznám
uvidíme jak na kontrole. zítra jdu na konzultaci ke své mudr a uvidíme co bude dál s neschopenkou.ale chci být co nejdéle doma, ted´se na to necítím jít zpátky..hlavně pracuji s cca 40 ženskýma a tam to jede
poslední měsíc jsem byla psychicky vydeptaná a každý den v práci mě vyčerpával. Ted´do toho ten potrat..no uvidíme
ty jsi taky po druhém potratu?
Werunko:musíme si věřit že to už bude dobré. mě je den ode dne trochu líp a začínám být zase trochu optimistická, takže to určo vyjde a k vánocům si nadělíme dáreček pod stromeček
ted´o sexu nechci ani slyšet, ale mnžel se už těší na další snažení..no kdyby věděl jak to ve mě vře tak by mě tolik nehonil
![]()
@Daw Mě právě píchly injekci na vyvolání MS, to jsem krvácela dost, ale bohužel se tělo nevyčistilo jak mělo tak jsem měla revizi. No bohužel je to můj druhý potrat, první byl samovolný, ale víc bolestný. Zrovna dnes to hodně cítím, pořád lítám na záchod jako bych měla močák, tak nevím. Kdybych mohla tak taky budu co nejdéle doma, ale bohužel příští týden nastoupím, hlavně už teď bude malá výplata a prachy potřebujeme, zrovna když máme hypotéku…já tam má jen 4 ženský, ale taky to stačí…Přítel se taky těší, ale zatím na sex taky nemám pomyšlení, ještě se na to necítím ani nemám chuť. Chce to čas…taky se snažím myslet optimisticky, ale je to těžký. Věřím, že to zvládnem
Za jak dlouho se začnete snažit, říkají mi doma, že aspoň tři měsíce počkat, ale nevím jestli to vydržím, myslela jsem že pod stromeček bych už mohla být v tom. Myslím si, že nebudu mít problém s otěhotněním, ale udržením toho drobečka…tak dej zítra vědět jak si dopadla. Já jdu ve čtvrtek a asi se nechám uschopnit, když bude vše v pořádku.
Werunko:volala jsem doktorce a ptala se mě jak se cítím a říkala právě o neschopence že není problém být co nejdéle doma, hlavně abych se cítila dobře. No u nás taky hrajou roli peníze, ale pro nás je hlavní ta psychická pohoda a abych se dala do nejdřív do pucu. doktorka mě radila při minulé revizi 3 měsíce počkat, byla jsem v HK na revizi a příští týden jedu na kontrolu a uvidíme co řeknou tam.oni se zabívají přímo neplodností a potraty, tak na to budou mít třeba jiný názor. ale hlavně aby tělo bylo ok..po první revizi jsem otěhotněla v šestinedělí
ale prý to na to vliv nemělo..zase asi blbá náhoda ![]()
Werunko:mě berou zase ty záda, můžu se pos.at
a nemlžeš mít zánět v močáku? to je taková řezavá bolest a právě jak píšeš lítání na záchod
ale třeba to nic nebude, spíš nervíky. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.