Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me presne to co popisujes zacalo po covidu, uz je to rok a porad tu pachut po cole a pepsi citim, kofola je ok. Prodelala jsi covid? ![]()
Prodělala, ale už koncem minulého roku. Přiblížiš mi prosím tu pachuť, kterou citis?
@Terous1993@Terous1993 píše:
Me presne to co popisujes zacalo po covidu, uz je to rok a porad tu pachut po cole a pepsi citim, kofola je ok. Prodelala jsi covid?
Mam to taky a mam to po covidu. Drive jsem colu obcas pila a mela rada jeji vyraznou chut, ted se napiju a chut je takova nevyrazna a vubec to nechutna po cole. Zkousela jsem treba Fantu a chutna stale stejne dobre…
Napadlo mě, ze by to mohlo být covidem, ale do teď jsem se s tím u nikoho ze známých nesetkala.. Já až když nápoj polknu, tak tam cítím něco navíc jakoby, nějakou chemii, nevím, k čemu přirovnat.
@Petája píše:
Mam to taky a mam to po covidu. Drive jsem colu obcas pila a mela rada jeji vyraznou chut, ted se napiju a chut je takova nevyrazna a vubec to nechutna po cole. Zkousela jsem treba Fantu a chutna stale stejne dobre…
@Anonymní píše:
Napadlo mě, ze by to mohlo být covidem, ale do teď jsem se s tím u nikoho ze známých nesetkala.. Já až když nápoj polknu, tak tam cítím něco navíc jakoby, nějakou chemii, nevím, k čemu přirovnat.
Nezměnili složení? Dřív byl v cole i pepsi cukr, pak dlouho už jen v pepsi, do coly dávají glukózo-fruktózový sirup a chutná hnusně. Tak možná to změnili už taky? Já jsem covid měla, ale od té doby jsem žádný colový nápoj nepila, tak nemůžu posloužit zkušenostmi (ale žádné jiné chutě se mi nezměnily).
@Petája píše:
Ono to taky muze byt tim, ze do Coly, vyrabene u nas, se ted nedava cukr, ale glukozovy sirup. V ramci setreni samo. Pokud mate tu moznost koupit si Colu napr. v Nemecku nebo Rakousku, kde je ve slozeni napsan cukr/zucker, tak ta chuť je jina a lepsi…a taky jinak chutna Cola z plastu a ze skla. Ja si ted Colu v podstate davam jen v restauracich, kde mi ji prinesou ve skle, takovy postmix tak to je uplny hnus…
Ja nedavno mela po dlouhe dobe Sprite a teda z neho je umele sladidlo citit na dalku. Jakou jsem na nej mela chuť, tak to teda byl hnus…
@klamonožka píše:
Nezměnili složení? Dřív byl v cole i pepsi cukr, pak dlouho už jen v pepsi, do coly dávají glukózo-fruktózový sirup a chutná hnusně. Tak možná to změnili už taky? Já jsem covid měla, ale od té doby jsem žádný colový nápoj nepila, tak nemůžu posloužit zkušenostmi (ale žádné jiné chutě se mi nezměnily).
Tak to si schválně nechám dovést ze zahraničí, jestli to nebude tímhle, sama jsem zvědavá. Ale teda maličko mě děsí, když vždy řeknu, co v tom cítím a všichni jen koukají, ze to mají v pohodě ![]()
@Hanka1 píše:
Ono to taky muze byt tim, ze do Coly, vyrabene u nas, se ted nedava cukr, ale glukozovy sirup. V ramci setreni samo. Pokud mate tu moznost koupit si Colu napr. v Nemecku nebo Rakousku, kde je ve slozeni napsan cukr/zucker, tak ta chuť je jina a lepsi…a taky jinak chutna Cola z plastu a ze skla. Ja si ted Colu v podstate davam jen v restauracich, kde mi ji prinesou ve skle, takovy postmix tak to je uplny hnus…Ja nedavno mela po dlouhe dobe Sprite a teda z neho je umele sladidlo citit na dalku. Jakou jsem na nej mela chuť, tak to teda byl hnus…
@Anonymní píše:
Prodělala, ale už koncem minulého roku. Přiblížiš mi prosím tu pachuť, kterou citis?@Terous1993
Ja to citim asi tak jak rikas, nejaka chemie nebo jak kdyby spalena guma nebo neco takoveho
A je to prave takovej ocasek po polknuti
Jo, tak to je přesně ono!! ![]()
@Terous1993 píše:
Ja to citim asi tak jak rikas, nejaka chemie nebo jak kdyby spalena guma nebo neco takovehoA je to prave takovej ocasek po polknuti
Dobrý podvečer, jdu se „zvláštním“ dotazem.. Je to déle než měsíc, kdy po colovych, konkrétně po coca cole a pepsi, mi v ústech zůstává taková pachuť, nikdy predtim jsem se s tím nesetkala. Jediná kofola mi to nedělá.. Ze to teď nemůžu pít, protože ta pachuť je nepříjemný, je mi jedno, ale spíše mě zajímá, proč to tak mám, jestli jste se s tím někdo nesetkal?