Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40536
19.6.21 08:02
@Dobrej_tym píše:
@free333 Možná drsné, ale když syn jednou úmyslně zničil krém za skoro litra, a to jsem mu opakovaně říkala, že dost: musel sám odevzdat hračku s tím, že jí prodáme a koupí se nový krém.

Za mě tohle super, to si zapamatuje, bude nad tím přemýšlet… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
19.6.21 08:04
@Dobrej_tym píše:
V techto diskuzich je to vzdy o tom, jak bez par facek by z ditete vyrostl klacek a fracek. Zajimave, ze muj muz nebyl bity nikdy, ja hodne. Z detskeho zlobeni jsme vyrostli oba, zijeme rekla bych hezke zivoty a k okoli se chovame hezky.

Podstatny rozdil je v tom, ze ja mam s rodici spatny vztah a doted jim nektere vyprasky nemuzu zapomenout. Muz ma s rodici krasny vztah.

Za me je vychova o trpelivosti. Abych pravdu rekla, syn proste z nekterych veci musel vyrust a i kdybych ho prerazila, zlobil by - jako vsechny deti - furt.

Nejvic drsne a takove az utocne prispevky tu maji zeny, ktere biti schvaluji. Nejspis je to i svedomi. Kazde z nas nekdy ujely nervy a ja si to tedy vycitam. :nevim: Protoze to tehdy bylo mne a me netrpelivosti. Kazda situace se da resit s klidem a lip.

Přesně tak, my jsme taky se sestrou vyrostly bez bití a trestů, kupodivu z nás nejsou žádné kriminálnice :D S rodiči obzvlášť s maminkou máme úžasný vztah. Můj manžel byl trestný hodně, vyprasky, zarachy, prisnost. Díky tomu odešel brzo z domova a jeho start do dospělého zivota nebyl ideální. Naše 3deti vychovavame bez bití a jsou úplně v pohodě. Jinak ty komentáře tady, jak by každá druhá dítě serezala, mě opravdu překvapují a jsem ráda, že ve svém okolí nemám takové agresivní matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
19.6.21 08:04
@Dobrej_tym píše:
@BohunkaP No to si zas nemyslim..a az potecou nervy ucitelce, omluvim to, protoze kazdy ma pravo na ulet? Jako ne, jednorazove hlidani podle me ani nema co rikat o teceni nervu.

To je nesmyslné posouvání diskuse do úplně jiné roviny.

Ano, i učitelka má právo na selhání nervů, jako každý člověk - ale ona (na rozdíl od babičky) vykonává své povolání a selhání v podobě fyzického trestu si jako profesionál dovolit nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
19.6.21 08:14
@Dobrej_tym píše:
V techto diskuzich je to vzdy o tom, jak bez par facek by z ditete vyrostl klacek a fracek. Zajimave, ze muj muz nebyl bity nikdy, ja hodne. Z detskeho zlobeni jsme vyrostli oba, zijeme rekla bych hezke zivoty a k okoli se chovame hezky.

Podstatny rozdil je v tom, ze ja mam s rodici spatny vztah a doted jim nektere vyprasky nemuzu zapomenout. Muz ma s rodici krasny vztah.

Za me je vychova o trpelivosti. Abych pravdu rekla, syn proste z nekterych veci musel vyrust a i kdybych ho prerazila, zlobil by - jako vsechny deti - furt.

Nejvic drsne a takove az utocne prispevky tu maji zeny, ktere biti schvaluji. Nejspis je to i svedomi. Kazde z nas nekdy ujely nervy a ja si to tedy vycitam. :nevim: Protoze to tehdy bylo mne a me netrpelivosti. Kazda situace se da resit s klidem a lip.

Tohle podle mě není jenom o bití. Je tam více faktorů jako povaha dítěte, zbytek výchovy atd. My s manželem byli bití oba dost. Oba máme s rodiči hezký vztah a rozhodně ani jeden nejsme nějak agresivní vůči okolí. Naopak by se zase našlo pár kamarádů, kteří bití nebyli a vztah stejně s rodiči mají špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
19.6.21 08:58
@Anonymní píše:
@Anna766 neničil nic babičce, ale ničil svojí věc, ale to je nepodstatné

Mně tato informace přijde dost podstatná. Tady by totiž stačilo OK, zničíš, nemáš, žádná náhrada nebude.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.6.21 09:04
@JanaDaR píše:
Mně tato informace přijde dost podstatná. Tady by totiž stačilo OK, zničíš, nemáš, žádná náhrada nebude.

I tak podle mě záleží na to, co za věc to bylo. Pokud dárek od babičky, elektronika, brýle, dražší hračka, tak stále jsem na straně babičky.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
19.6.21 09:08

@lucenka zdravotní pomůcky jsou věc jiná, zde autorka neupřesnila. Ostatní předměty jsou prostě předměty. Ve chvíli, kdy věc daruji, mění tato majitele a nemám potřebu řídit jeho nakládání s ní. Ale jsou tací lidé. Cokoli někomu věnují, šikanují pak opakovaně obdarovaného otázkami, jak se mu to líbilo, chutnalo, atd.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
19.6.21 09:10

Navíc tedy u dítěte, pokud mě situace takto silně irituje, je obvykle možné předmět odebrat a uložit někam mimo jeho dosah.

• Citovat
  • Upravit
22093
19.6.21 09:19
@JanaDaR píše:
Navíc tedy u dítěte, pokud mě situace takto silně irituje, je obvykle možné předmět odebrat a uložit někam mimo jeho dosah.

Jj, na tom, že ta situace měla stoprocentně spoustu jiných variant řešení, se asi shodujeme všichni. Takhle zpětně je ale úplně fuk, kterou z nich by zvolil kdo z nás a kterou mohla nebo měla babička zvolit - podstata problému je nyní jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
19.6.21 09:26
@Anonymní píše:
@Anna766 neničil nic babičce, ale ničil svojí věc, ale to je nepodstatné

Je to nepodstatné, děti by se měly učit že věci se neničí a práce druhých si vážíme.
Takže by to chtělo si říct že když nebude poslouchat, tak k babičce už nepůjde a babičku požádat aby už takto dítě netrestala. Nejlépe když u toho budou oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.6.21 09:28

@BohunkaP Mas pravdu, ze to asi nebyl dobry pripad. Navic ujet nervy muzou kazdymu, i matce - ale co by opravnovalo bít, i u mamy? Snad to chapu, kdyz dite kousne, bolestive kopne. To je pak instinkt. Ale stahnout kalhoty, to mi zni uz dost promyslene. Asi to delame taky dost jako vliv vychovy. Ti, co byli biti, budou bit i sve deti. Nenaucili se, jak situace resit jinak.

Ja byla fyzicky bita az do modrin a vytrhanych vlasu. Syn nikdy nedostal na zadek a to je dost zivy provokujici dite. Ale nejsem svata a obcas mi taky ujedou nervy a jsem hruba :( Tuhle jsem ho odstrcila tak, az spadl na zadek (vylil sestre na oblicej vodu, i kdyz jsem mu rikala, ze nesmi). Od 2-3 let placal deti na hristi a vzdy jsem si rikala, ze to je moje chyba, ze ho nebiju, nema hranice. Prakticky uderem tretich narozenin ze dne na den prestal. Hraje si na hristi ukazkove, povida si s detmi, pomaha slabsim, hraje si spolecne…zlate dite, ktere nemusim hlidat :nevim: Jsem si jista, ze kdyz mu byly dva roky, nekteri by rekli, jak je nevychovany. Ted mi vsichni rikaji, jak je s detmi zlaty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.6.21 09:31

Jinak kazdyho vytoci neco jineho. Me niceni veci nikdy tak moc netankovalo. Mozna proto me tim syn neprovokoval, nemelo by to efekt. Naopak, pokud se neco omylem znici, je z toho nestastny. Krem byl vyjimka a vadilo mi to hl. proto, ze byl na mimco a blbe se shani.

Pokud neco prece jen nicil, tak jsem to proste zabavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.6.21 09:35
@Dobrej_tym píše:
@BohunkaP Mas pravdu, ze to asi nebyl dobry pripad. Navic ujet nervy muzou kazdymu, i matce - ale co by opravnovalo bít, i u mamy? Snad to chapu, kdyz dite kousne, bolestive kopne. To je pak instinkt. Ale stahnout kalhoty, to mi zni uz dost promyslene. Asi to delame taky dost jako vliv vychovy. Ti, co byli biti, budou bit i sve deti. Nenaucili se, jak situace resit jinak.Ja byla fyzicky bita az do modrin a vytrhanych vlasu. Syn nikdy nedostal na zadek a to je dost zivy provokujici dite. Ale nejsem svata a obcas mi taky ujedou nervy a jsem hruba :( Tuhle jsem ho odstrcila tak, az spadl na zadek (vylil sestre na oblicej vodu, i kdyz jsem mu rikala, ze nesmi). Od 2-3 let placal deti na hristi a vzdy jsem si rikala, ze to je moje chyba, ze ho nebiju, nema hranice. Prakticky uderem tretich narozenin ze dne na den prestal. Hraje si na hristi ukazkove, povida si s detmi, pomaha slabsim, hraje si spolecne…zlate dite, ktere nemusim hlidat :nevim: Jsem si jista, ze kdyz mu byly dva roky, nekteri by rekli, jak je nevychovany. Ted mi vsichni rikaji, jak je s detmi zlaty :lol:

Ale vždyť ta babička dítěti kalhoty nestahovala.
A teda jaký je rozdíl mezi tebou, která hrubě strčí do dítět, až spadne (takže si mohlo třeba rozvurz hlavu a o hranu něčeho) a babičkou, která plácne dítě po zadku? :think: obě jste se uchýlily k fyzickému trestu. Navíc ty za menší prohřešek, voda uschne, tvé dítě nic neničilo, nikomu fyzicky neubližovalo.

• Citovat
  • Upravit
2031
19.6.21 09:42

@lucenka Tezko rict, asi prave zadny. U me je to asi trochu instinkt, ze chci ochranit mimco. Nedelam to promyslene jako trest. Teda hlavu by si zas nenarazil. Proste si kecnul na koberecek :nevim: Ne ze by odletel. Ale prave rikam, ze i me ulitavaj nervy. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
19.6.21 09:43
@Dobrej_tym píše:
@BohunkaP Mas pravdu, ze to asi nebyl dobry pripad. Navic ujet nervy muzou kazdymu, i matce - ale co by opravnovalo bít, i u mamy? Snad to chapu, kdyz dite kousne, bolestive kopne. To je pak instinkt. Ale stahnout kalhoty, to mi zni uz dost promyslene. Asi to delame taky dost jako vliv vychovy. Ti, co byli biti, budou bit i sve deti. Nenaucili se, jak situace resit jinak.

Babička nic nestahovala, dítě běhalo nahaté.

To je přesně to, co jsem psala zakladatelce – úvodní příspěvek je zavádějící, v diskusi to upřesnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí