Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Téma jen ze zvědavosti, jestli opravdu jsou takoví muži, kteří ukončí manželství (ani nedají šanci na nápravu) a jsou opravdu sami, nepomýšlejí na nikoho jiného? Manžel se dobrovolně žene do střídavé péče, chce prodat dům. U chlapa mi to nepřijde úplně normální, že vše chce dělat sám, bez pomoci ženy. Máte tu zkušenosti?
Možné to je, ale z 99,9% se objeví nějaká spřízněná duše, s kterou se „dali dohromady až po rozvodu, předtím byli jen kamarádi“.
Prosím anonymně, není o mně ale o rodině
Moje sestřenka má 2 děti, manžel od ní odešel, už s ní nebyl schopen žít, našel si novou partnerku až po 3 letech, děti mají od začátku ve střídavé péči. Ona se k němu chovala jak ke třetímu dítěti, návštěvy pro nás byly peklem jak u nás tak u nich, bylo mi ho vždycky tak líto, kolikrát jsem měla chuť na ní zařvat, ať mu dá pokoj
Divila jsem se, že to vydržel tak dlouho, ale nutno říct, že ona se po dětech hodně změnila, stala se z ní profesionální matka a zapomněla být partnerkou ![]()
A proč by to nemělo být reálné? Ženy se rozcházejí jen když mají někoho jiného?
@opulus píše:Ženy ne, protože většinou řeší péči o děti, tedy mají je ve vlastní péči, ale chlapi, co mám zkušenost tak rozchod byl vždy z důvodu nového vztahu, pánové neradi opouštějí full servis jen tak nebo naopak vztah, kde jim třeba klape jen sex a chtějí něco jiného, řekla bych, že si většinou nechávají zadní kolečka a utnou to až když jsou nasáčkovány s nějakou přidanou hodnotou jinde.
A proč by to nemělo být reálné? Ženy se rozcházejí jen když mají někoho jiného?
Já ze stejného důvodu taky manželství ukončila. Chtěla jsem být sama s dětmi a už řadu let jsem, po partnerovi ani netoužím.
Ano, nevěřil mi to nikdo v okolí, nejméně sám manžel.
A muži mají obecně větší touhu po svobodě než ženy, takže takovému druhu rozchodu se vůbec nedivím. Spíš vždycky lituju ty, co se rozvádí kvůli „novějšímu modelu“…
A co je na tom divného?
Prostě existují ženy, vedle kterých se nedá vdržet.
Můj názor je, že když odchází muž je v tom ve většině případů další žena! ![]()
@lilith1 píše: Ženy ne, protože většinou řeší péči o děti, tedy mají je ve vlastní péči, ale chlapi, co mám zkušenost tak rozchod byl vždy z důvodu nového vztahu, pánové neradi opouštějí full servis jen tak nebo naopak vztah, kde jim třeba klape jen sex a chtějí něco jiného, řekla bych, že si většinou nechávají zadní kolečka a utnou to až když jsou nasáčkovány s nějakou přidanou hodnotou jinde.
On někdy ten full servis je právě tou příčinou útěku, navíc si každý představuje pod tímto pojmem něco jiného. To, že má někdo vypráno a vyžehleno opravdu neznamená, že se mu od dotyčné nechce.
Dneska snad uz ani nemuze byt rec o full servisu, to uz dnesni zeny opravdu jen tak bezne neposkytuji.
JA se divim spouste muzu co vsechno vytrpej, asi to berou jako povinnost a obet pro rodinu. Ale vsechno ma sve meze. A nevidim duvod proc by nekdo nemohl odejit jen tak sam od sebe, vy zeny mate opravdu tendenci delat z muzu nesvepravne a brat je jako deti. ![]()
@Anonymní píše:
Téma jen ze zvědavosti, jestli opravdu jsou takoví muži, kteří ukončí manželství (ani nedají šanci na nápravu) a jsou opravdu sami, nepomýšlejí na nikoho jiného? Manžel se dobrovolně žene do střídavé péče, chce prodat dům. U chlapa mi to nepřijde úplně normální, že vše chce dělat sám, bez pomoci ženy. Máte tu zkušenosti?
Má jinou v merku a nebo v posteli. Jedině, že jsi fakt taková megera, že s tebou nikdo nevydrží a nebo ti přišel na milence. To musíš vědět sama.
@Gasminka30 píše:
Můj názor je, že když odchází muž je v tom ve většině případů další žena!
I kdyby muž odcházel kvůli ženině nevěře, tak se to dá zdůvodnit tak, že ten muž odchází, protože by chtěl (byť třeba v budoucnu) jinou ženu. Takže vlastně - jo. ![]()
Na druhou stranu, pro muže odchod od ženy zpravidla znamená odchod i od dětí a nezřídka i vzdání se společného majektu. Takže se nejden muž smíří s tím, co má.
@lilith1 píše: Ženy ne, protože většinou řeší péči o děti, tedy mají je ve vlastní péči, ale chlapi, co mám zkušenost tak rozchod byl vždy z důvodu nového vztahu, pánové neradi opouštějí full servis jen tak nebo naopak vztah, kde jim třeba klape jen sex a chtějí něco jiného, řekla bych, že si většinou nechávají zadní kolečka a utnou to až když jsou nasáčkovány s nějakou přidanou hodnotou jinde.
já to znám u ženských, jen místo full servisu si dodej peníze. A vůbec, to už neumíme psát česky ![]()
@opulus píše:
I kdyby muž odcházel kvůli ženině nevěře, tak se to dá zdůvodnit tak, že ten muž odchází, protože by chtěl (byť třeba v budoucnu) jinou ženu. Takže vlastně - jo.Na druhou stranu, pro muže odchod od ženy zpravidla znamená odchod i od dětí a nezřídka i vzdání se společného majektu. Takže se nejden muž smíří s tím, co má.
Bože to jsou kraviny. Přestaň chlastat. Ty dojezdy ti nejsvědčí. ![]()
Edit. nejhorší, když chlap je plačka jako ty. ![]()
Příspěvek upraven 22.05.18 v 13:25
@berusa.m píše:
A co je na tom divného?Prostě existují ženy, vedle kterých se nedá vdržet.
ale to přece není pravda, ženy jsou dokonalé bytosti ![]()