Pád kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1821
28.12.09 19:07

U nás už to taky začíná. Malej začíná stát a obcházet kolem nábytku a těch pádů naznak přímo do hlavičky je až dost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
28.12.09 21:24

Ja nechci delat chytrou,jen reaguju na prispevky „neznam maminku,ktere by dite odnekud nespadlo“ - tak ja se tedy hlasim. Mne nikdy mimino odnikud nespadlo, nechci to zakriknout a nemyslim to spatne, ale docela ziram, co nektere pisete teda … jeden zuchanec odnekud dolu za druhym.
Samozrejme narazil nekde hlavou, kdyz lezl treba (do skrine, do zidle apod),ale jinak nic. Chapu,ze skutalet se z gauce jde asi rychle, ale prispevek ze"poprve spadnul z postele, podruhe z kresla .." nebo jak to bylo presne ted nevim, me docela dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
25.1.10 10:06

Holky mě dneska spadl prcek z postele. Měla jsem ho ráno u sebe nějak jsem usnula a najednou rána a pláč. No má trošku bouličku na hlavě, ale než jsem zavolala taťkovi, tak už byl v klidu. Pak trošku plakal v postýlce, ale to bylo únavou, usnul normálně ve svojí běžnou dobu, takže to pádu nepisuzuju. Říkám si nebudu hysterčit, ale stejně mám trošku strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bimka
7.1.12 13:19

Ahojky, včera večer mi malá spadla z postele. Vypadá, že je o.k., postel nemáme vysoko, asi jako vy… NErvy jsem až zvracela, celou noc jsem kontrolovala, jsetli dobře dýchá, pořád jsem na ni koukala. Mám hrozný strach, myslíte, že bych měla k lékaři?

• Citovat
  • Upravit
radsi anonymne
15.8.12 20:48

Omlouvam se za anonymitu ale pripadam si jako totalni blbec.

Pulrocni dcera mi dneska po koupani sjela po rucniku z postele, stacila chvilka kdy jsem se jenom natahla pro pyzamo a uz byla na zemi, ranu jsem zadnou neslysela, brecela jenom chvilku. Na hlave zadnou bouli nema, vypada v poradku.
Vsude se pise, ze dite nema po padu spat, ale vzhledem k tomu, ze byl vecer a ona je zvykla chodit spat, tak uz spi.
Chodim ji kontrolovat a vsechno se zda v poradku, ale ja jsem hrozne nervozni jestli ji neco neni.
Nemate nekdo zkusenost? Mam pokracovat v konrolovani nebo radsi jet rovnou na pohotovst?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.12 20:51

NIKAM NEJEZDI. Mne v podobnym veku dcera spadla taky, a v nemocnici ji jen vystresujou a udelaji rentgen - jenze nejaky krvaceni do mozku nebo tak tim stejne nezjisti, jen uraz lebky. Co ja vim, kazdymu nekdy mimino spadlo, a jeste jsem neslysela o tom, ze by nekomu z kamaradu neco zjistili… Cili bud v klidu, hlidej pri nocnim krmeni jestli nema rozdilne velky zornicky nebo tak, a holt si priste dej vic bacha :)

• Citovat
  • Upravit
12921
15.8.12 20:51

Mě dítě spdlo z postele mnohokát poprvé jsem byla vystrašená ted se snažim tomu předcházet ale proste se to stává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
15.8.12 20:52

Máš monitor dechu? Já bych asi z pohotovostí ještě počkala. Jestli brečela jen chvilku, tak to se spíš lekla, než že by jí to moc bolelo.
Kontrolovat a kdyby cokoliv, tak je i uprostřed noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
15.8.12 20:56

Ahoj, někde jsem slyšela že když dítě spadne ze stejné výšky jako je velké (což by postel plus mínus mohla odpovídat) tak že se jim nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
15.8.12 20:57

Já bych byla v klidu, je to sice nepříjemné, ale miminka jsou „gumová“ a většinou se jim nic nestane. Pokud by se praštila hlavičkou o zem, tak bys nejspíš ránu slyšela (párkrát jsem neuhlídala syna, když se učil stoupat - to byly děsivé rány, takové zadunění). Brečet mohla kvůli tomu, že se lekla. Kdyby ji něco opravdu bolelo, tak by patrně řvala jak tur. Asi bych počkala do rána, zda budeš pozorovat nějaké změny po probuzení. Ale na druhou stranu, pokud jsi hodně nervozní a nemáš klid, tak se raděj seber a jeď na pohotovost, ať máš jistotu.

A jako blbec si rozhodně připadat nemusíš, takové nehody se můžou stát. Příště si holt dáš větší pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvvvvvv
15.8.12 20:58
@Zubr píše:
Naznám žádnou matku, které by dítě nikdy nespadlo z postele nebo jiných předmětů … Takže jak už bylo řečeno - sledovat, jak se chová, jestli nezvrací, atd.
Prostě se to stává, i když hlídáš sebevíc.Martina

Mě teda dítě nespadlo, ani jedno..kor v takhle malém věku..ale tím neříkám že se to nemůže stát, třeba jsem měla jen štěstí

• Citovat
  • Upravit
11795
15.8.12 21:03

Náš mladej 7m měl tento týden taky lítací den…tatínek se nám otočil pustit písničku a mládě hapinklo na zem :roll: chvíle breku ale vše při starém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
15.8.12 21:04

Vvvvvvv - nám teda prcek taky nikdy nespadnul, ale jak se naučil stoupat a později lézt na gauč, tak to byly občas ošklivý pády. Naštěstí to vždycky dobře dopadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
15.8.12 21:12

Neboj, všechno bude v pohodě. Mě malá spadla takhle jednou a v pohodě, pak podruhé, když jsem spala a ani jsem pořádně nevěděla, že jí u sebe mám. Teď už tomu předcházím, na postel jí nedávám, nespím sní…jednou se to stane skoro každému a pak už si dá člověk majzla :P neboj, všechno bude v pořádku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3586
15.8.12 21:13

Mě malá bohužel taky spadla, ale vše je ok. Spadla z postele na koberec. Myslím, že pokud nespadne z velké výšky nebo na něco ostrého, na nějakou hranu nebo topení apod., nemá bouli, modřinu apod., obě zorničky stejné a jde ji v noci normálně vzbudit, mělo by být všechno ok. Nemusíš j budit úplně. Stačí ji třeba jen posunout, nebo překulit na bok a pokud se jako by probere i když hned zase usne, je to ok. Úplně cítím, jak si vytřepaná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák