Paréza brachiálního plexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
7.3.13 20:30

Lucince je skoro 11 měsíců bez 5dnů.. Nemám ji na youtube, a sem to asi dát nejde to video co? Taky bych chtěla slyšet nějaké povzbuzení co se týče malý. Mám pocit že jen cvičím krmím a uklízím nebo jezdím po doktorech, já si to naopak vůbec neužívám to mateřství, zatím se mi nepodařilo se s tím vůbec smířit a jsou dny kdybych nejradši dojela těm doktorum rozbít hubu- pardon za upřímnost. Nějak už nemám moc sílu malou udržet v některých polohách a pak jsem naštvaná sama za sebe že to nedákážu zacvičit tak dobře jako fyzio.
No jo mám dneska zase nějakou blbou depku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
7.3.13 20:38

Moničko to je ale Lucinka šikovná, že už capká okolo nábytku, já prý do roka a tří měsíců nechodila vůbec a to jsem byla zdravá. A synovec, ten v roce ještě nelezl a taky neměl žádná omezení, takže před Lucinkou smekám. A co se parézky týče, naprosto tě chápu.. Já poslední dobou měla taky furt depku a neurložka jí ještě podpořila.. Je asi blbý psát, že bude všechno v pořádku, ale ono bude, uvidíš. Jsi silná maminka a Lucinka je pašák, to zvládnete holky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
7.3.13 20:45

Jo holky, chcete se zasmát?
Začala jsem zase brát HA a k tomu na mě něco nejspíš leze a moje pleť se rozhodla, že si připomene pubertu, no děs :zed:..
No, udělal se mi pupínek tak blbě těsně pod okem, že mám oteklé oko, jak kdybych dostala pěstí..
Byla jsem dnes nakoupit a potkala jsem tam mamky kamarádku. Koukala na mě fakt divně, ale jen jsme se pozdravily a šly jsme každá po svém.. No a když jsem šla cca za hodinu k mamce, tak se hrozně smála, protože jí ta kamarádka volala a ptala se mamky, jestli je u mě doma všechno v pořádku a jestli mě manžel nebije :lol: :lol: :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
7.3.13 23:51

Ahoj holky,
strašně moc vám všem děkuji za takovou chválu. Úplně jste mě dostaly a celý večer tady tak přemýšlím, jak vám za to poděkovat, abych vystihla, jak moc si toho od vás vážím. Prostě jen napíšu to největší DĚKUJI, protože lepší slova bych nenašla.
Taky jsem si říkala, pane bože, já asi působím tak strašně suveréně, že všechno vím a znám, co kdy napsat a říct, že mě to až vyděsilo. Protože taková já nejsem. Já mám totiž stejné obavy jako vy, někdy se probudím v noci a říkám si, co bude s Matějem dál, jak se s tím jednou popere ve školce, ve škole a v práci. Někdy taky propadám panice a někdy mám chuť se na všechno vykašlat. A pak jdu sem a čtu si vaše příspěvky, jaké mají vaše robátka pokroky a hned je mi líp a mám z toho stejnou radost jako vy. A pokud nejsou pokroky, tak stejně dobře vím, jak je to hrozné, když se nedaří. To nepochopí nikdo, kdo si tím sám neprošel.
A není to moje zásluha, že tahle diskuze funguje tak, jak funguje. Založit ji bylo to nejlehčí, ale teď jste hlavně vy tím hnacím motorem těch ostatních. Slova povzbuzení potřebujeme všechny a vy všechny jste důkazem toho, že sdílené trápení je alespoň o kousek menší, protože si navzájem dokážeme „píchnout“.
Děkuji za to, že tu jste :hug:.

Mončo, Lucinka jede po naší lajně :pankac:. Když čtu, co a jak zrovna dělá, tak je to jak příběh náš. V 11 měsících se Maty taky stavěl a nelezl. Přesně na svoje první narozeniny začal lézt a lezl až do roka a půl. Sice si pořád stoupal, ale k chůzi ho to netáhlo. Pak teprve začal chodit, po půl roce lezení. Ručku taky nezvedl výš než do úrovně ramen a dnes to zvládne asi tak šedesát stupňů nad horizontálu, ale to jen když chce a něco si třeba nutně potřebuje podat. Jinak to fláká co se dá. Ale co mi říkala rehábka, tak po rameno to tahá lopatka a pak už svaly ramene (deltoid). Nám lopatka vylézá pořád. Zrovna dneska jsem se u rehábky smála, že ji v jednu chvíli měl tak vylezlou, že by s ní mohl přehazovat písek. Byl zrovna na boku a než ji zatáhl, tak to byla hrůza. Takže to určitě zvládne i Lucinka, aby zvedala ručičku výše.
Snad vám ten tejp pomůže. My teď chodíme taky tejpovat lopatku a ještě i předloktí (extenzi prstíků a zápěstí a supinátor). Lopatku jsme už měli dvakrát vždy na jeden týden. Má to od půlky zad až dopředu asi pod klíční kost. Určitě je vidět, jak se zlepšila zevní rotace v rameni. Tenhle tejp už se mu předevčírem začal hodně sundávat, tak už jsem ho dala pryč o den dříve. No a včera udělal pohyb rukou, který jsem předtím neviděla. Byl to takový ten oštěpařský hod. Úplně jsem zírala. Ale od té doby nic. Tak se uvidí, co se z toho vyklube. Předloktí tejpujeme celé, rptoože co Maty chodí, začal mít při úchopu opět tendenci stáčet zápěstí dovnitř. Ne často, ale občas jsem to viděla. Už to ale úplně vymizelo, tak to přisuzuji tomu tejpu. Jdeme ještě dvakrát a pak budeme mít měsíc pauzu.
Ta tvoje videa jsou super. Lucinka je na tom opravdu hodně podobně jako byl Matějda.
No a to cvičení? Jé, ani nevíš, jak ti rozumím. Já bych kolikrát něco roztřískala, když to nejde. A naše děti jsou holt rváči. Já už chodím na rehábky i se sebou. Prostě už mě ten náš drak oddělal. Jo jo, rozbít hubu bych taky někomu šla. Asi uděláme tak trochu jinej gang a vyrazíme, co? Vezmeme to jedním vrzem od Aše po Ostravu. Ne, vážně, taky mám tyhle myšlenky dost často.

Terko, no vy jste prostě boží :palec:. Adélka bude mít za pár měsíců ručku v pořádku. Paráda to číst. Rehábka to vystihla, vaše neuroložka je fakt blbá a já bych dodala ještě kráva nebeská :cert:.
S tím tvým okem jsem to obrečela smíchy. A jak ty tamtamby buší rychle co? Doufej, že mamčina kamarádka nepotkala dalších deset kamarádek a zprávy o domácím násilí se nedostaly k širší veřejnosti. Já teď beru druhé platíčko HA, kterou jsem si nechala napsat poprvé od porodu. No a na to, jak ji dr vychválil, jak nebudu mít pupínky (na ty netrpím ani tak), nebudu zadržovat vodu a nebudu mít hlad, tak zatím je to vše nějak jinak. Nevím, kde soudruzi udělali chybu, ale kvetu jak jarní zahrádka, nohy mám nateklé a žeru jako to prasátko. Tak nevím, no :nevim:.
Je krásné číst, že si mateřství začínáš užívat a móóc ti to přeji, Terez. To musela být rána, když ti ten šutr spadl ze srdce, viď?
Taky doufám, že v kontaktu budeme a doufám, že ne jen v písemném. Už mě napadlo, že bychom se v létě mohly někde sejít. Tak kdybyste měly některá nějaký tip, sem s ním.

Dále jsem jen chtěla zmínit, že já budu o lázně žádat asi v dubnu a termín bych chtěla na přelom srpna a září. To tam bude ještě moc hezky. Tak jestli byste se chtěla některá přidat, budu moc ráda.

Holky, padám do peří, protože už na to ani nevidím. Tak se mějte všichni pěkně :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.13 16:04

Moni, to je úžasné, že malá capká a vše obchází!!! Nám dneska fyzio řekla, že má ve špatném postavení lopatku, takže už nabíháme na cvíčo, ale musím jí nechávat častěji oddychnout. Do pondělí máme ATB. Mám dva cviky a ani neměla žádné úniky, když jsme je cvičily. Jelikož si pěkně odvykla, že? Takže pěkně zacvičila a fyzio ji chválila. Aspoň prozatím, ale vím, že jak budeme cvičit víc a víc, tak si opět nějaké najde.
Hezký víkend všem přeji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.13 20:08

Hplky ahoj
Marti, já na to setkání také pomýšlela-že bysme najali nějakou chatu a jeli třeba i s chlapapama a se sourozencama, takže super nápad :palec:!ted už to jen naplánovat a uskutečnit :?:. Jinak i Tebe chápu, tak jako ty chápeš nás s obavy o Matějdy jak to vše bude dál, ale vy jste oba úžasně šikovní, že to určitě dotáhnete až do úspěšného finále :P. Já taky dnes zase zažívala depku :,( -2 dny jsme necvičily, skrz očkování a návrat do reality byl pro nás obě dvě velmi náročný :oops: Takže s tím naším gangem souhlasím, protože mívám taky nápady jít s kulometem a vystřílet okna a rozbít někomu hubu! :cert: Ale, když se pak zlatíčko malý usměju, tak mě to přejde, ale člověk by fakt brečel, protože toho slova PROČ? se nikdy nezbavím, achjo :,(
Terko, Vám gratulace :kytka: -já věděla, že Vás rehabka podpoří, protože jste na tom moc dobře!!! :srdce:
Mony, a ty s maličkou jste taky moc šikovné, ty videjka jsou super-určitě to zvládnete, tak jak píše Martinka :P
Pet a Vám taky gratulace :kytka:
Holky Všem krásný víkend :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
9.3.13 10:03

Tak my od včera od večera taky necvičíme, prvně jsem myslela že půjdem v pá na očkování, ale nakonec to Dr. nechtěla riskovat že je to brzy po těch horečkách a vysokým CRP, takže až příští týden. No ale Petřík začal včera k večeru zas horečkovat a táhne se to i dnes, my se toho asi nezbavíme, takže asi ani očkování nebude.
Mony, úplně tě chápu, ale myslím že Lucinka je natom vcelku dobře když to srovnáš snámi. My jsme tady ze všech snad na tom nejhůř, moc všem přeji úspěchy, ale ráda už bych se taky dočkala nějakých větších úspěchů. Ikdyž jsem ráda aspoň za tu trošinku co Petřík dělá, ale stejně furt to není ten pohyb co by měl být.
Taky mám dost často depky, ale zas si říkám nesmím na to myslet, zbytečně se nervuji a stejně stím nic neudělám. Ale samozřejmě to pokaždé nejde.
Tery to je super že vás tak pochválili a že ti řekli že to vypadá na intenzivní cvičení do 8m Adélky to je úžasný, když si představím že má Petřík teď 9m a už bych sním nemusela tolik cvičit, máte super vyhlídky moc vám to přeji :palec:
Holky taky souhlasím je to fajn nápad se někde sejít, třeba i na víkend ale kde? bylo by fajn kdybysme některá měla k dispozici velkou chatu a tam bysme mohli i s dětičkama.
Dnes knám má přijed od švagra přítelkyně s jejím tatínkem a ten nám přijede zatejpovat Petříka, tak jsem na to hrozně zvědavá zda mu to aspoň trošku pomůže.
Holky chci se zeptat jak asi dlouho s dětičkama cvičíte, kolik minut (myslím tím vyloženě cvičení bez vyslíkání a oblíkání)?
Mony taky mám pocit, že si Petříka moc neužívám, sice je to takový mazílek, ale přijde mi že jsem pořád taková ve fofru. Vypravit Terku do školky, cvičit, nakrmit něco podělat uvařit, cvičit, nakrmit, stimulovat, cvičit, pro Terku chvíli jdem ven a zas je večer a opět cvičit, koupat děti…
Já bych chtěla do lázní někdy v září, koncem října bysme zas měli jed do Prahy na EMG, tak abysme předtím stihli ještě lázně. Nejradči bych jela ještě tady unás třeba do Boskovic, ale zas 14dní okolo 20 000kč, tak na to už bysme vážně neměli. Ale ráda bych ještě něco intezivnějšího, no holt si budu muset počkat až na Jánky. Vy se některá ještě chystáte do Jánek a kdy asi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.13 13:19

To jě mi Danuš líto, že má malý zase ty teploty. S Alčou souhlasím, nejradši bych se kolikrát také vyřádila a :pocitac:
Myslím, že každou z nás trápí a tíží obavy, jak to bude dál a co budou moci naše dítka dělat a co ne.
S cvičením a s časem, viděla bych to čistý čas cca 10minut…3× denně, aspoň tak jsme to měly, když se nic nedělo. Když moc nespolupracovala, bylo to delší, do té doby, než jsem viděla aspoň nějaké to zapojení. Samozřejmě s přestávkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.13 13:25

Ali, takže Lucince bylo 11měsíců 2.3.? Jste moc šikovné, když už sedíte a capkáte. Naší Máje bude 11měsíců 19.4. a jde zatím jen do kleku a pruží, sed spíše šikmý a nejistý, ale pokud ji na chvili posadim já, tak sedí. Jenže si na to musí přijít sama. Spíše pořád leze a pokud se rozplácne, už moc neplazí, spíš se snaží opět dostat na čtyři.
Holky, ptala jsem se naší neuroložky na chodítka, tak je proti, naší fyzio jsem se ptala na akupunkturu, tak byla pro, ještě se musím domluvit s lékařkou, co to praktikuje, jestli by vzala i malého prcka. Uvidíme, jak pochodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.3.13 14:13

Smisekpetula- myslíš mě asi ohledně Lucinky :) teď 12.3 ji bude 11měsíců. To jsou holky skoro stejně staré :) smím se zeptat kolik Mája váží a měří a jestli už něco povídá? My jsme totiž nějaký zabržděný v tom mluveni…No stojí a obchzí nábytek kde se to dá. sama teda neleze jak jsem řekla jen se plazí u když na čtyři v našem případě na tri jde a paretickou ručku má nadlechčenou a nebo ve vzduchu.Na zadeček si nesedne je nakolínkách a pak na ně jakoby docedne a pak se jí někdy podaří se přeonačit na zadeček :) ale když spadne ze stoje tak zůstane na zadečku.
My se do lázní chystáme tak v dubnu nebo v květnu uvidíme jak nám to bude chtít doktor napsat.
Jinka cvičíme 4×d (závidím Peťko že už jen3×) a trvá nám to tak 12-15minut jak kdy někdy to moc nejde tak je to i delší…
Ohledně chodítek měli jsme zdědění po synovcích a ani jsme ho nepoužili, bylo nám zakázano, tak jsem ho radši zase odvezla aby mě to nesvádělo, doporučili mi maximálně to jak se tlačí jako nákupní košík ale v našem případě by bylo k ničemu stejně by se moc tou rukou nedržela.
Nad akupunkturou jsem taky přemýšlela, ale teď máme planovanou akupresuru 22.3 tak jsem zvědavá jestli to bude mít nějakej efekt…
jinak děkuji za podporu holky, je dobrý vědět že v tom nejsem sama :)
Hezký víkend všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
9.3.13 14:24

Peti, Mája je 19.5 narozená? takto jsou s Petříkem chvíli od sebe Petřík je 25.5 :-) a ty cvičíš 3× denně? to už vám povolila neuroložka nebo rehabka? my musíme pořád 4× denně a asi pěkně dlouho a taky mě to zhruba vychází 10min.tak fajn měla jsem strach jestli necvičím moc málo, krátkou dobu.
Akupunkturu bych taky brala, ale unás to nikdo nedělá ani akupresuru :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.13 18:25

Je Ali, tak to jsem pěkně popletla, že? :mrgreen: Mája se narodila 19.4., takže teď 19.3. ji bude 11.měsíců. V deseti měsících vážila 12100g a na dýlku to odhaduji tak na 76,77cm, jelikož dávám 80 a některé věci už 86 velikostně.
Máš pravdu s chodítkem je zákaz, jen s tím, jak se tlačí, jak jsi psala. U nás jde Mája na obě ručičky při lezení, už se udrží i na té paretické a tu pravou zdravou zvedne. Většinou do těch ručiček něco vezme a pak to pouští, hlavně, když je na dlažbě, tak ty věci krapet cinknou a ono se ji to líbí. Ale při poloze na bříšku nemá ručičku ve správné pozici, což je vinou ramene a lopatky. Tím, jak jsme necvičily, tak je musím cvíčem zase odlepit.
Co se týče mluvení a nebo vydávání rrůzných výkřiků, tak to je mazec. Kolikrát se musím smát, když je čas, kdy chodí manžel domů z práce o malá je v lehátku, tak se dívá ke dveřím a říká ta tata… Nebo, když ji bere manžel z postýlky, tak zase mama a pořád něco brouká. Ale každý prďolka je indivuduál a člověk nemůže srovnávat úplně do detailu. Ono taky hodně dělá, že je doma s námi starší bráška, kterému teď budou tři a od září snad půjde do školky.´Navzájem se provokujou a dělají spolu bugr. Když vezmou krabice s hračkami, tak jsou hračky úplně všude a oni dva s nich hoví. Taky má Mája pěkný modřinky na nožičkách a ručičkách, to je, jak ji ten starší dělá naschvály a pořád ji klade do cesty překážky.
Jinak naše dítka od sebe moc nejsou. Že? Danuš, ohledně akupresury, bavila jsem se i o ni s fyzio a ta se doporučuje po operacích, když ještě nemůžete pořádně cvičit. Stlačování bodů a poté rychlé pouštění. Je to i dobré na hojení jizev.
Tak mi to aspoň říkala. Ale akupunktura je dobrá na lepší průchodnost živin a krve do určitých partií těla, což by bylo asi dobré, k tomu, aby se dostaly živiny a více krve do té paretické oslabené ručičky. Prý bývají i paretické ručičky menší a kratší s nedostatku živin, protože se nedostávají do kostí. Až se s dotyčnou pí. Dr. domluvím, teda, jestli by nás vůbec vzala, tak Vám napíšu. Ju?
Se cvíčem je to taky jak kdy a časově, jak je potřeba. Když to nešlo a malá se šprajcovala a různě mi z toho utíkala, tak jsem byla hodněkrát na nerva a v koncích. Taky pěkně nasr,,, že s ní pořádně nezacvičím a pak jsem z toho byla nešťastná, protože jsem musela přitvrdit, abych ji vůbec udržela. Fyzio mi říkala, že když nebudu cvičit moc dlouho, ať je to aspoň o to intenzivní. Prostě ji v pozici udržet zuby nechty. Někdy mi pomáhal i manžel v držení. Třeba v pozici na kolínkách, tak držel spodek a já jsem si obšancovala hlavu a ruce. Když jsem cítila, že se malá uklidnila a dá se udržet, tak jsem si ji převzala celou. Ale vím, že je to čím dál těžší udržet taková kvítka v pozici. Pak jsem nemohla vydržet, co mi dělaly klíční kosti. Celá krční páteř, jak jsem byla K. O. Ale naše fyzio mi poradila i cviky pro mě, abych se po cvíču s Májou taky sama protáhla. Člověk by řekl, úplně banální cviky, ale zabraly. Aspoň tedy u mě.
Jejku, zase píšu román.
Jsem mocinky ráda, že Vás tu mám. Jsem vděčná za každou radu, odezvu a reakci, i za Vaše příspěvky, i když to někdy - dosti často stojí za prdlačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
11.3.13 13:16

Dobré odpoledne maminečky..
Jakpak se vám a vašem drobečkům daří? Doufám, že nikdo není nemocný.. My máme zatím jen rýmu, odsávám v jednom kuse, bohužel se nám při stěhování rozbil vysavač a jelikož tu nemáme koberce, ale jen lina a plovoučky, tak zatím nějak nebylo na programu koupit nový, tak odsávám tou klasickou odsávačkou a asi mi brzo odejdou plíce :-D..
Když jsem se dozvěděla od terapeutky ty krásné zprávy, tak mi Marti spadl takový šutr ze srdce, že udělal díru skrz zeměkouli :lol: :lol:. Pak tu nemáme mít zemětřesení, když ze mě padají takové balvany :lol:.
Jinak my se taky chystáme do lázní. Začnu je vyřizovat hned až se Adélka zmátoří z operace té kýly, takže počítám, že někdy v květnu a chtěla bych tam jet co nejdříve. Hlavně bych tam nechtěla být v září, protože to má naše berunka narozeniny a nerada bych byla na její první narozeniny fuč. Chci, aby je mohla oslavit s celou rodinou. Sice z toho ještě nebude mít asi tak úplně rozum, ale vzpomínky ve formě fotek bude mít určitě. Já z dětství mám fotek jen pár, snad ani pět jich není, takže teď u Adélky fotím každou blbost a nenechám si nic ujít :lol:..
Dneska jedu na sociálku, vyřídit si rodičovský příspěvek, tak mi držte palce, abych se v těch všech lejstrech zorientovala a nevyplnila tam nějaké kraviny :lol:.
Jo a chci se vám pochlubit, stala jsem se z blondýny brunetou a všichni mi to mooooc chváli, to je ale krásný pocit :lol: :lol:.
Tak se mějte holky krásně a nenechte se otrávit tím, že má být zase zima, ono to jaro stejně brzo dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
11.3.13 20:04

Ahoj holky-tak jsme dnes byly na rehabil. pochváleeny. Malá zacičila všechny cviky na 1,že i já jsem čučela 8o
Navíc sestříčce ukázala, kam až umí dát ručku v pozici, když jí chovám nebo když jí mám posazenou na klíně-to se jí sice moc nelíbilo. že jí tak dávám, ale je to jen na chvilku. Ale když viděla, že jí dá až do úrovně ramene a že si vezme do paretické ručky v této pozici i hračku, tak byla překvapená a já mám samozřejmě z toho radost velikou :lol:
Jinak děti mám zdravé, akorát mám já rýmu jako trám, tak doufám, že to mala nechytne :?
holky papa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
17.3.13 17:30

Ahoj holky, tak jak se vede?
Ali, takto je super že se malá tak předvedla, to je šikulka :potlesk:
Tery to úplně chápu že chceš být s Adélkou doma, aby oslavila své narozeniny s rodinou. Právě proto chci jed do lázní až v září, abysme byli doma na Terčiny narozky, který má 25.8,vím že ona ztoho nemá rozum kdy se slaví, ale mě by to mrzelo kdybych tu sní nemohla být a vlastně i já mám 26.8 narozky, takto spolu oslavíme apak bysme jeli.
Jinak se holky musím konečně pochlubit, teď se mi pár dní zdá, že Petřík začíná ručku více používat. Ne že by sní nějak víc hýbal, ale prostě je fajn že oní ví. Např. když sedí v jídelní židličce ve zdravé má rohlík a dám mu tam nějakou hračku tak se tou paretickou snaží po té hračce šmátrat. Když mu spadne ze stolečku, tak si ji nadhodí a vytáhne ven apak se ještě snaží uchytit tu hračku, někdy se mu to i nachvíli podaří :-) Taky ji začal více zvedat když je v lehu, tak ji zvedne už mnohem výš jak jen na bříško. A když mu ji pokrčím, tak ji už udrží ohlou i 15sekund a ne jen 5sekund jak dřív, holky ani nevíte jak tyhle sice malinké pokrůčky udělali ohromnou radost a aji mě kousek toho velikýýýho balvanu kousek upadlo! doufám že to teď nezakřiknu a pokroky budou dál a dál! jsem tak ráda, že konečně můžu taky napsat nějakou pozitivní zprávu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí