Otěhotnět před maturitou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1130
12.12.16 17:46

Počkala bych po maturitě. Těch pár měsíců už mít vliv na situaci nebude. Jako na potvoru se může zadařit napoprvé a třeba kuli komplikacím budeš muset být v nemocnici nebo Ti bude tak zle, že se nezvládneš učit. Jinak s vlivem stresu je to různé. Některé dítě to ovlivnit nemusí vůbec jiné to odnese (respektive pak ty) třeba horším spánkem, větší dráždivostí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
12.12.16 17:52

@lara9097
Půl roku vydrž. Bude to lepší i pro tebe ;) Pupek fakt u maturity nepomáhá, tam jde o znalosti. Naopak, časté případné návštěvy lékaře či dokonce zařízení klidu ti můžou zaručit to, že nebudeš klasifikována, tedy ani připuštěna k maturitě. A pokud i u vás platí pravislo max. 30% absence s tím, že popoletí má asi 3 měsíce, tak je to fakt snadný.

Zároveň se chceš brát jako koule?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
12.12.16 18:07

@lara9097 no nevím..pokud se stane, proč ne.. ale cíleně :think: Může ti být hrozně zle, zvracet o 106 - to se pak blbě učí. Nebo nedej bože, aby těhotenství zamlklo (je to příroda a stává se to relativně často)..budeš mít pár týdnů do maturity a budeš z tohohle zoufalá a na učení ani pomyšlení. Nebo budou problémy s krvácením, nutný třeba i pobyt v nemocnici. Jestli už těch pár měsíců nepočkat - aspoň do dubna, ať máš maturitu z krku. Abys tohle třeba pak nemusela řešit až za další rok, protože se to nějak divně semlelo.. Nechci strašit, ale jeden nikdy neví.. Já bych šla na jistotu. O ten maturitní stres až tak nejde - to není nic zásadního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.12.16 18:17

@lara9097 Jestli jsi ve 4.ročníku a maturuješ tedy za nějakých 4-5 měsíců, tak bych počkala. Může ti být blbě a to fakt hodně, kdyby nedej bože těhotenství nevyšlo byl tam nějaký zamlklý potrat, budeš psychicky v pytli a maturitě to nepřispěje. Těch 5 měsíců to počká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
12.12.16 18:39

Ahoj, tak ja otehotnela na konci března a od 26.dubna jsem měla maturitu. Těhotenství jsem zjistila až v půlce května, takže jsem dělala jen ústní a pocitem, ze jsem těhotná. Do te doby jsem to nevěděla a úplně v pohodě. Nervy jsem měla a nejvíc před ustnimi, to jsem probrecela den předtím. Ráno v ten den jsem spíše stresem zvracela. Jinak těhotenství úplně bez problémů a za 19dní mám termín, vše v pořádku. Akorát teda nemám žádné zdravotní komplikace, tak myslím ze bys to zvládla pokud by se zadarilo. Hodně štěstí kdyžtak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
12.12.16 19:01

Moje kamarádka a zároveň moje spolužačka… Maturovaly jsem obě v květnu.. Nikdo netušil, ani ona ne, že je těhotná.. Na začátku září se vdávala a v polovině září se jí narodila holčička.. Takže bych se toho vůbec nebála. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
12.12.16 19:09

Hele, maturita mit vliv nebude, ten relativne kratkodoby stres taky ne… Ale srovnej si poradne to, jestli neodlozit snazeni po mature.Ono totiz to tehotenstvi muze mit vliv na maturu…ja prvni ctyri mesice u vsech mych tehotenstvi prolezele, chvili i na kapackach.Byla rada, ze aspon po lzickach vypiju caj, zvracela i dvacetkrat denne. A rozhodne nebyla schopna se ani ucit, natoz pripadne predvadet vykon u maturity. Kazdy ma tehotenstvi jine, ale musis brat v uvahu, ze si treba toho cerneho petra vytahnes. Budes unavena, vycerpana, rozzvracena… Ver, ze mi stokrat lepe bylo na porodnim sale, nez prvni ctyri mesice.Pak to jako zazrakem ustalo, ale ty prvni mesice byly silene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
12.12.16 19:46
@lara9097 píše:
@EmmaAnna @SussieS Jediné čeho se bojm, že když se to nepovede, tak pak už třeba nebudu muset mít nikdy děti. Doktor mi řekl, že do 5 let, by bylo dobré to vyndat. Tak nevím jak si s tím moc poradit.. :nevim: :nevim:

Takových pár měsíců už v tomhle žádný rozdíl neudělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.12.16 20:50

@Bohulinka @zvidavajanca @Hanka253 @jenny.fields @KatieRz @JuliF @Maol @SussieS
Díky moc holky :) Pár měsíců asi nic neudělá, to je pravda, ale spíš to podstatné, proč nato spěcháme je to, že třeba rok mi ani vůbec otěhotnět nepůjde a potom už bude na nějaké druhé miminko pozdě, protože vše bude muset ven. Samozřejmě budu ráda, i za ten jeden maličkatý poklad :-) A je pravda, že maturitu bych nerada opakovala v září kort když už teď umím přes polovinu otázek :) Takže asi to posunu na březen, duben první měsíc mi snad zase až tak zle nebude, a tak nejak si myslíím, že to není nikdy ani tak rychle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
12.12.16 21:10
@JuliF píše:
Moje kamarádka a zároveň moje spolužačka… Maturovaly jsem obě v květnu.. Nikdo netušil, ani ona ne, že je těhotná.. Na začátku září se vdávala a v polovině září se jí narodila holčička.. Takže bych se toho vůbec nebála. Hodně štěstí :kytka:

V 5 měsíci netušila, že je těhotná?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
12.12.16 21:11

@lara9097 Já tě chápu. Kamarádka má podobný zdravotní problém, ale ona to nechala až po bakaláři. Teď je těhotná, termín má v lednu. Určitě se vám taky zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
12.12.16 21:56

@lara9097 Přesně tak bych to viděla též. Nechala bych snažení po novém roce, ono se to totiž povést hned nemusí ale též může a zase každá má těhotenství jiné. Někomu blbě je a někomu ne. Kdyby me malá nekopala, tak ani nevím ze jsem v tom (kromě břicha :D ) Takže kdyby si zapadla v tom dubnu, květnu bylo by to asi nejlepší. Protože nevíš jak ti bude. Uvidíš, rozhodně držím palecky ať vše je v pořádku a dockate se klidně i tří dětí :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
13.12.16 09:27

@zvidavajanca Ne, živila se modelingem a nebylo to na ní vůbec vidět.. Hlavně to do 7 měsíce normálně měla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
13.12.16 10:56

Těch pár měsíců bych počkala. Mít dítě ve 20 není přece zas až tak brzo. Každý to cítí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí