Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
…ja take otehotnela hned ten prvni cyklus po vysazeni HA…to mi bylo 19let…po 10letech jsem otehotnela mesic po vyndani nitrodelozniho teliska…ani jsem necekala,ze to bude tak brzy
…prece jenom vek je vek
…
Ahoj,
vprosinci jsem už jsem nebrala antikoncepci a v únoru jsem otěhotněla. Moje švagrová se o otěhotnění snažila třičtvtě roku a podařilo se jim to stejně jako nám. Mezi dětma je rozdíl tři týdny…
![]()
i510
Ahoj,
nám se to taky podařilo v prvním mšsíci snažení ![]()
Přeji všem hodně úspěchu…
Hanka a Hanička
Ahojky,
nam se zadarilo snad druhy den po vysazeni antikoncepce. Ale priznam se, byt predesilam, ze jsem stastna ze skritatko mam a nemenila bych nic, bylo to tak trosku mimo „plan“. Tak nejak jsme se prestehovali, tak jsem si rekli, ze ted uz muze prijit mimco (jsme spolu letos 13ty rok), ale ze pred tim stihneme svatbu - coz se nestalo, protoze jsem nevedela jak mi bude a prozvracet svatbu se mi moc nechtelo.
Mam kolem sebe spoustu kamaradek, ktere se prave snazily a rekla bych, ze tak prumerna doba snazeni je pul roku az rok. Proto jsem si tak nejak rikala, prece to neni hop na kravu a je tele
(omlouvam se slabsim naturam za prirovnani, ale snad mi je omluvou, ze to myslim na sebe
) a ono nekdy je a nekdy ne.
Jestli jste teprve ted zapocali snazeni tak bud v klidu ono to prijde neboj
A hlavne zadne stresy, ze to nejde - to se muze taky neblaze „podepsat“ na uspesnosti snazeni
![]()
Ahoj holky. Tak nám se mimčo podařilo na první pokus, taky jsem se děsila kdoví jak dlouho to potrvá ale zadařilo se hned:).Za což jsem moooc ráda:).No a byl z toho hned dáreček pod stromeček.
Ally+ Monča 2,5 měsíce
Ahojky:-)
Pevní cyklus snažení, druhý po vysazení HA po pěti letech = dcera Anika momentálně 15měsíců.
Albi+Anika
No, fakt mám pocit, že se to „musí“ povést hned
.
Peťulka nebyl plánovaný, studovala jsem, brala HA a najednou… byla těhotná.
No a nyní jsme se snažili skoro 3 roky… první rok docela pohoda, prostě jsme se milovali s vědomím, že chceme miminko, druhý rok stres, deprese, slzy, měření BT, vyšetření… a nic. A třetí rok jsem dostala - konečně nějaké léky. Nepomohly, skončila jsem s hyperstimulačníma cystama v nemocnici.
Pak jsme se smířili s CAR a já před vánocema zjistila, že čekáme miminko
. Takže - neplánovat! To se nám nakonec odsvědčilo.
HA jsem brala několik let a po vysazení jsem otěhotněla napoprvé
Uvidíme, jestli to půjde tak snadno i u 2. mimi
Držím ti palce
taky mám z výše uvedených příspěvků pocit, že všichni šťastně těhotní na první pokus-:) Všem to přeju, ale věřte, že těch, kterým se nedaří, je taky velká spousta a taky možná nemají náladu se o tom moc rozepisovat. Nám to trvalo dva roky, prodělala jsem spoustu nepříjemných vyšetření, hormonální a kortikoidovou léčbu včetně píchání injekcí do břicha apod…už jsme i přestávali doufat a plánovali si život jinak… Vím, že to může trvat ještě daleko déle, jsem moc ráda, že se nakonec zadařilo, i když nám doktoři nedávali moc šancí. Všem, co po tom touží, přeji, at se zadaří co nejdříve a bez komplikací. martina
Ahoj,
Karolínka se zadařila 3. cyklus po vysazení HA a Neználek rovněž. Ale u druhého to bylo první 2 měsíce docela pasé, ovulaci provázely takové příšerné bolesti, že na snažení nebylo pomyšlení.
Jana
Já jsem kdysi v únoru vy:,–(ila prášky a dala si asi 3 měsíce na vyčištění organismu, pak jsme to zkusili, ani jsem nečekala, že bych byla těhotná, na testu si mi ukázala jen jedna čárka, tak jsem ho hodila do koše, ale asi za 2 hodiny mě napadlo se na test znovu podívat a byly tam čárky dvě. A další překvapení nás čekalo kolem 19. týdne, kdy mi zjistili, že čekám dvojčátka. Martina a kvíďata
Ahoj,
já jsem otěhotněla hned napoprvé po vysazení HA, ale taky jsem bohužel hned potratila
Počkali jsme 1 cyklus a pak to začali zkoušet znovu a opět na první pokus se to povedlo (ségra si ze mě dělala srandu, že stačí, aby se na nás chlap usmál a jsme těhotné - ona má na první pokus 2 děti:-) ) Jsem zvědavá, jak to vyjde s druhým děckem. Plánujeme ho tak za 3 roky a to už mi bude víc než 35 a to se možnost otěhotnění začíná snižovat. Tak doufám, že nás příroda nenechá dlouho čekat…
Tereza
ahoj,
u nas nekolik let HA, pak vysazeni a pul roku „cisteni organismu“ a po zacatku snazeni se nam to povedlo na 2.pokus (kolem mych 30.narozenin)
jsem strasne zvedava, jak to bude na druhe snazeni…?
at to vyjde vsem, kteri se o to snazi!!
Inka + Vojtik
Nám se povedlo rok a půl po vysazení HA. Nic jsme neplánovali, první rok jsme si ještě dávali pozor jinak a poslední půlrok jsme to nechali být
Tak trošku se mi asi zbláznily hormony, protože i když si manžel pozor dát chtěl nenechala jsem ho ![]()
A tak jsme teď tři a je to fajn.
Papa a hodně štěstí při snažení