Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možné to je. Pokud oba souhlasí.
A uvědomuje si současný partner, že při vašem rozchodu bude platit na „cizí“ dítě? Že bude po něm tvůj syn dědit? Z pozice otce se už nikdy nevyvlíkne.
Pokud si tuto zodpovědnost uvědomuje, souhlasí, tak bych do toho šla.
Predevsim je treba si uvedomit, ze na noveho otce prejdou nejen povinnosti, jako treba vyzivne, ale i prava a to i v pripade vaseho rozchodu. To bych zohlednila ja, rok a pul mi zatim pripada jako kratka doba zapsat svemu diteti noveho otce do RL. Nicmene je to jen muj nazor a tak ho take ber.
Zdravím,
urážlivé příspěvky a na ně navazující jsem smazala.
@Scarabeuss Zbytečné soudy vynechte, pokud nemáte pro zakladatelku radu, je tu spousta jiných, pro Vás užitečnějších témat.
Monika
Dobrý den,
je to ještě velice čerstvé a zatím to nechci roztrubovat, proto anonymně. Mám 18 měsíčního syna z předchozího vztahu. S expřítelem od narození dítěte nežiji a mám od té doby jiného přítele, nynějšího manžela. Syn bere manžela jako svého otce. Biologickému otci se nedávno narodilo dítě a mně se dnes zeptal, zda by si manžel syna nechtěl do své péče a že by se vzdal veškerých práv na něj. Samozřejmě my jsme pro. Už dlouho jsme si to přáli, ale neodvážili jsme se tuto možnost navrhnout.
Je to možné holky? Když obě strany souhlasí?? Mohl by se můj nynější partner nechat zapsat do rl jako otec se všemi právy a povinostmi??
Předem velice děkuji za odpověď