Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky prosím potřebuji poradit malá (11 měsíců) si hrála s plyšákem na plovoučce a pak při ukazování jak je veliká a záklonu se ze sedu převrátila do zadu na hlavičku no nijak velká rána chvilku plakala a pak dobré, stalo se to tak o půl 8, Ted dostala kaši tu celou vypila ale následně ji celou vyzvracela i s evidentně nestráveným obědem. A ted nevím co dělat dali jsme ji spinkat, protože už byla hrozně unavená nespala dneska vůbec tak ji nejde držet vzhůru, ale ted právě nevím jestli budit nebo co a jak totiž to zvracení nevím jestli může být díky tomu že se tukla do té hlavy a nebo prostě protože ji tak kaše nesedla. Co poradíte. Díky moc za rady
Ahoj, no, zvracení sice není pozitivní, ale když zvracela i oběd, tak to nejspíš nebude z pádu, ale spíš trávicí potíže. Většinou pád ze sedu není nebezpečný
Myslím, že jí spíš nesedla kaše ![]()
Taky bych to tipla spise na kasi - Kacenka nekdy vse vyblije i kdyz se preji… ![]()
Nejspise bych sledovala, rano bych se podivala a kdyby se mi porad nezdala, pro klid bych zasla k doktorce…
Mě se kdy si stalo něco podobného ze synem.Neměla by teď dvě hodinky spinkat a sleduj jí zda není malátná a tak…
Ahoj, pokud by ještě zvracela, tak jeď.
Pokud zvracet nebude, 2× za noc bych ji vzbudila, pokud se nebudí sama a zkontrolovala stav, včetně zornic, jestli jsou stejně široké a jestli se stejně stáhnou po posvícení baterkou, do každého očička zvlášť. Je to otrava a nepříjemné, uznávám. Děti padají často, většinou to nic není…Nicméně to neznamená, že být nemůže a opatrnost je vždycky poúrazu hlavy na místě. Ale fakt to nebyla žádná výška, kdybys viděla jaké pády ma za sebou moje… To cos popisovala bylo na denní pořádku..
Přeju ať jste ráno jako rybičky ![]()
Chodila bych ji kontrolovat, jestli je vše v pořádku. Taky se nám takto před spaním stalo, že dcerka spadla, ale z postele, to už byla větší a bouchla se do hlavy. Řev jako hrom, ale to je prý dobré znamení. Nešlo ji držet vzhůru ještě další hodinu nebo dvě, tak jsme ji dali spát, ale chodila jsem ji pravidelně kontrolovat, i v noci jsem se budila, jestli je vše OK. Ale takto ze sedu si myslím, že to nic vážného nebude, to nejsou velké pády, přeci jen jsou děti nízko a navíc ty jejich šešule dost vydrží
Spíš bych řekla, že bude mít nějaké trávicí problémy, když ani oběd nestrávila, třeba jí nesednul a až teď to po té kaši vyhodila. Navíc teď řádí střevní virozy, někdo u toho zvrací, někdo má k tomu průjem… Ráno jí ještě zkontroluj zorničky, jestli obě reagují stejně na světlo - rozšíření se a zúžení se, to je první příznak po úrazu hlavy, že je něco v nepořádku.
Ahoj, pád z takhle malé výšky nebývá většinou nijak problematický. Ale pro jistotu malou kontroluj. Asi by opravdu spinkat neměla aspoň dvě hodinky, ale když je večer a je unavená, stejně nepoznáš, z čeho to je.
Pozoruj ji a když by to ráno nebylo ideální, tak raději zajděte k doktorce. Za to nic nedáš. Raději pětkrát zbytečně než jednou pozdě.
přeju hodně štěstí, naše malá občas padá z mnohem větší výšky a mám z toho většinou infarkt…
Tak pozor, zorničkama ani ničím jiným sama zranění hlavy nepoznáš. Jednou malá spadla, když přehlídla nejspodněšjí schod. Volala jsem dr, ale řekla, že ani sebelepší doktor vnitřní zranění nepozná, tudíž k ní nemám jezdit. ˇříkala, že na 90% to nic není, ale když už jsem jí zavolala, že je nucela mi poslat na pohotovst rtg. Malou vyšetřili na rentgenu a dobrý. Nicméně v tvém případě pád se sedu na plovoucí podlahu bych brala jako normální pád, ono to vydává děsivej zvuk, ale v tomhle případě bych byla v klidu, šavli může hodit i následkem pádu a nemusí to být vážný. Nám tenkrát ten doktor na pohotovosti(nenechali si nás tam ani na pozorování) řekl budit každé dvě hodiny do úplného vědomí. Tak bych to bejt tebou udělala, abys měla klid. Ale ze sedu na záda si myslím, že to nemůže být nic vážného, malej je šídlo a padá takhle i na dlaždice. Horší by to bylo asi ze stoje rovnou na hlavu. ![]()
No zorničky nevim mně samotný reaguje každá jinak a syn to zdědil po mně takže jak je trošku šero tak neni vůbec vyjímka že máme jedno oko uplně tečku a druhou velkou vypadá to zajímavě ale nic to neni na to bych nespoléhala jenom bych skontrolovala jestli je v pořádku a kdybi se ti něco nezdálo tak pak jinak zvracet mohla protože jí jídlo nesedlo jestli to bylo jenom jednou nechala bych to být malej mi takhle žuchne aspon jednou za den se sedu to nic není nemělo by se nic stát ani kdybi stála když to teda neni řacha na beton ale z vlastní výšky by to mělo být v pohodě .
Já teda nechápu, jak spící dítě probudit do plného vědomí
Malej si jednou takhle rozbil hlavu o futra, jeli jsme na šití, rentgen, vše ok. Ale doporučení po 2 hodinách budit a 10 minut si s ním povídat nebo pohrát teda neklaplo. Lomcovala jsem s ním asi 15 minut, pak jsem to vzdala. Jediný, co se mi podařilo bylo, že mi se zavřenýma očima řekl, co si přál od Ježíška (bylo to začátkem prosince). Takže jen upozorňuju, že někdy ani to buzení nemusí být jednoduchý. Jo a malej byl v pohodě.
Rafaela píše:
Já teda nechápu, jak spící dítě probudit do plného vědomí![]()
Malej si jednou takhle rozbil hlavu o futra, jeli jsme na šití, rentgen, vše ok. Ale doporučení po 2 hodinách budit a 10 minut si s ním povídat nebo pohrát teda neklaplo. Lomcovala jsem s ním asi 15 minut, pak jsem to vzdala. Jediný, co se mi podařilo bylo, že mi se zavřenýma očima řekl, co si přál od Ježíška (bylo to začátkem prosince). Takže jen upozorňuju, že někdy ani to buzení nemusí být jednoduchý. Jo a malej byl v pohodě.
Ježiš, to je strašně roztomilý, že řekl, co by si přál od ježíška, to bych mu dala pusinku a zase uspala. Oni jsou fakt zlatíčka. Já malou probudila jen jednou, plakala a taky z ní nic nevypadlo, pak jsem jí dala monitor dechu a stejně jsem se pak dozvěděla, že ten by v ničem nepomohl. Že hlava může být mimo a tělo normálně jede dál. Jednou spadla když byla menší a to si nás nechali na pozorování, ale to byl masakr, dali mi to vyžrat jako kdybych s ní mlátila o zem schválně, fuj. Chci napsat, že jsem ráda, že to mám za sebou, ale malej jsou teprve čtyři, takže nevím, co ještě vymyslí a máme druhý 10měsíců, takže další šrámy nás ještě čekají.
Nelluško, jj roztomilý to bylo
Ale je fakt, že jsem měla taky blbej pocit, když do zprávy napsal doktor „údajně narazil do zárubně“. Jako bych mu s tou hlavou o ty futra mlátila já
. No, týraných dětí je taky moc, ale normálnímu rodiči to nepřidá.
No a pro zakladatelku, taky myslím, že když letěl i oběd, tak toho měla v bříšku moc a doufám, že bude v pořádku.
Holky všem mooc děkuji za rady, no malá se zdá ok už nezvracela spinká už jsme ji jednou budili a zdá se být vše dobré a s tím snadným buzením je to pravda nic moc to nejde jen řekla mama a zase spinká dál, kdyby jsme ji moc násilím totiž vzbudili tak z toho bude akorát tak hodinovej hysterickej pláč tak snad to bude dobré doufám
Renitko, to bude určitě dobrý
Akorát bych se na ní občas došla juknout, jestli jí není špatně, ale nechala bych už spinkat ![]()
Rafaela píše:
Renitko, to bude určitě dobrýAkorát bych se na ní občas došla juknout, jestli jí není špatně, ale nechala bych už spinkat
tak máme postýlku v ložnici přímo u postele tak kdyby něco tak jsme hned u ní tak fakt díky za rady a uklidnění:)