Otec mi udělal veliký dluh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
875
23.2.14 17:14

@ynax :palec:

Příspěvek upraven 23.02.14 v 17:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
23.2.14 17:14

@ynax jo, to je přesný! Hlavně tu smlouvu okamžitě ukončit, dohodnout splátky nebo to zaplatit najednou!! Abys v tom nepokračovala dál @christina26 a otec nejel na „tvojí“ elektrice a dobrotě…jestli ti podepíše směnku, tak to bude jen dobře, i když já tomu osobně nevěřím… a jinak přepážky - jde o to, odkud jsi! To nepíšeš…Takže hledej podle svého města. Oni totiž na svých stránkách mají uvedeno pouze centrum v ČBudějovicích , ale je i u nás v Brně…takže větší města asi bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
23.2.14 17:15

Doufám, že jsi už tu smlouvu s dluhem vypověděla a on nebere elektřinu dál na Tebe. Penále by odpustit mohli, pokud budeš dodržovat platební kalendář a sepíšeš ho s nimi. Že Ti peníze vrátí otec nebo že Ti snad na dluh bude přispívat, tak na to bych se nespoléhala. Maximálně budeš jen příjemně překvapená. Ale pokud udělal tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
23.2.14 17:17
@christina26 píše:
Ahoj mám takový veliký problém a potřebovala bych poradit muj otec asi před 3 lety mě poprosil jestli mu mužu vzít na sebe elektřinu od eonu protože on tam má dluh a tak mu ji nedají, a navíc mě přemlouval že to bude každý měsíc platit at se nebojím že vlastní dceru by nezadlužil a až ted nedávno jsem se dozvěděla že to neplatil a tak mi tam vznikl dluh skoro 41 tisíc i s penálema takže mi to celou dobu tajil a kdykoliv jsem se zeptala tak mi lhal. Chtěla jsem se sním domluvit aby mi dával měsíčně nějakou učitou částku abych to mohla alespon splácet a on na to že jim mám tam říct že jsem matka na mateřské atak že po mě nemužou chtít moc že jim mám dávat 200 kč měsíčně prý to stačí jenže to by bylo na strašně moc let a to nechci ale není s ním domluva domluva on se chová jakože nic no tak mi prostě udělal dluh a co je na tom. Mám pár nápadu jak bych to mohla řešit ale stejně předtím bych si tu ráda přečetla i vaše názory co by jste třeba dělali v mé situaci

To samý mi udělala matka, akorát u mě to nestihlo přijít k soudu, takže se luh nevyšplhal tak vysoko, ale i těch 17 tisíc zabolelo. Matka domluvila splátkový kalendář na 500 měsíčně, firma vymáhající pohledávku s tím souhlasila. Platila jsem to já a každý měsíc z matky peníze horkotěžko mámím. Někdy dá, někdy ne. Já už ten dluh mám samozřejmě splacený, ale máti to neví, protože to už bych žádnou splátku neviděla. Tenkrát jsem udělala šílenou scénu, že okrádá o 500 měsíčně svýho vnuka, ale hlavně, že si hraje na úžasnou babičku.
Radu bohužel nemám, snad jen, aby jsi to začala co nejdříve řešit a splácet. Obávám se, že z otce už to nedostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
23.2.14 17:19

Ukazkovy pripad naivity z tve strany. Pokud byl otec jiz na zacatku v takovych potizich, ze nemohl mit na sebe smlouvu a musela jsi si ji vzit na sebe ty, mela jsi to platit ty s tim, ze on ti ty penize bude davat. Ty musis mit kontrolu nad tim, co komu dluzis. Ted to rychle zaplat a bud smlouvu vypovedet nebo penize od nej mesicne vybirat. Ale fakt never, ze to bude nadale platit a ze se s tebou bude eon nejak babrat. Dobre, ze mas napady, jak to resit. Uplatni je driv, nez prijde exekutor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.2.14 17:22

@christina26 uznání dluhu sepíšete u notáře…
Nebo si zkus někde najít nějaký vzor a pak jděte na úřad, kde ověří vaše podpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.14 17:24

@sagina já nevím jak se mu tohle mohlo povést tvrdí mi že to nezaplatil asi jen 5 krát jenže to by tam nebyl takový dluh tak nevím to musejí být snad ty penále no musím si vše zjistit podrobněji. Je od něj hnusný i to že dlouhou dobu věděl že neplatí a nic mi neřekl at mi tam hezky naskáčou ty dluhy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
23.2.14 17:25

Normalne smenku, neni pry uz ani potreba overovat podpis. Smlouvy a uznani dluhu se asi sepisuji s pravnikem, coz stejne pochybuju, ze tam otec s tebou pujde.

• Citovat
  • Upravit
Moňas.p
23.2.14 17:26
@christina26 píše:
@sagina já nevím jak se mu tohle mohlo povést tvrdí mi že to nezaplatil asi jen 5 krát jenže to by tam nebyl takový dluh tak nevím to musejí být snad ty penále no musím si vše zjistit podrobněji. Je od něj hnusný i to že dlouhou dobu věděl že neplatí a nic mi neřekl at mi tam hezky naskáčou ty dluhy :(

Zavolej na eon, at ti poslou cely vypis z historie placeni a vse si zjisti, budes pak chytrejsi. Kdy jsi podepsala smlouvu?

• Citovat
  • Upravit
23.2.14 17:27

A nebere elektřinu dál už tam v tom bytě nebydlí asi neplatil i nájem tak ho odtamtud vykopli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.14 17:28

@Moňas.p před 3 lety skoro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
23.2.14 17:28

Jinak otec ti samozrejme lze, protoze pokud by nezaplatil jen 5 splatek, tak by se to na tech 40 tisic vysplhalo az po soudech atd… soudni vylohy navic byvaji kolem 10 tisic, takze si myslim, ze keca a ze to neplatil nikdy, nicmene se divim, ze ho eon davno neodpojil. Jak dliuho tam ten dluh je?

• Citovat
  • Upravit
Moňas.p
23.2.14 17:30
@christina26 píše:
@Moňas.p před 3 lety skoro

Aha, tak to je jina… no zavolej tam hned a domluv se s nima. Je mi to lito, tohle ja resim neustale takovy problemy… preju, at vse brzo vyresis

• Citovat
  • Upravit
15814
23.2.14 17:32
@christina26 píše:
A nebere elektřinu dál už tam v tom bytě nebydlí asi neplatil i nájem tak ho odtamtud vykopli

no a co s tou elektřinou je? zrušila jsi ji? protože nevím, jestli se sama jen tak zruší - když jsem se rozváděla a měnila smlouvu z exe na mne u PRE, tak jsme změnu museli podepsat oba, on jako původní odběratel, já jako nový, vzájemně jsme podepisovali i stav elektroměru ke dni změny.

ale ono vzhledem k výši dluhu je možné, že už je byt odstřihnutý a odběr elektřiny do něj byl ukončený i bez tvého přičinění. ale i tak bych si co nejdřív zjistila, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.2.14 17:34
@Moňas.p píše:
Normalne smenku, neni pry uz ani potreba overovat podpis. Smlouvy a uznani dluhu se asi sepisuji s pravnikem, coz stejne pochybuju, ze tam otec s tebou pujde.

To třeba není potřeba, ale je to větší jistota, že to nikdo nanapadne, že je to falšný podpis a tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová