Opět těhotná ve 45 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
30.1.17 11:05
@Gosi píše:
a když je to neplánovaně, tak co?

Tak to aspoň dovedu trochu pochopit, že ta žena nedokáže jít na potrat. Plánované mateřství v 45 letech opravdu nechápu.

Kdybych já takto pozdě otěhotněla, tak jdu určitě na potrat, nerozmýšlím se ani vteřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
30.1.17 11:08

@Regina Hero pokud vím tak vláda zastropovala odchod do důchodu v 65 letech. To bude mit 20 lete dite takze pokud pujde na Vš tak celou tu dobu uz zakladatelka v duchodu bude.. Pokud tedy nebude dobrovolne pracovat dele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.1.17 11:26

No, každopádně nechtěla bych mít stejně staré vlastní dítě jako vnouče. ;)

Každý vychází z vlastních zkušeností, z okolí, apod. Já třeba nemám moc dobré vzory v rodině.. 4 prarodiče (60 let). Spoustu zdravotních problémů a nemocí. V zimě jdou ven jen, když jdou k doktorovi a nakoupit… Intelekt jde výrazně dolů s počtem strávených hodin u TV. Žádná hitparáda pro 15tiletého puboše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
30.1.17 11:34

Ahoj, nečetla jsem celou diskusi, ale jestli jsi už těhotná, tak to určitě zvládnete. Já bych to brala jako obrovský dar - dítě v tomto věku se už málokomu povede. Často bývají i potraty nebo zamlklá těhotenství. Známá ve 45 letech přestala menstruovat. Šla za lékařem, že už je asi v přechodu, tak jí ten její „přechod“ ukázal na ultrazvuku :mrgreen:. Dnes je to moc šikovná dívka, nadaná, rodiče z ní mají jen a jen radost, řekla bych, že s ní i omládli. Další známá také kolem tohoto věku otěhotněla téměř jako vlastní dcera, takže se jim narodily děti od sebe jen pár měsíců. Obě si děti navzájem hlídaly, často se navštěvovaly, vypomáhaly si, dost je to i sblížilo.
Kolik žen by třeba chtělo ještě v tomto věku dítě, ale už jim není dopřáno, takže bych se radovala a nechala všemu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
30.1.17 11:48

Znala jsem ženu, která měla v 55 letech 6ti letou dcerku, manžel byl o 20 let mladší a všechno v pohodě zvládali.
Já osobně bych do toho nešla. Poslední dítě teď rodím ve 34 letech a víc ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
30.1.17 12:01
@Regina Hero píše:
poprvé? Tady na emiminu to je už takový folklór… a druhý je, že je nepředstavitelné, když prvňáčka vede do školy matka přes čtyřicet… :mrgreen:

Pravda, mohla by po cestě umřít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.1.17 12:08
@kacka52 píše:
Mám odstrašující příklad pozdního mateřství v rodině, takže já bych do toho dobrovolně nešla. Babička měla strýce ve 40, byla těhotná ve stejné době jako moje máma, bratr je o 14 dní starší než strýc :mrgreen: Těhotenství odnesla dost po zdravotní stránce, během porodu málem zemřela. A táhne se v podstatě dodnes. U moře byl strýc jen s námi, na škole ho (finančně) podporoval starší bratr a dnes ve skoro 33 letech stále žije s nemocnou mámou, o kterou se ‚musí‘ starat. Tátu už nemá, zemřel před 3 lety na rakovinu. Neříkám, že tohle je pravidlem, ale když to vidím, nešla bych do toho. Pokud by se stalo, šla bych na potrat.

ty jo… nejmladší jsem měla taky ve čtyřiceti… s dětmi jezdíme na hory, na dovolené k moři, nyní mají procestovanou většinu Evropy… o tom se nějakým dětem od mladších rodičů třeba ani nezdá… jako odstrašující příklad se necítím… mimochodem, synova žena je ze stejně uspořádané rodiny jako my, taky si „tetičky“ hrají spolu s neteří a vypadají jako sourozenci… fakt to není pravidlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
30.1.17 15:58
@lenkahav píše:
Jste výjimka, která potvrzuje pravidlo.

tak já jsem asi taky výjimka a znám takových víc ;) A nastuduj si tabulky, v kolika půjdou dnešní 40nící do penze. Obvykle něco před 70kou, počet dětí už nikdo nezohledňuje ;)
Možná se podivíš, kdy se do důchodu dohrabeš ty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
30.1.17 16:02

U nás věkovým odstupem mezi partnery jsou sestřenice a bratranci taky v rozmezí 30 let a rozhodně nikdo nespadá do kategorie na rodičovství moc „starý“ nebo „mladý“.Odpovídají tabulkám.
Je potřeba to brát tak, že stát se „něco“ může komukoliv, cokoliv a kdykoliv. Každý vycházíme ze zkušeností ve svém okolí a podle toho se odvíjí naše názory. To ale neznamená, že je to tak pravidlem.
Ale je fakt, že 18 letý kluk, který má přes 80 letého otce a 65 letou matku je outsiderem i ve své vlastní rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
30.1.17 16:02
@ppalea píše:
@Regina Hero pokud vím tak vláda zastropovala odchod do důchodu v 65 letech. To bude mit 20 lete dite takze pokud pujde na Vš tak celou tu dobu uz zakladatelka v duchodu bude.. Pokud tedy nebude dobrovolne pracovat dele..

a ze dvou důchodů (ev. jednoho a jednoho vdovského plus sirotčího) vysokoškoláka pár let neuživíš? Já myslím, že ano. Základní potřeby mu naplníš, zbytek může na brigády. Zas tak bych to nedramatizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
30.1.17 16:08

V takovém věku bych nešla do dítěte.. Pro mě hranice je do 40.. To mě ještě přijde, že pokud je žena v dobré koncici,.jak se na to cítí.. Je pravda, že podle vzhledu se to taky nedá…
Já mám okolo dvě maminky co působína 40 a jejim 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
30.1.17 16:09
@pe-terka píše:
a ze dvou důchodů (ev. jednoho a jednoho vdovského plus sirotčího) vysokoškoláka pár let neuživíš? Já myslím, že ano. Základní potřeby mu naplníš, zbytek může na brigády. Zas tak bych to nedramatizovala.

Zrovna teď jsme měli přednášku, lektorka říkala, že se stala brzy sirotkem, o otce přišla už v dětství a o matku v dospívání. A díky sirotčím důchodům po obou si mohla v klidu vystudovat dvě vysoké školy souběžně a neřešit, co bude. Neřešit brigády a nic kolem.Je to smutné, ale je to tak :( Když už, tak siroty v našem státě jsou zabezpečeny poměrně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
30.1.17 16:15
@Lamátko píše:
No 45 let je dle mého názoru sakra pozdě. Do toho já bych nešla

Ja taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150016
30.1.17 16:27
@pe-terka píše:

Ještě možná lépe, o důchod nepřijdeš tak snadno, o práci můžeš přijít během chvíle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
30.1.17 16:29

@Regina Hero Však já jsem psala, že to není pravidlem. Jen to takto v rodině máme a je mi ‚líto‘ strýce, že celý život řeší pouze nemoci svých rodičů. Opravdu nepoznal žádný výlet, žádnou dovolenou, žádný zážitek s rodiči. Jednak kvůli financím a pak právě kvůli zdraví. Teď se mu snad trochu ‚uleví‘ a babička půjde do domova důchodců, protože už to prostě jinak nejde. V podstatě je na její péči sám, protože my (jeho starší sestra) bydlíme 100 km daleko a starší bratr je 6 dní v týdnu v práci. Já samozřejmě neříkám, že takhle to dopadá všude. Jen babičku ten porod dost poznamenal, i když s tím asi nepočítala. Původně šla k doktorovi s přechodem, který se narodil za 7 měsíců. Jinak má dcera si taky hraje se svojí 11 letou tetou, takže tohle máme v rodině i v další generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí