Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KALINICHTA:Do toho 24. týdne jen 3 kilečka, ale teď o dva týdny později už mám nahoře skoro 7! CHJO ![]()
benjulka píše:
KALINICHTA:Do toho 24. týdne jen 3 kilečka, ale teď o dva týdny později už mám nahoře skoro 7! CHJO
Ja jsem na tom jeste hur, 9, jsem zvedava na kolika se zastavim a jestli to pak pujde dolu, pritom jim porad stejne ![]()
Ahoj holky,
kašlete na kila, hlavně že je vše v pořádku. To já bych už měla začít něco dělat, jenže jsem líná
.
Benjulko - to teda čumím, jak jsi po těch dvou porodech zhubla. Mi taky všichni říkali, že kojením se hubne samo, ale u mě to teda nějak neplatí
. Kojím pořád a mám pořád 4 kila nahoře. Je teda fakt, že nedržím žádnou dietu a necvičím. Ale po 1. těhu šla ta kila dolů sama a teď to je hrůza
. Ale od září začnu něco dělat a snad to bude lepší.
Kalinichto - břicho ti může poskočit najednou, ani nebudeš vědět jak. Alespoň ti ještě tak moc nepřekáží.Určitě si pořádného bříška ještě užiješ.
A co je jinak u Vás nového? U nás celkem pohoda, Honzíkovi rostou vrchní zoubky, tak je trošku protiva. Ale co, to přejde a zase bude líp. Vedra polevila, to jsem ráda, hlavně kvůli malého. Ten byl pořád úplně spocený.
Mějte se fajn a pište.
čauky Pati
Pati ty kilča fakt šla sama dolů, ale zase potom stejně sama nahoru
. Jedla jsem pořád stejně, necvičila, ani jsem nemusela, manžel byl vždy služebně furt mimo.
Teď jsem taky zvědavá. Manža je teď doma, tak se toho hubnutí fakt bojím. Je fakt, že u každého porodu jsem zhubla 8 kilo.
Kali mě to bříško narostlo opravdu přes noc! Prostě jsem se ráno probudila a pomalu jsem si neviděla na nohy. Fakt nekecám ![]()
Teď už vypadám jak menší tank ![]()
Jak se tak na sebe divam, tak bricho mam poradne, jenze pres ty moje cisterny nejde videt. Dneska jsem zpozorovala nekolik prasklinek na stehnech a to se mazu o 106. Ale asi je fakt, ze se tomu zabranit neda. Tady je ta moje vyboulina http://rodina.cz/…um/photo.ASP?…
Jinak posledni dobou me boli kdyz se mimisek ve me pohybuje. Je to jako kdyz me picha v boku, ale posouva se to. Nejcitlivejsi to je uprostred cesty nekde mezi pupikem a zebrama. Meli jste to taky?
Jinak diky bohu za to ochlazeni. Otoky mi trosku spadly. Ale porad jsou dost velke.
Benjulko tak to se mam na co tesit, ty jsi jen 2 tydny prede mnou
Ale je fakt, ze kazdy jsem uplne jiny. Treba na nasi diskuzi ma jedna divcina opacny problem. Brsiko ma jen jako by se trosku vic najedla a pribrala zatim 1,5kg ![]()
Pati to si asi s prdolkou dost uzijes vid. Musi byt prekne protivny. I kdyz Honzik je slunicko usmevave. Zrovna nedavno jsem od brachy dostala do vybavy cucaci kolecko, co se dava nejdriv namrazit. Mas ho taky? Pomaha to?
Ahoj holky,
jsem ale nezbeda, teď jsem moc nepsala a stydím se
fakt!!!!!! Počasí nic moc, že, ale pro Vás těhulky určitě lepší než ta vedra a i pro ty naše prcky je to lepší. Jen se moc nedá být venku, to je škoda.
Tak co je u Vás nového? My jsme teď na baráku u našich, je tady o hodně více nástrah (pro malého) než u nás doma, takže o to více musím být ve střehu.
Kalinichto - koukla jsem na tvé bříško a myslím, že můžeš být v poho, to jen tak klameš tělem
a vypadá to, že je malé, ale ve skutečnosti bych řekla tak akorát. Ta kousátka, která se dávají chladit máme, ale moc to nepomáhá
Ještě jsem Vám zapomněla napsat, že malý je na mě šílený závislák, ale nechápu proč
. Býváme dost často u rodičů , sem tam zajdeme na návštěvu,… prostě normálka. ale to co teď začal vyvádět to je šílené. Pořád se uklidňuji, že to bude jen chvilkové a zase to bude lepší.
Tak se mějte hezky a ozvěte se. Dneska už jsem Orlovou skoro nenašla, tak hluboko se propadla, to musíme zlepšit
.
Hezký den přeje Pati
Ahojky,
z toho si nic nedelej, rodina urcite zabere spoustu casu. Ja zase naopak, kdybych nechodila do prace asi bych se unudila. Takze porad to same, prace, pak domu, vyspat se, pak zase prace, domu, vyspat se… O vikendu jsem zase po 4tydnech videla manzela. Huraaa. Bylo rodeo. Poprve nam dal mimisek dost bolestive najevo ze se mu to nase hopsani nelibi.
Hrozne jsme se tomu ale nasmali.
Jinak prijde mi ze brisko zacalo silene rychle rust. Minuly tyden jsem mela kalhoty volne a dneska se mi z nich dela otlacenina. Musim rychle zchrastit neco tepleho tehotenskeho.
Pati: ja sice o detech zatim houby co vim, ale v psychologii nas ucili, ze male dite miva obdobi, ze se kolikrat povesi na rodice a jine lidi neuznava. Muze to trvat jen chvilku, ale i nekolik mesicu. Ne dyl nez do veku 3 let, pak je nekde problem ...... ale myslim, ze ty jsi dobra a zkusena maminka, takze to bude jen chvilkove vytrzeni ![]()
Ty jo, zase jsem se nekaj rozepsala, jdu posbirat ze snury kosilky. Peru par zdedenych oblecku. Zatim jen normalne (smrdely zatuchlinou), pred porodem pak jeste jednou detskym praskem.
Mejte se krasne, papa
Kali a ty sis stýskala, že máš malý bříško. já Ti to říkala… ![]()
Koukala jsem, že jsi na Mimibazaru. já tam teď nakupuju jak šílená. Akorát se ještě nemůžu účastnit aukcí, a to mě fakt štve!
Ahoj holky,
mám teď nějakou smůlu
, vždy když jsem měla chvilku času, tak se mi nešlo dostat do diskuzi na emimi
, to je jako naschvál.
Holky já taky nakupuji ma Mimibazaru, ne všechno, ale je tam spousta věcí, chce to dost času a ten mi teď nějak chybí!!!!
Benjulko- tam jsou nějaké zvláštní podmínky pro účast na těch aukcích - to mi nějak uniklo, prosím o bližší info.
Dneska se vracíme zpět do našeho bytečku, už se moc těším, doma je doma. Taky se nám vrátí Terezka, ale jen do neděle do rána bude doma a pak zase odjíždí do Tater. Má ty prázdniny vždycky dost nabité, máme hodné babičky, které ji berou na dovolenou.
Holky tak já jdu balit, pokud mi to vyjde, kouknu ještě večer.
Ahojky Pati
Cauky,
mimibazarek jsem na chvili opustila. Utratila jsem tam moc penez a navic mi vsichni rikaji, ze si mam dat chvili pauzu a nakoupit si neco pro sebe. Uz mam nove tehu rifle a balon, ted jeste nejake podrsenky, kalhotky a vlozky do porodnice, nove boty, … Ve ctvrtek jsem byla na kontrole. Konecne po dlouhe dobe zase vim jak jsme velci. Jsme celkove asi o 14dni prerostli, uz ted ma vic jak kilco. Mama mi porad tvrdi ze stejne budu rodit uz zacatkem listopadu, tak uvidime. A co ty Benjul? Jak rostete?
Zase budu chvilku otravovat vas zkusene maminy. Ktery praci prasek pro miminka se vam nejvice osvedcil? Ted jsem v akci videla Lovelu a dost o ni premyslim.
Pati: nedavno jsem vzpominala na prochazku po parku. Jen co se dostanu na materskou tak napisu a zajdu se nekdy zase vyvencit s tebou, jestli to neva
Pati na účast na aukcích musíš být registrovaná, a to nejméně 14 dní. Je to jako droga. Koukám tam furt, peněz už jsem utratila, no hrůza. Ale výbava po mých dceruškách už byla opravdu staromódní ne všechno jsem měla.
Kalinichto já jsem prášek nikdy moc neřešila. Vždy jsem používala ty kvalitnější a bylo to v pohodě. Ale o Lovele vím, je fakt dobrá. Uvažuju, že ji koupím do začátku na plíny.
Jak mimi roste nevím, na kontrolu jdu ve čtvrtek. Minule mi doktorka nic neměřila, jen mi řekla údaje z knížek. Jako kdybych si je už nezjistila, že? Takže žádné „měření ani vážení“ mimi se ještě nekonalo. ![]()
Takže vlastně ani nevím. Akorát zjišťuji. že je mimi už skoro pod mýma žebrama. Kope, žďuchá do mě vertikálně, no sranda. Ráno když se probudím, tak je nacpané celé v podbřišku. Vypadám pak jak hruška.
Benjul tak to s tim podbiskem znam
Dokonce se mi to i nekde podarilo vyfotit. Vzdycky kdyz to udela, tak se tomu silene smeju. Dupka jedna mala
Většinou si ale myslim, ze lezi tak jak rikal doktor, hlavicka nahore a nozicky dole. Vecne me kope do podbrisku a obcas mi u zeber naskakuje boule. ........ Diky za radu s tim praskem. Dneska jeste jedeme do Makra tak se mrknu kolik stoji tam, ale jinak v Tete maji ted 8kg i s avivazi Lovela za 349,– , takze proto se ptam. Nechce se mi kupovat tak velky prasek, kdyz nevim jak ho mimina snasi. Ale laka me to, protoze jinde ho maji o 100-150 drazsi. ![]()
Tak dej potom vedet jak ti prdolka roste, ja jsem holka zvedava
![]()
Jinak minuly viken u nas na zarijovkach me docela dostal pribeh jedne z nich. byla uz v 36tt a nejak cely den necitila pohyby. Druhy den taky nic, tak jela do nemocnice a miminko bylo mrtve. Nevime presne co se stalo, jeste se neukazala. Ale neni to fer takhle pred koncem, kdyz ho 8 mesicu nosis u srdicka ![]()
Kali, tak to je fakt šílenýýýý. Ale bohužel se to stává. Je to tragedie ![]()
benjulka píše:
Kali, tak to je fakt šílenýýýý. Ale bohužel se to stává. Je to tragedie
Ja vim, proto si rikam jen at si tam vevnitr do me pekne kope. Jsem pak o moc klidnejsi.
Budes chodit nekam cvicit? Zacina me pobolivat cely clovek, tak bych chtela dneska zavolat do nemocnice na rehabku jak mi poradila Pati. Ve Sluneti v Bohumine nemaji bazen a stejne pres prazdniny necvici.
Já mám problém vyjít schody do 3. patra, tak to s tím cvičením nevidím moc reálně. ![]()
Už teď mám 107 kilo, tak si mě dovedeš představit Vypadám jak slonice před porodem ![]()
I když na druhou stranu plavání miluju. To bych ještě zvládla ![]()