Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžeš se odhlásit z UP a hned jít na pojišťovnu, ale tedy spojitost se svačinami jsem nepochopila…
@j.a.n.i1 píše:
Můžeš se odhlásit z UP a hned jít na pojišťovnu, ale tedy spojitost se svačinami jsem nepochopila…
díky, no pokud je nahlášený na celodenní docházku tak i když ho odhlašuju každý den tak i tak platím za odpolední svačiny i když je nedostává, musela bych mít nahlášenou jen dopolední abych za ně neplatila, což teď budu muset mít jen dopolední abych splnila podmínku pojišťovny že dítě může být max 4 hodiny denně ve školce ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ani já ne, přeci když tam dítě nespí, tak svačiny neplatím.
@xstrasilka píše:
Ani já ne, přeci když tam dítě nespí, tak svačiny neplatím.
my platíme… všechny školky v našem městě ale v jiných je dostanou děti aspon s sebou když jdou po spinkání domů
@Anonymní píše:
my platíme… všechny školky v našem městě ale v jiných je dostanou děti aspon s sebou když jdou po spinkání domů
Já to tedy nikdy nepropocitavala, ale žiju v přesvědčení, že když jde dítě po obědě, svačiny neplatíme. Žádné vyúčtování nedostávame, rano jen děti hlásí, jak jdou.
@xstrasilka píše:
Já to tedy nikdy nepropocitavala, ale žiju v přesvědčení, že když jde dítě po obědě, svačiny neplatíme. Žádné vyúčtování nedostávame, rano jen děti hlásí, jak jdou.
my taky ne a taky jsem žila v tom že se neplatí, ale až nedávno jsem na to došla čistou náhodou když mi kamarádky právě říkaly, že u nich ve školce dostávají svačinku s sebou domů, proto jsem se na to pak ptala a bohužel se to musí platit, neplatila bych kdybych měla nahlášené jen to dopoledne natrvalo, ale nevím jestli to tak je jen u nás ve městě nebo všude… je to pár korun ale tak určitě by mi pomohlo kdyby to dostával s sebou domů, svačinka se hodí vždy ![]()
U nás jsou dvě možnosti. Buď to nahlásím den dopředu a svačinu mu odhlásí a nebo to nestihnu, tak ji dostane v pytlíčku sebou. Zkus se zeptat, jestli to u Vás taky není.
@Aspera píše:
U nás jsou dvě možnosti. Buď to nahlásím den dopředu a svačinu mu odhlásí a nebo to nestihnu, tak ji dostane v pytlíčku sebou. Zkus se zeptat, jestli to u Vás taky není.
s sebou ji nedostáváme prý z hygienických důvodů a jinak odhlášení je jen když chci odhlásit celý den tak musím nejpozději v 8 ráno zavolat ale jinak najde odhlásit jen svačinu, je to divné ![]()
@Anonymní píše:
s sebou ji nedostáváme prý z hygienických důvodů a jinak odhlášení je jen když chci odhlásit celý den tak musím nejpozději v 8 ráno zavolat ale jinak najde odhlásit jen svačinu, je to divné
děti mám ze školky už dávno pryč, ale ani u nás tehdy nešlo odhlásit jen část jídla, vždy buď všechno nebo nic. svačiny jsme domů dostávali, ale právě z hygienických důvodů jiné, než ostatní děti - ty měly například chleba s pomazánkou a nakrájenou okurku, my rohlík s mrkví nebo jogurt nebo prostě něco, co je v celku, nic připravovaného v kuchyni. ale museli jsme to hlásit předem.
@Anonymní píše:
díky, no pokud je nahlášený na celodenní docházku tak i když ho odhlašuju každý den tak i tak platím za odpolední svačiny i když je nedostává, musela bych mít nahlášenou jen dopolední abych za ně neplatila, což teď budu muset mít jen dopolední abych splnila podmínku pojišťovny že dítě může být max 4 hodiny denně ve školce
a proč nedostává svačinu když je v ceně? malá tam nikdy nespala a vždy dostane svačinu domů. Neplatíš třeba jen za oběd a dopol svačinu? Pokud ne tak bych to řešila, nebudu platit za něco co dítě nedostane a ostatní co jdou po obědě taky nemají svačinu?
Prvně je třeba mít papír z pracáku, že tam je ukončená evidence, jinak nemá cenu na pojišťovnu chodit - dneska jsem tam byla zbytečně. Dostala jsem formulář na vyplnění a potom s tím formulářem a papírem z UP na pojišťovnu. Takže já jdu zítra ukončit evidenci a pak na pojišťovnu.
@Irinka0210 píše:
Prvně je třeba mít papír z pracáku, že tam je ukončená evidence, jinak nemá cenu na pojišťovnu chodit - dneska jsem tam byla zbytečně. Dostala jsem formulář na vyplnění a potom s tím formulářem a papírem z UP na pojišťovnu. Takže já jdu zítra ukončit evidenci a pak na pojišťovnu.
no a ten papír mi dá hned zítra jak to tam půjdu ukončit nebo musím počkat až mi přijde poštou?
@Markéta80 píše:
a proč nedostává svačinu když je v ceně? malá tam nikdy nespala a vždy dostane svačinu domů. Neplatíš třeba jen za oběd a dopol svačinu? Pokud ne tak bych to řešila, nebudu platit za něco co dítě nedostane a ostatní co jdou po obědě taky nemají svačinu?
všichni co jdou po obědě tak platí a nedostanou ji, prostě to tam takhle mají, je to pěkně pitomé, ředitelka mi řekla že pokud nechci platit tak musím odhlásit na furt ![]()
@Anonymní píše:
všichni co jdou po obědě tak platí a nedostanou ji, prostě to tam takhle mají, je to pěkně pitomé, ředitelka mi řekla že pokud nechci platit tak musím odhlásit na furt
tak to ybch se teda hádala, platit za ěnco co dítě nedostane
, u nás to mají děti vždy na místě kde mají položené čepice a odpovídá svačina tomu co píší v jídelníčku. Zase tam nejde odhlásit svačiny, prostě se platí za jídlo na celý den s tím že sváču si dítě odnáší domů ![]()
Ahoj, mám skoro pětileté dítě, chodí do školky ale beru si ho většinou po obědě domů, zatím tam spal třikrát a to nemusel. Takže zbytečně platím odpolední svačiny, které nikdy neviděl.
Jsem registrovaná na UP ale chci se odhlásit a registrovat na pojišťovnu jako osoba pečující do 7 let dítěte. Prakticky co pro to mám udělat? Když se zítra odhlásím z UP můžu jít hned na pojišťovnu tam oznámit změnu a pak hned to oznámit do školky?? Nebo první musí přijít nějaký dopis z UP a až pak to můžu jít oznámit na pojišťovnu. Díky za rady.