Pár výchovných na zadek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5986
20.6.21 08:51
@Matt 02 píše:
Ano o to přesně jde, jaká ta babička je celkově a jaky má k ní dítě vztah a jestli k ní jde rádo. To je přece to zásadní, ne jak vyřešila jednu situaci. Je zvláštní, že vám tolik vadí jedno plácnutí a pořád se ohanite jinyma metodama, jasně, ze jsou, ale to ještě neznamená, ze tyto metody jsou vždycky na místě, mnohdy mohou nadělat větší škodu na dítěti, než jedno plácnutí. To uz si musi každý odhadnout sam. A na každého platí něco jiného. Mamka dělá ve školce, někdy když ji jdu naproti se psem a čekám venku, tak je fakt mazec poslouchat jak nektere matky zdlouhavě tem malým dětem něco vysvětlují, některé vysloveně vydírájí, ze jestli hned nepůjde vezmou jim hračky a dají je hodným dětem atd. A to mi přijde mnohem mnohem horší. Neznamená to, ze ty co nikdy neplácly jsou matky roku a ostatní selhávají. Tohle mi na tom vadí. Ty jejich děti mohou být mnohem větší chudáci. To samé to přirovnání tady, ze partneři se mezi sebou taky nebiji, tak proč bit děti. Ale v druhé větě stojí, „tak zakážu pohádku“ a to najednou přijde všem v pořádku. To už nikdo neprevede na to, ze chlapovi taky nezakazuje koukat na fotbal.Nebo ze chlap přijde domů a ženská musí odevzdat mobil, pac blbě uklidila, ale dítěti hračku jo. To už nikdo takhle nepretočí. No protože je to blbost a dospělý clovek se nevychovává. Ale jak jde o plácnutí tak máte najednou jasno, jak je to špatně, jak bude agresivní, bude mlátit kde koho atd a vůbec vám nedochází ze je to blbost. Je to prostě trest jako každý jiný a přesně záleží na formě, na tom jak často, za co atd. A nemyslím si, ze jedno plácnutí od babičky způsobí ze dítě bude zlostne, bude bít děti a rodiče, bude si myslet, ze je v pohodě řešit konflikt agresí. To je prostě hroceni zbytečný.

Fotbal nezakážou, zakážou ale sex, tím vydírají spolehlivě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.6.21 08:58
@robínek píše:
No takhle to řeší s vnoučaty moje mamka. Neumím si představit, že by někomu dala na zadek, ostatně ani vlastní děti nikdy neplácala. Ale je to jednoduchý:" když se nebudeš chovat slušně, už ke mně nepůjdeš" Hotovo a funguje to.

Dětem jsem vyhrozovala pouze reálnými věcmi ;)

• Citovat
  • Upravit
6161
20.6.21 09:10
@Aquarius79 píše:
Mně nikterak nevadí, nejsou moji, ať si je každý vychovává, jak chce. Jsem jen klidným pozorovatelem a vidím jak které metody se (ne)vyplácejí. Nutno přiznat, že někteří rodiče to mají dost usnadněné, jelikož mají bezproblémové děti od narození. Tam pak skutečně stačí málo.

A jak to je teda s tema pubertakama? Predpokladam, ze ti doslo, jak mimo je hodnotit vychovu rodičů podle chovani pubertaku, kdyz puberta je naprosto mimořádné obdobi vyvoje jedince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
20.6.21 09:16

Zajímavá diskuze… Vše už bylo asi řečeno, stojím při babičce. Pár na zadek po několika upozorněních od babičky, která vnuka miluje, jistě nebylo nějaké traumatizující bití..
Husí kůži mám ale z příspěvků typu „dořvat babu k pláči“, „nedávat jí syna“, „až bude nemohoucí, mlátit“ vč. hysterických výlevů o traumatech apod.
Všimla jsem si, že to často píšou lidi, kteří byli skutečně biti a někdo jim takhle soustavně ubližoval. Je mi vás líto, ale měli byste vyhledat pomoc. To, co píšete, vážně není v pořádku, Házíte do jednoho pytle jablka s hruškami a promítáte do příběhu vlastní nezpracované bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
20.6.21 09:23

Tak snad si z toho vezme malej ponaučení a příště už to neudělá. Myslím, že mu to vůbec neuškodilo, když podobrém to s ním nejde. Nějak vůbec nechápu proč to řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
20.6.21 09:26
@Oli.Lyon píše:
A jak to je teda s tema pubertakama? Predpokladam, ze ti doslo, jak mimo je hodnotit vychovu rodičů podle chovani pubertaku, kdyz puberta je naprosto mimořádné obdobi vyvoje jedince…

Dejme tomu, že puberta je období, kdy má být nějaká větší tolerance, ale rozhodně to není období, kdy neplatí žádná pravidla. Ovšem i na chování puberťáka lze rozpoznat způsob jeho výchovy.

Problém doby je, že se dnes všechno diagnostikuje a na všechno jsou léky. Znám lékaře, který říká, že na spousty diagnostikovaného by stačil pořádný proutek, což je rozhodně lepší, než od dětství do nich cpát chemii.

Mohl bych být konkrétní v příkladech, ale k čemu by to bylo?

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
20.6.21 09:28
@Lojzísek píše:
Zajímavá diskuze… Vše už bylo asi řečeno, stojím při babičce. Pár na zadek po několika upozorněních od babičky, která vnuka miluje, jistě nebylo nějaké traumatizující bití..
Husí kůži mám ale z příspěvků typu „dořvat babu k pláči“, „nedávat jí syna“, „až bude nemohoucí, mlátit“ vč. hysterických výlevů o traumatech apod.
Všimla jsem si, že to často píšou lidi, kteří byli skutečně biti a někdo jim takhle soustavně ubližoval. Je mi vás líto, ale měli byste vyhledat pomoc. To, co píšete, vážně není v pořádku, Házíte do jednoho pytle jablka s hruškami a promítáte do příběhu vlastní nezpracované bolesti.

Souhlas, výchovná rána není soustavné týrání jedince. To je třeba rozlišovat!

• Citovat
  • Upravit
107637
20.6.21 09:31
@Dobrej_tym píše:
To si muzes rikat sama, ne když bydlis s nekym jinym. I jako dospela. U starsiho ditete mi je JEHO poradek v pokoji burt. Dokud se v tom neprohani krysy.
pokud nebydlím sama , tak úklid nepocka ? To by bylo dost smutné .
@robínek píše:
No takhle to řeší s vnoučaty moje mamka. Neumím si představit, že by někomu dala na zadek, ostatně ani vlastní děti nikdy neplácala. Ale je to jednoduchý:" když se nebudeš chovat slušně, už ke mně nepůjdeš" Hotovo a funguje to.

jen, aby se to taky dodrželo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
20.6.21 09:34
@lucenka píše:
I tak je může vychovávat, pokud to rodiče nezvládají ;) holt se nechce koukat na to, jak z jejího pravnoučete roste nevychovaný spratek, který si ničeho neváží.

ne, to nemůže…to je věc rodicu…muze se s nimi domluvit, připadne si dite nebrat pokud to nezvládá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.6.21 09:36
@Venetia píše:
ne, to nemůže…to je věc rodicu…muze se s nimi domluvit, připadne si dite nebrat pokud to nezvládá

Ale může. Svým způsobem dítě vychovává každý, s kým tráví delší dobu. Kdyby ho neměla právo vychovávat, tak by nesměla ani nic zakazovat ;)

• Citovat
  • Upravit
107637
@robínek píše:
Napsala jsem, že sama naše babička prohlásila, že se o neposlušné děti starat nebude. Tudíž se trestá babička sama sebe. Koukám, že dneska bude fakt vedro, to jsou lidi dost agresivní. Nechci se hádat o slovíčka. Je prostě spousta jiných řešení než dítěti naplácat na holou. Taky v tom jeho chování může hrát roli únava, teplo apod., jak psala free. Nebo to, že prababička už je prostě stará a nemá na živější dítě energii. Ovšem zastánci metody „škoda rány, která padne vedle“ tohle stejně neuznají, takže pro mě další diskuze nemá smysl. :mavam:

zatím moc reseni tady nepadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
@Venetia píše:
jen, aby se to taky dodrželo

Ale jo, ono to totiž nikdy nebylo nutné uplatnit. :mrgreen: Stačilo to zmínit, že by si babička vnoučata nemusela brát samotné k sobě - což znamená výlety, dárečky, přespání, tohle všechno by nebylo, pouze občasné návštěvy v doprovodu rodičů. A děti jsou potvory, dobře vědí, že rodiče se jich tak snadno nezbaví, takže je zlobí víc než babičku, u které hrozí, že by je příště nevzala na výlet. Naše děti jsou u babičky vzorné jak z čítanky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
20.6.21 09:37
@Kipa22 píše:
Fotbal nezakážou, zakážou ale sex, tím vydírají spolehlivě. :mrgreen:

to není zákaz, ale reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.6.21 09:38
@lucenka píše:
Vydírání :palec: to je opravdu skvělá metoda :potlesk: :roll:

Proč vydírání? Taky vnučce řeknu, že když mě nebude poslouchat, tak jí k vodě už nevezmu. A splním to, protože kdyby neposlechla a něco se jí pak stalo, tak budeme nešťastní všichni.
A co píše @Matt 02 tak s ním docela v jistých věcech souhlasím. Měla jsem kamarádku, ta by NIKDY neuhodila, na zadek NIKDY! ale když už nevěděla kudy kam, proto že její holčička jak neměla od matky žádné hranice byla strašně rozjívená, tak jí zavřela do koupelny do tmy, dítě tam hystericky řvalo jak se bálo, nedosáhlo na světlo…ti řeknu radši jednu dobře mířenou na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
20.6.21 09:51

Pokud dostal hodně, jak píše zakladatelka, vadilo by mi to, to se mi příčí, vejprask, co fakt bolí a s babičkou bych to řešila. Dospělí si to dovolí jen k dětem a omlouvají to výchovou. Pro mě to je selhání dospělého a neschopnost zvládnout dítě jinými prostředky.

Ještě nějaké malé plácnutí, když už babička neví kudy kam, no dobře. Ale ono je to těžké posoudit, nevíme o co šlo, třeba byl kluk unavený, hladový, nudil se, bylo vedro…třeba ho babička nezvládá, jak píše zakladatelka, vše mu dovolí a pak se diví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí