Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, chování Tvého bratra je naprosto normální, já mám doma kromě miminka ještě dcerku, která bude mít v říjnu 8.let a co ta někdy předvádí by člověk nepochopil.Taky ta starší musí být nejvíc hlučná ,když mladší jde spát.
Chce to jen pevné nervy, oni z toho hold musí vyrůst. ![]()
mado píše:
Co jeho tatínek? Chlapská autorita v tomto věku zabírá ve většině případů.Nebo dobrý trenér, vedoucí oddílu, prostě kluka smysluplně zabavit. M
JEHO ZASRANEJ TATÍNEK SI ŠEL UŽÍVAT ZA MILENKOU!!!! A NECHAL MĚ V TOM SAMOTNOU!!(to jen tak na okraj a to nám tvrdil, že jede na chalupu ekat dříví)…
Já jsem s bratrem hodně často, někdy mne polouchá víc jak mámu umím ho zabavit vymylet činnoti na celý den, ale dneska prostě vše odmítá a vysmívá se mi do ksichtu… Má dny kdy je zlatej a potom dny kdy perlí… Dneska je vyloíženě vidět, že se před tím vým kamarádem předvádí!
Michaelo - chápu, že jsi vytočená - ale neměla by ses trochu krotit ve výrazech?
![]()
Michaelakkk píše:mado píše:
Co jeho tatínek? Chlapská autorita v tomto věku zabírá ve většině případů.Nebo dobrý trenér, vedoucí oddílu, prostě kluka smysluplně zabavit. MJEHO ZASRANEJ TATÍNEK SI ŠEL UŽÍVAT ZA MILENKOU!!!! A NECHAL MĚ V TOM SAMOTNOU!!(to jen tak na okraj a to nám tvrdil, že jede na chalupu ekat dříví)…
Já jsem s bratrem hodně často, někdy mne polouchá víc jak mámu umím ho zabavit vymylet činnoti na celý den, ale dneska prostě vše odmítá a vysmívá se mi do ksichtu… Má dny kdy je zlatej a potom dny kdy perlí… Dneska je vyloíženě vidět, že se před tím vým kamarádem předvádí!
No prostě asi jako každý jiný dítě..
A fakt , proč hned tak sprostě - jseš vytočená, ale je to jen dítě..
baghira píše:
Michaelo - chápu, že jsi vytočená - ale neměla by ses trochu krotit ve výrazech?![]()
No nevim o něm líp mluvit nebudu před měsícem mámě řekl, že má 3 letou dceru a že tou ženskou nic nemá a že chce zůstat s ní!!! Samý kydy! jakmile je máma pryč já doma odjede za tou milenkou!!! a mámě lže!! mám se krotit? Nevim proč! jem vytočená tak že ani nevíš jak!
Lizbeth píše:Michaelakkk píše:No prostě asi jako každý jiný dítě..mado píše:
Co jeho tatínek? Chlapská autorita v tomto věku zabírá ve většině případů.Nebo dobrý trenér, vedoucí oddílu, prostě kluka smysluplně zabavit. MJEHO ZASRANEJ TATÍNEK SI ŠEL UŽÍVAT ZA MILENKOU!!!! A NECHAL MĚ V TOM SAMOTNOU!!(to jen tak na okraj a to nám tvrdil, že jede na chalupu ekat dříví)…
A fakt , proč hned tak sprostě - jseš vytočená, ale je to jen dítě..
já nejem nnaštvaná na bráchu to co zse provedl jeho otec je čertvé brácha už e odpoledne sklidnil když jsem dovolila aby u ná ten jeho kamarád spal…
Michaelakkk píše:baghira píše:No nevim o něm líp mluvit nebudu před měsícem mámě řekl, že má 3 letou dceru a že tou ženskou nic nemá a že chce zůstat s ní!!! Samý kydy! jakmile je máma pryč já doma odjede za tou milenkou!!! a mámě lže!! mám se krotit? Nevim proč! jem vytočená tak že ani nevíš jak!
Michaelo - chápu, že jsi vytočená - ale neměla by ses trochu krotit ve výrazech?![]()
Já tě chápu. Ovšem ulevit si můžeš i slušně, ne jako dlaždič. To není dobrá vizitka ![]()
baghira píše:Michaelakkk píše:Já tě chápu. Ovšem ulevit si můžeš i slušně, ne jako dlaždič. To není dobrá vizitkabaghira píše:No nevim o něm líp mluvit nebudu před měsícem mámě řekl, že má 3 letou dceru a že tou ženskou nic nemá a že chce zůstat s ní!!! Samý kydy! jakmile je máma pryč já doma odjede za tou milenkou!!! a mámě lže!! mám se krotit? Nevim proč! jem vytočená tak že ani nevíš jak!
To už slušně nejde… ![]()
A jak se to vyvíjí s tchýní? Dala pokoj, nebo chce pořád tu střídavou píči o Samíka?
Michaelakkk píše:baghira píše:To už slušně nejde…Michaelakkk píše:Já tě chápu. Ovšem ulevit si můžeš i slušně, ne jako dlaždič. To není dobrá vizitkabaghira píše:No nevim o něm líp mluvit nebudu před měsícem mámě řekl, že má 3 letou dceru a že tou ženskou nic nemá a že chce zůstat s ní!!! Samý kydy! jakmile je máma pryč já doma odjede za tou milenkou!!! a mámě lže!! mám se krotit? Nevim proč! jem vytočená tak že ani nevíš jak!
A tož zas… Jsou i sprostější slova
. A po celodenní péče o předpubertáka na to máš nárok.
![]()
Lizbeth píše:
No Míšo, promin, ale přijde mi, že máš pramálo pochopení pro odrosteljší děti..
Nechci, aby ses urazila, ale chování bratra mi nepřipadalo vůbec mimo normál.
Napomínání aby nekřičel - fakt to jde těžko, hrát si a zabavit se v tomto věku potichu. že neposlouchá?? A kdo je dokonalý?? Je to jen kluk, který se občas nudí a třeba pro něj nejsi taková autorita, aby hned salutoval.
Spíš mě zaráží, že se bije do hlavy a říká o sobě takové věci - nemá nějaký problém?? Se sebevědomím.Neříká mu často někdo, že je špatný, hloupý, rozmazlený, k ničemu, nic neumí atd?? Až je mi ho líto.
Děti když jdou ven, tak stále stejně lezou domů, něco chtějí, - uklidit kolo, vyndat kolo, vzít si míč, něco dobrého - prostě courají - jo je to k zbláznění, ale tohle dělají i hodné vychované děti - to neznamená, že je fracek.
No s tou peněženkou - je to průšvih, ale děti prostě nepřemýšlí co z toho bude, když se na něco příjde, prostě dělají občas kraviny.
Leze ti na nervy, já to chápu.. Ale je to takový blbý věk - on už není ani roztomilý, ale také ještě není samostatný a rozumný..zkus s ním mít větší trpělivost a vcítit se do jeho věku.
nevím, zda ho dlouhodobě hlídáš nebo je u tebe zabydlený, ale nevěřím tomu, že je rozmazlený a nenormální..
Všechny děti dokážou být rozjívené( zvlášt před kamarády), hnusné a na zabití..Co takhle si s ním večer popovídat - ale o tom, co zajímá jeho, jak se cití, co by chtěl, prostě povídat.. zájem..
Naprosty souhlas, mam dve holky - dvouletou a sedmiletou a ta starsi kolikrat jeci a je vic rozjivena nez ta mensi - a to navic ta mala vse od ni okoukava.
Navic se k tomu zacina pridavat, odsekavani, odmlouvani a delani obliceju, pripadne urazeni a odchazeni do jine mistnosti…
No nechci ani videt puberty.
Minule tu mela desetiletou kamosku a detskym kocarkem schodily a rozbily zrcadlo - nastesti zabalene v kartonu, takze se nikomu nic nestalo…
Jenom se desim uz dopredu puberty, protoze jestli preziju tu u starsi, tak nam zacne u mlade, ktera je navic jeste vztekloun urputny…
Míšo já ti rozumím, ale musíš si říct, že je to jen malé dítě. Já mám skoro osmiletou ségru a ta když se ráno vzbudí a otevře pusu, tak ji nezavře dříve než jde spát. Když je u mě, tak mě její otázka co má dělat provází celý den a přivádí mě k šílenství. Někdy mám chuť ji svázat do kozelce a dát ji roubík
![]()
No mě tak přišlo, že možná jsi nepříčetná spíš kvůli tátovi, a brácha byl jen hromosvod do příspěvku..
Ale tak snad jsi to už rozdýchala. ![]()
Tak pokud je u vás taková situace v rodině, tak to brácha jistojistě vnímá taky a protože je to pořád malý dítě, tak neumí jinak reagovat, než zlobením. M
Ahojky, mám sedmiletého syna a určitě je normální, že se děti předvádí před kamarády, náš malý je doma zlatý a pak když mám možnost ho vidět mezi dětmi, tak si říkám, že to není moje dítě…
každopádně taky se často těším, až půjde večer spát, pusu nezavře celý den, je děsně zvídavý, stále se na něco ptá a co se týká toho zamlčování skutečností, nechci to nazývat lhaním, to je v tomhle věku taky normální, dělají to snad všechny děti co znám. každopádně, já se snažím malému vysvětlovat, že nemusí mít strach mi cokoli říct, že se má přiznat, i když něco provede, že sice budu třeba zuřit, ale rozhodně mín, než když zjistím, že lhal.