Open office diplomka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
18.3.14 21:33

A co se stane, když na nějaké postižené stránce nastavíš výchozí styl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.3.14 22:11

@kotyk Tak se problém vyřeší! Děkuji moc! V životě bych na to nepřišla! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.6.14 16:05

Prosím, pořídila jsem si nový ntb, ale nemám legální Office, vzhledem k tomu že mám rozdělanou diplomku nevím, jestli si pořizovat MS, nebo to prubnout a psát v Open Of., jaká je vaše zkušenost, jde to? Nerada bych u toho dostala infarkt. S OO jsem nikdy totiž nedělala, a potřebuju tam všechny ty citace, poznámky pod čarou, obsah atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
3.6.14 16:08
@marmelada78 píše:
Prosím, pořídila jsem si nový ntb, ale nemám legální Office, vzhledem k tomu že mám rozdělanou diplomku nevím, jestli si pořizovat MS, nebo to prubnout a psát v Open Of., jaká je vaše zkušenost, jde to? Nerada bych u toho dostala infarkt. S OO jsem nikdy totiž nedělala, a potřebuju tam všechny ty citace, poznámky pod čarou, obsah atd…

Psal jsem v OO. Writeru diplomku před cca 7 lety a bylo to naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
3.6.14 17:46

@marmelada78 Jestli už máte část diplomky napsanou v MS Ofiice, tak přecházet na OpenOffice moc nedoporučuji. Já bych se pokusil diplomku dokončit v původním kancelářském balíku. Pokud možno.
Při otevření Wordovského dokumentu v OpenOffice Writeru se může více či méně rozhodit formátování dokumentu.
Navíc OpenOffice se ovládá trochu jinak než MS Office. Zejména pokud chcete (jste zvyklá) provádět trochu složitější formátování textu, obrázků apod.
A určitě si průběžně dělejte zálohy diplomky. Např po dokončení jedné hlavní kapitoly si soubor zkopírujte stranou jako např. „Diplomka-verze1“ 2 3 atd. Když se něco pokazí se souborem, nepřijdete o všechnu práci.
V práci používám OpenOffice i MS Office 2010 (znám i 2003-ky), takže mám bohaté zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
3.6.14 17:56

Jde o to, jak moc pokročilé formátování už jsi v té hotové části používala. či zda už tam máš i různé tabulky, odkazy atd.

Může tě to zlobit, jak podotýká @tyllanthor, štvát tě to asi chvílema bude, ale kupovat kvůli tomu MS office, to bych asi nedělala. Spoustu věcí tě na velkém souboru bude štvát i tehdy, když to doděláš v MS office. :) Osobně by se mi nechtělo do Officů investovat a tu pakárnu bych přežila. :)

hdoěn štěstí u obhajoby.

(spíš by mne asi mrsklo, kdybych měla z open office přecházet na MSoffice. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.10.14 21:08

Mám dotaz k open office - vy co ho používáte, můžete říct, že je to plnohodnotná náhrada Wordu? Dělám ted úpravy v jednom pracovním dokumentu o 70 stranách, posláno to mám z práce s příponou docx, ale v polovině úprav v OO se mi to prostě sekne, během úprav se všechno rozhazuje - stránky, odstavce, prostě mě to strašně se.re :zed: :zed: :zed: Nehledě na to že se to seká a strašně to trvá. Jako ten dokument je samá tabulka, ale stejně. Tak nevím jestli koupit MS Office a budu mít klid, nebo jestli to není tím :nevim:

Edit - aha, tak koukám že už jsem tu na toto téma jednou diskutovala.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.10.14 21:19

Zlatý Word…existuje i jeho online verze, pokud nechceš kupovat.. vím co jsem se s diplomkou natrápila já - v práci jsme měli jen OO. Radši jsem v práci na diplomce vůbec nedělala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.10.14 21:21

Podle mě ti to dělá to, že docx (který sám o sobě je zhovadilost oproti doc) upravuješ v OO. Kdybys chtěla v OO psát diplomku, tak začni hned v OO a nepřecházej do MS Off. a zpět.
Psala jsem skripta v MS Word a málem mě kleplo při každém otevření, jak to bylo doma v OO rozházený. Ale i v samotném MS Off. to bylo rozházené.
Pak jsem se na to vyprdla, psala jen doma a jen v OO a naprostá paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
20.10.14 22:17

@LucaLuca
docx má v Office co dělat! Třeba na editování matematických vzorců fajn - do doc se vzorce vkládají jako obrázky, nelze je editovat. Nícméně k převodu do OO na nic. Nevím, je to několik stovek, ale když jsem řešila, zda pořídit či ne, šla jsem do toho, OO je sice free, ale nesedl mi, omezený, děs formátování, a le svém příznivce si najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.10.14 06:56

@zvidavajanca Se vzorci zkušenost nemám, ale na psaní obyč textu je to jako jít s kanónem na vrabce. Jasně, OO vypadá jak před 100 lety, ale mně to nakonec vyhovuje, nikdy jsem si nezvykla na to horizontální řazení menu. Já mám ráda takové ty vyplazovače do sloupečku (píšu jak hotentot, ale já jsem PC hotentot).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.10.14 18:26

@LucaLuca
Ono záleží, jak formátuješ. Jsou formátování, který tam jsou na nic, nepoužitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.10.14 19:28

@zvidavajanca Už nijak. Už to nepoužívám a snad už ani nezačnu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.4.22 07:28

Velmi doporučuji ****, moc mi pomohli

edit adminom - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...