Oprávněná nevěra nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sonarka
19.4.23 14:59
@LukeR1 píše:
Taky znám. Problém u těchto párů vidím v tom, jak se k sobě chovají. Bez přitažlivosti tam není ten drajv, který lidi nabíjí.

Nedávno jsem řešil s bratrancem jeho problém, že už ho manželka nepřitahuje. Přitom má hezkou a chytrou ženu. Jenže ona chce žít. On chodí do práce, která je celkem náročná a když přijde domů, tak s ničím nepomůže a prosedí dost času u PC. O víkendu vytáhne děti ven, ale nezajímá ho, co všechno jeho manželka musí dělat.

Potom se diví, že manželka je protivná. Vypadá to, že se stejně brzo rozvedou. Mé rady jsou mu u zadku a raději si zahraje nějakou PC hru nebo jde za kamarádama. Už to vzdal a přitom je to z velké části jeho chyba.

Chtěl jsem tím říct, že ona ta přitažlivost chce nějakou práci a pochopení. Proto je snadnější přitažlivost k milence či milenci.

Tak ono se da pracovat na vztahu, na pritazlivosti nikoliv, ta bud je a pak ma smysl na tom vztahu pracovat, nebo neni a pak jsou vsechny snahy zbytecne…mne jak to jednou vyprcha, uz tomu nepomuze nic :nevim: Tak nevim, jakou praci na pritazlivosti myslis :think:

• Citovat
  • Upravit
14182
19.4.23 15:08
@Sonarka píše:
Tak ono se da pracovat na vztahu, na pritazlivosti nikoliv, ta bud je a pak ma smysl na tom vztahu pracovat, nebo neni a pak jsou vsechny snahy zbytecne…mne jak to jednou vyprcha, uz tomu nepomuze nic :nevim: Tak nevim, jakou praci na pritazlivosti myslis :think:

Přitažlivost mužů a žen je reakce více - méně hormonální (chemická).
Ovlivňuje ji nejen vzhled, ale i chování, ale i třeba zájem ostatních samiček a samečků :think:
Hodně z těch věcí ovlivnit jde, některé moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
19.4.23 15:23
@Josef_t píše:
Odpověď 1) Oprávněná není nikdy. Jsou okolnosti, za kterých je pochopitelná, snáz omluvitelná. Jako když jedeš po dálnici 200 - oprávněné to není, ale za určitých okolnosti to může být omluvitelné.Odpověď 2) Nevěra může být „produktem“ nějaké osobní krize.
Vad osobnosti, krize středního věku, nepřímý efekt depresivních stavů…
V těchto případech tam vina druhého partnera není, nemá ani moc šancí to ovlivnit.

Tak nespokojenost s partnerem může ke krizi středního věku dost přispět. Ono se ta nespokojenost najednou ti tenzivni. V mladším věku si člověk mysli, ze ještě tisíckrát někoho potká a najednou na něj dolehne, že mu děsně utíká život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
19.4.23 15:24
@Russet píše:
Babochlap? Vždyť je to hezká žena. Ta supermiss měla hlas jako chlap a bez plastik by taková nebyla. Což je její věc, ale srovnávat ty dvě opravdu nelze.

Hezká, nehezká… Ale těžko s ní bude zakládat rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.23 15:28
@Polední bouře píše:
Hezká, nehezká… Ale těžko s ní bude zakládat rodinu.

Tak s tou předchozí ji taky nezaložil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
19.4.23 15:37
@Sonarka píše:
Tak ono se da pracovat na vztahu, na pritazlivosti nikoliv, ta bud je a pak ma smysl na tom vztahu pracovat, nebo neni a pak jsou vsechny snahy zbytecne…mne jak to jednou vyprcha, uz tomu nepomuze nic :nevim: Tak nevim, jakou praci na pritazlivosti myslis :think:

Ona ta práce na vztahu pomáhá k celkovému vnímání toho druhého. Je mi s ním dobře, jak se na mě dívá, jak se mě dotýká, je mi oporou…

Dost tomu pomáhá i kvalita sexu. Můj kamarád ( chronický nevěrník ) mi dal spoustu rad, jak vylepšovat sexuální život. Mám za sebou pár hodin masérského kurzu. Takže si moje žena nemůže stěžovat.

Pomáhá i společně zažít nějaký adrenalin.

Pokud vyprchá přitažlivost a není vůle na ni znovu pracovat, tak se ze sexu stává jen aktivita pro orgasmus nebo pro udržení vztahu. Nakonec sex není a hledá se jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
19.4.23 15:37
@Russet píše:
Tak s tou předchozí ji taky nezaložil :nevim:

No dobre, ale tam to teoreticky mělo potencial

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
19.4.23 15:39
@LukeR1 píše:
Ona ta práce na vztahu pomáhá k celkovému vnímání toho druhého. Je mi s ním dobře, jak se na mě dívá, jak se mě dotýká, je mi oporou…

Dost tomu pomáhá i kvalita sexu. Můj kamarád ( chronický nevěrník ) mi dal spoustu rad, jak vylepšovat sexuální život. Mám za sebou pár hodin masérského kurzu. Takže si moje žena nemůže stěžovat.

Pokud vyprchá přitažlivost a není vůle na ni znovu pracovat, tak se ze sexu stává jen aktivita pro orgasmus nebo pro udržení vztahu. Nakonec sex není a hledá se jinde.

Já když tě čtu, tak mi to tvé udržování vztahu připadá jako strašná dřina.
Ufff… na to by každý neměl, ti říkám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.23 15:45
@Polední bouře píše:
No dobre, ale tam to teoreticky mělo potencial

Nemá on už z předchozího manželství nějaké děti? Ani nevím. Ona je buď třeba nechce nebo nemůže mít. Nebo tomu nechává volný průběh a neřeší to. Já mám třeba limit 40 let, teď už bych skoro ve 45 dítě opravdu nechtěla. Ale jsou ženy, co se do toho pustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
19.4.23 15:46
@bigl píše:
Ufff… na to by každý neměl, ti říkám. ;)

Proc vylozene drina? Vzdyt je to hezke, myslet na druheho.

A co je divneho na tom, kdyz si da masersky kurz.

Mam takovy dojem, ze kdyby ti povidal, ze to dela jako cerstve zamilovany pro svoji novinku, tak by ti to prislo nejen normalni, ale krasny.

V cem to je drina ted a nebyla by predtim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.4.23 15:47
@LukeR1 píše:

Pokud vyprchá přitažlivost a není vůle na ni znovu pracovat, tak se ze sexu stává jen aktivita pro orgasmus nebo pro udržení vztahu. Nakonec sex není a hledá se jinde.

Masérský kurz? Mně se líbí, že muž umí věci opravit. A nemusí to být zrovna svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
19.4.23 15:51
@bigl píše:
Ufff… na to by každý neměl, ti říkám. ;)

Já jen popisuju ty procesy tak, jak je cítím. Za poslední dobu mám energii na rozdávání.

Je to všechno o vnímání světa kolem nás. Předtím jsem si nedokázal představit, že se rozvedeme. Byl jsem unavený z práce, děti, protivné manželky. Moje změna má teď vliv na celou rodinu.

Dřina je to jen na začátku, když člověk nevidí změny a bere mu to energii. Jak to ale začne dávat energii, tak v tom člověk pokračuje. Častokrát jsem tu psal, že je to o proudění energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
19.4.23 16:03
@botl píše:
Proc vylozene drina? Vzdyt je to hezke, myslet na druheho.

A co je divneho na tom, kdyz si da masersky kurz.

Mam takovy dojem, ze kdyby ti povidal, ze to dela jako cerstve zamilovany pro svoji novinku, tak by ti to prislo nejen normalni, ale krasny.

V cem to je drina ted a nebyla by predtim?

Je obrovský rozdíl v tom, když to děláš spontánně a když to děláš „že musíš“. Že se na to musíš soustředit a hlídat si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
19.4.23 16:04
@LukeR1 píše:
Já jen popisuju ty procesy tak, jak je cítím. Za poslední dobu mám energii na rozdávání.

Je to všechno o vnímání světa kolem nás. Předtím jsem si nedokázal představit, že se rozvedeme. Byl jsem unavený z práce, děti, protivné manželky. Moje změna má teď vliv na celou rodinu.

Dřina je to jen na začátku, když člověk nevidí změny a bere mu to energii. Jak to ale začne dávat energii, tak v tom člověk pokračuje. Častokrát jsem tu psal, že je to o proudění energie.

Možná to tu tak nesleduju. Co způsobilo tvou změnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
19.4.23 16:16
@bigl píše:
Je obrovský rozdíl v tom, když to děláš spontánně a když to děláš „že musíš“. Že se na to musíš soustředit a hlídat si to.

Já to nedělám, protože musím, ale protože chci. Jinak by mi to energii nedávalo. V tom je velký rozdíl.

Moje myšlení změnilo myšlení i mé ženy. Neříkám, že spolu zůstaneme do konce života, ale kdo říká, že spolu zůstat musíme? V tom je to kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí