Opět těhotná ve 45 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36720
30.1.17 09:44

My si pořídili plánovaně benjamínka ve 40 ti. Doma děti 19,14.
Taky jsem si myslela, jak si to budu užívat, budu trpělivá a zvládnu to levou zadní. Pak se narodil malý prudič, který do půl roku jen řval, a s přestávkama řve doteď, a to mu jsou už dva. Fyzicky to jde, ale psychicky jsem na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.1.17 09:45
@Anonymní píše:
Pokud nemáš nějaké vážné zdravotní problémy a dítě už je na cestě, tak to berte jako požehnání.
Jsem také starší maminka, ale věk mi všichni hádají o hodně nižší. Nepiju, nekouřím, jsem štíhlá, sportuji. Těhotenství i porod byl bez problémů. Myslím, že jsem na tom fyzicky lépe, než některá třicátnice a tohle pozdní mateřství si užívám možná víc než ta předchozí, když jsem byla o hodně mladší.

Jste výjimka, která potvrzuje pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
30.1.17 09:46
@micta píše:
Taky jsem si myslela, jak si to budu užívat, budu trpělivá a zvládnu to levou zadní. Pak se narodil malý prudič, který do půl roku jen řval, a s přestávkama řve doteď, a to mu jsou už dva. Fyzicky to jde, ale psychicky jsem na prášky.

jsi dobrá, že to napíšeš, snad se to s malým brzy srovná a budeš v pohodě… ale pořád musím říct že 40 a 45 je pro mě co se týče plození dětí obrovský rozdíl

• Citovat
  • Upravit
150016
30.1.17 09:47
@lenkahav píše:
Já vím, že už děti mají. Taky je to tak dobře. Proto jsem psala, že na všechno je čas a že pokud děti chtěli, měli je mít dříve. To nevylučuje to, že to tak i udělali, ale potvrzuje to to, že už mají splníno. :-) Teď si užívejte vnoučat.
O tom, že svoje dítě pak hodím na krk svým dospělým dětem raději mlčím, nechci být sprostá. To už mi hlava nebere ani trochu, jak nezodpovědná a sobecká je zakladatelka.

Takže jestli z zakl. otěhotněla nechtěně, což si i myslím, tak by měla jít na potrat a vesele se věnovat vnoučatům jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.1.17 09:47
@micta píše:

No vidíte… Aspoň si to dokážete přiznat a neděláte tady ramena jako ostatní sluníčkoví přikyvovači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.1.17 09:48
@Anna766 píše:
Takže jestli z zakl. otěhotněla nechtěně, což si i myslím, tak by měla jít na potrat a vesele se věnovat vnoučatům jo?

Podle mě otěhotněla chtěně. Já jim u postele nestála, Vy ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150016
30.1.17 09:49
@Regina Hero píše:
ale prosím tě… je mi 45 let, do důchodu půjdu v 66 letech a 3 měsících…

To máš před sebou ještě dlouhou pracovní cestu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
30.1.17 09:49
@terinka4444 píše:
A proč to píšeš? Já bych do těhotenství ve 45 letech nešla ani omylem. :nevim: A nějakou pozitivní rwakci na těhotenství v tak pozdním věku taky nemám. Štěstí pro to dítě vidím v tom, že bude mít straší sestru, která se o něj snad postará, kdyby se něco stalo s rodiči.
Jinak upřímně nechápu, pořizovat si děti na takhle stará kolena.

asi čeká, že jí zatleskáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150016
30.1.17 09:51
@lenkahav píše:
Podle mě otěhotněla chtěně. Já jim u postele nestála, Vy ano?

Vypadá to že asi jo, nevim proč se tak rozčiluješ. Ty jim ho vychovávat nebudeš ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
30.1.17 09:51

I já chci zakladatelku podpořit. Zajímavé je, že když tu napíše těhotná 15 letá, co ještě chodí na základku, většina uživatelek ji plácá po ramenou, jak to určitě skvěle zvládne, že máma jí jistě ráda pomůže- přito ta máma bude nejspíš také ve věku zakladatelky. Navíc předpokládám, že zakladatelka má pro dítě zázemí, což ta patnáctka asi těžko. Moje prabába porodila poslední dítě v 51, a světe div se, dožila se od něj i promoce a vnoučat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.1.17 09:52
@Anna766 píše:
Vypadá to že asi jo, nevim proč se tak rozčiluješ. Ty jim ho vychovávat nebudeš ne? :nevim:

Až na to, že reaguje na někoho jiného a ne na mě :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.1.17 09:56
@Anna766 píše:
Takže jestli z zakl. otěhotněla nechtěně, což si i myslím, tak by měla jít na potrat a vesele se věnovat vnoučatům jo?

ANO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@lenkahav píše:
No vidíte… Aspoň si to dokážete přiznat a neděláte tady ramena jako ostatní sluníčkoví přikyvovači.

třeba proto, že ostatní to mají jinak? A že nezvládat to psychicky není otázka věku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Anna766 píše:
To máš před sebou ještě dlouhou pracovní cestu :kytka:

jo jo… drsný, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
30.1.17 09:57

Upřímně jsem to moc nepochopila, jako vám to ujelo, nebo tím, jak čekáte druhé vnouče se vám něco roztikalo a plánujete? pokud nad tím uvažujete, nešla bych do toho… pokud už se stalo, mám na to stejnej názor u 15leté jako u 45leté(a celé věkové skupině mezi a případně i potom), je to komplikace, ale když už se stalo, tak jít na potrat se zdravým dítětem je blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí