Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A kam se dá jít na operu v létě? Jsem si zrovna po začátku prázdnin vzpoměla, že bych si na nějakou ještě ráda zašla, než porodím.
Řekla bych, že v létě budou akorát tak taková ta „exhibiční“ představení mimo divadlo, jako třeba bývala Carmen na hradě Rábí… Ale typ nemám
(a taky je možné, že se pletu, že i ta Carmen tenkrát byla v sezoně…fakt nevím)
No, tak při nejhorším, Pudli, dopadneš jako já - v těhu jsem toho moc nestihla a od porodu je můj vrchol kultury nákup na Zličíně v Metropoli
![]()
Pudli, odkud jsi? V Brně na Špilberku běží o prázdninách většinou Verdiho opery, ale nevím, jak je to letos. Hanička je ještě malá, tak jsem se o to nijak nezajímala. Snad za dva roky!!!!
Nasaj do sebe kultury co nejvíc. Až porodíš, budeš po této stránce jen krnět a krnět
Z opery přejdeš na Halí belí nebo Kočka leze dírou, ale i to je super, když máš vděčného malého posluchače ![]()
Na hradě Loket každoročně probíhají operní představení v přírodním amfiteátru.
Když se budu hodně snažit tak najdu odkaz.
(osobní postřeh: v divadle je to pro mě daleko větší zážitek… )
hm tak ale letos údajně kvůli krizi sponzoři odmítají Loket sponzorovat. Tak nevím.
hehe, jsem zacal zpivat brichu ukolebavky, aby se jako nejake naucilo, tak ze bych jeste presla na nejake arie? ![]()
jsem prazanda (zatim), do brna daleko ![]()
Pudli, já bych to tak nehrotila, aby díky tomu Kostěj neutrpěl nějakou újmu. K áriím bych přecházela postupně. Zatím, bych řekla, že postačí ukolébavky.
My jsme od ukolébavek přešli přes Komáři se ženili a podobné hity k AC/DC a Svěrákovi s Uhlířem. Árie vyzkoušíme co nevidět, ale chce to nějaký postupný vývoj a ne nárazovku. Abys to prtěti nezprotivila.
I když - co se v mládí naučíš… Hoď sem video, jak zpíváš břichu „Ubohá Rusalko bledááááááááááááá…“ To by mohla být dobrá prdel. Pardon. ![]()
Hele dite si vycvicis k cemu chces, moji znami detem cetli jen Bibli a deticky se vecer misto pohadky dozadovaly konktretich biblickych pribehu.
…mamíííí, tu o Sodomě a Gomoře, jak tam šoustali kluci s klukama a holky s holkamaaaa.......
My po narození Ady do divadla chodit přestali - a zase jsme začali až bylo víc dětí - prostě jsme nějak zjistili, že to i s nimi nějak jde. Chodíme i s nima, na dětská představení, letos jsme měli premiéru v Litomyšli - holky byly na dětské opěře a na programu pro děti od Hradišťanu.
L.
Ahoj,
já operu miluji. Zrovna dnes jsem si koupila vstupenky na koncert paní Evy Urbanové v Nepomuku. Má to být její velký životní koncert v květnu příští rok na náměstí s hosty k jejím 60. narozeninám. Jmenuje se to Eva Urbanová open air Nepomuk. Půjdete někdo také? ![]()
@vlastaplzen
Vlasto, vůbec netuším, co bude zítra. Lupeny na koncert bych teď žádné nekupovala. Ale Evě Urbanové to zpívá hezky.
@Lesina píše:
AhojNajdou se tu nějaké milovnice opery? A pokud ano, co říkáte na používání titulkovacího zařízení?L.
Miluji opery hlavě Hubičku. Ještědskou povídku od slavné bestsellerové spisovatelky Karolíny Světlé. Hudbu složil Bedřich Smetana a libreto Eliška Krásnohorská!
Evu Urbanovou jsem viděla víckrát, hlavně v plzeňském divadle nebo třeba turné s Karlem Gottem nádhera vždycky
Do Nepomuku tedy vstupenky nemám ale někdy bych zase šla. Jinak opera jako taková : Rusalka
Nejen tou hudbou, ale ten příběh jak se z lásky obětuje, už mě bral jako holku
: ![]()